Въпрос относно тампоните на предните носачи!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос относно тампоните на предните носачи!
Колата е Е36 (разбира се) 93г. 1.8и М40
Проверих на доста места и най-накрая реших, че е редно да проверя тук, защото тук има хора с опит, а не само "майстори"! Трябват ми задните тампони на предните носачи 2бр.Но един майстор ми казва, че са по 15лв бройката, а друг, че почват от 45лв броя, защото се водят "хидравлични и са с масло вътре". Някой може ли да ми каже какви са точно и колко пари да си приготвя, защото 3-ти ден гелдайки колата никой неможе да ми каже с точност... (смятайте какви майстори). Благодаря предварително и се извинявам ако пускам вече пусната тема, но съм на работа и нямам никакво време да потърся в търсачката, а както казах, вече ме мотаят 3-ти ден и съм изнервен
Проверих на доста места и най-накрая реших, че е редно да проверя тук, защото тук има хора с опит, а не само "майстори"! Трябват ми задните тампони на предните носачи 2бр.Но един майстор ми казва, че са по 15лв бройката, а друг, че почват от 45лв броя, защото се водят "хидравлични и са с масло вътре". Някой може ли да ми каже какви са точно и колко пари да си приготвя, защото 3-ти ден гелдайки колата никой неможе да ми каже с точност... (смятайте какви майстори). Благодаря предварително и се извинявам ако пускам вече пусната тема, но съм на работа и нямам никакво време да потърся в търсачката, а както казах, вече ме мотаят 3-ти ден и съм изнервен

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Re: Въпрос относно тампоните на предните носачи!
Колегата Левиатан е твоя човек,аз си купих от него плътни и съм много доволен от марката и качеството и цената 

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- Bimmer_E36
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 Turbo
vladi_a_i написа:Колегата Левиатан е твоя човек,аз си купих от него плътни и съм много доволен от марката и качеството и цената
На едно мнение сме

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Хидравличен тампон с масло вътре
Маслени има ама хидравлични не бях чувал, а точно тия май не са дори маслоустойчиви, камо ли маслени
Вземи си плътен "м-ков" и смени майстора.

- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
още един глас в подкрепа на лавиатан, и да вземи си плътни м-кови ще останеш много доволен
Бум - майстора иска да изкара някой лев отгоре ся ... криза е гладни са му децата
Бум - майстора иска да изкара някой лев отгоре ся ... криза е гладни са му децата
Колегите са прави. М-ковите са най-добрият избор...
Аз си сложих Лемфьордер, 33лв. бяха бройката. Засега (година и половина) съм доволен. Имаше и Феби (15-18лв ако не се лъжа) и Боге 25лв.

Аз си сложих Лемфьордер, 33лв. бяха бройката. Засега (година и половина) съм доволен. Имаше и Феби (15-18лв ако не се лъжа) и Боге 25лв.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Най-добрия може би са полиуретановите. По-скъпи са, но ако караш повече време колата ще спестиш от смени за напред.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
bum_bum написа:Най-добрия може би са полиуретановите. По-скъпи са, но ако караш повече време колата ще спестиш от смени за напред.
Аз съм на мнение, че поверфлекса са по добри са шосейно шофиране.
С полиоретаните много ама много по твърдо и много тегли от скапаните кривини по нашите пътища.
Иначе е много директно няма място за сравнение, но поне аз мисля да ги махна полиоретаните и да сложа пауърфлекс и на другата кола.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Toй Владо е с Ruff на компакта и Powerflex на старото ти комби, ако не греша. Ruff-a малко твърди идват спрямо Powerflexa, а и са по-големи. Стърчат по 1.5см от двете страни на ухото на тампона. Бяха преди на моята.
Абе с Powerflex-a е перфектно. Пак влачи малко, но е много директно управлението.
Абе с Powerflex-a е перфектно. Пак влачи малко, но е много директно управлението.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Тва комби е гарантирано първото е36 с поверфлекс в България, Владо може да каже в какво състояние са, но толкова години и километри малко са тампоните, които ще изкарат.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
rG_ArkaN написа:Колата е Е36 (разбира се) 93г. 1.8и М40
Колега, стандартните тампони на носачите са някъде там , около 12-15лв .... Те се късат много бързо (пробвано) и няма смисъл да ги слагаш , просто защото след максимум година ще ти се наложи да ги сменяш пак. Другия тип тампони са т.н. М-кови (цената им е м/у 30-50лв) , те са плътни (с плътна гума , за разлика от стандартните , които имат прорези в гумата.) С М-ковите тампони возията става малко по -твърда ,но са в пъти по -здрави.....
Както вече колегите писах по -горе обърни се към колегата laviatan, сигурен съм ,че ще ти предложи нещо хубаво на добри пари !
Колеги благодаря ви за изчерпателните отговори.Вече взех така наречените М-кови и предполагам, че ще остана доволен.И пак много мерси, точно в такива моменти се чувствам горд, че имам правото да участвам в този форум =) Лека и безавариина на всички !!! 

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
metodi80 написа:rG_ArkaN написа:Колата е Е36 (разбира се) 93г. 1.8и М40
Колега, стандартните тампони на носачите са някъде там , около 12-15лв .... Те се късат много бързо (пробвано) и няма смисъл да ги слагаш , просто защото след максимум година ще ти се наложи да ги сменяш пак. Другия тип тампони са т.н. М-кови (цената им е м/у 30-50лв) , те са плътни (с плътна гума , за разлика от стандартните , които имат прорези в гумата.) С М-ковите тампони возията става малко по -твърда ,но са в пъти по -здрави.....
Както вече колегите писах по -горе обърни се към колегата laviatan, сигурен съм ,че ще ти предложи нещо хубаво на добри пари !
А тия Мковите са в 2 вариации централен и изместен център нали така? Стават ли тези с изместения център на не М-ково окачване и ква е разликата в карането?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
15 мнения
• Страница 1 от 1