Проблем bmw 325tds
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- bmw_power325
- Потребител
-
Проблем bmw 325tds
Здравейте! Гледам че има доста хора тук които разбират и помагат.. Затова реших , ако може да ме посъветвате . Имам следния проблем :
Баща ми беше на море 3 месеца с колата , по неговото казване е била в същото състояние като преди . Когато се прибра каза , че колата (bmw 325tds) е доста спънато ( не върви като преди , все едно карам тд или чист дизел) и ми каза , че сипвал в Китен в някаква неизвестна бензиностанция , след като сипал ми каза че почувствал нещо че не върви както трябва (сутринта вървяла като преди) по пътя сипал в Лукойл и почувствал разлика във вървенето. Ако може някак си да ми кажете какво точно е дали е от нафтата или нещо друго. Също което ми направи впечатление че перката дори и студено като е работеше и сменяше звука на двигателя . Благодаря предварително !!!
Баща ми беше на море 3 месеца с колата , по неговото казване е била в същото състояние като преди . Когато се прибра каза , че колата (bmw 325tds) е доста спънато ( не върви като преди , все едно карам тд или чист дизел) и ми каза , че сипвал в Китен в някаква неизвестна бензиностанция , след като сипал ми каза че почувствал нещо че не върви както трябва (сутринта вървяла като преди) по пътя сипал в Лукойл и почувствал разлика във вървенето. Ако може някак си да ми кажете какво точно е дали е от нафтата или нещо друго. Също което ми направи впечатление че перката дори и студено като е работеше и сменяше звука на двигателя . Благодаря предварително !!!
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Проблем bmw 325tds
Ами сигурно е заредил доста кофти дизел от въпросната неизвестна бензиностанция. В лукойл доколкото знам горивото е добро. Трябва да се внимава, защото много от проблемите с дизеловите двигатели са от некачествено гориво. Затова колата като се внесе от чужбина работи супер, като се покара тука и почва да прави мизерии. Просто горивото ни е под всякаква критика, предвид и цената му. А и като цяло дизеловите мотори са си по-капризни... имам предвид тук в България. На запад такъв термин "капризен мотор" (що се отнася до горивото) няма, там просто за обявената цена получаваш качество.
- bmw_power325
- Потребител
-
Dirty M5 driveR написа:Ами сигурно е заредил доста кофти дизел от въпросната неизвестна бензиностанция. В лукойл доколкото знам горивото е добро. Трябва да се внимава, защото много от проблемите с дизеловите двигатели са от некачествено гориво. Затова колата като се внесе от чужбина работи супер, като се покара тука и почва да прави мизерии. Просто горивото ни е под всякаква критика, предвид и цената му. А и като цяло дизеловите мотори са си по-капризни... имам предвид тук в България. На запад такъв термин "капризен мотор" (що се отнася до горивото) няма, там просто за обявената цена получаваш качество.
Заредил е около 15 литра от тази бензиностанция. Някакъв съвет да се источи резервоара и да се зареди друга ? Ние сипахме една добавка , но не сме минали много километри има няма 3-4 км максимум и все още не сме почувствали резултат. А да попитам имаш ли представа поради каква причина перката върти постоянно и като резултат се сменя звука на двигателя ?
- hakerizanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: compact m51d25
коя перка върти постоянно? виското или климатичната? ако е климатичната хич не е на добре. значи че виското има проблем. що не погледнеш коя от двете е
I think things -- and they happen...
- bmw_power325
- Потребител
-
hakerizanov написа:коя перка върти постоянно? виското или климатичната? ако е климатичната хич не е на добре. значи че виското има проблем. що не погледнеш коя от двете е
Не е климатичната (тя е тази отпред при бъбреците) . Върти постоянно перката за охлаждането на радиатора
- hakerizanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: compact m51d25
защо не обърнеш внимание дали загрява колата. ако грее повече от нормалното (нормално е стрелката на водата да сочи 12 часа) е нормално виското да вие. колкото за нафтата, ОМВ и Ромпетрол имат хубава нафта. доволен съм от тях. това че колата не върви може и от друго да е. замърсен въздушен филтър, някои маркуч на кулера да се е измъкнал. що но погледнеш може да вие от това
I think things -- and they happen...
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
От нафтичката ще да е колега!Мани ги тия добавки.
Смени я цялата и тва е.
И перката трябва да се върти постоянни,но да не е зацепила постоянно!
Смени я цялата и тва е.
И перката трябва да се върти постоянни,но да не е зацепила постоянно!

- matey13
- Потребител
-
- Кара: 318I E36
Колега перката на виското като не е загрял двигатела трябва да можеш да е спреш да се върти с ръка а ако е зацепила постоянно виското ти е за смяна.
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Или е за почистване!

- bmw_power325
- Потребител
-
Nasko_325TD написа:Или е за почистване!![]()
Колеги благодаря ви! Сипахме и нафта от Shell мисля че има малко подобрение , но отново не е както преди.
А ти за какво почистване имаш предвид
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Ами самото виско,ако е зацепило постоянно го свалете и го почистете хубаво!Може да помогне,ако не ново!
А другото което може да е от запушена цедка на подкачващата помпа и нея вище също.Намира се отзад зад пасажерското място.Махаш седалката и металния капак с 4-те винтчета и хоп помпата излиза наявае.Отвърташ бидоня и си готов.Само после гледайте да я нагласите добре при затварянето.
Цедката е на помпата отдолу.
А другото което може да е от запушена цедка на подкачващата помпа и нея вище също.Намира се отзад зад пасажерското място.Махаш седалката и металния капак с 4-те винтчета и хоп помпата излиза наявае.Отвърташ бидоня и си готов.Само после гледайте да я нагласите добре при затварянето.

Цедката е на помпата отдолу.
11 мнения
• Страница 1 от 1