Идея за ксенон на e36 - нека я обсъдим.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Идея за ксенон на e36 - нека я обсъдим.

Мнение от bum_bum » 24 Авг 2010, 13:13

Ми моя нов уж ама се тая :) Не знам, може и да си въобразявам или да не е от ксенона, а от архитектурата и материалите на фара на новите коли, но грам не мога да сравня мойта хела с ксенона на нова кола.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 24 Авг 2010, 14:29

Hella has introduced exclusive retrofit main headlamps and combination rear lamps featuring innovative CELIS® fibre optic lighting technology, a revolutionary lighting concept previously reserved for the current BMW 5-Series and 7-Series.

The upgrade headlamps feature a modern DE projection module for uniform dipped beam and high-gloss vapour-coated FF reflector for powerful long-range main beam. The most distinct characteristics are circular CELIS® position lamps surrounding each individual headlamp module, giving the vehicle a striking and unmistakable appearance, both day and night. The modern design is taken to perfection with clear glass lenses creating a conspicuous high sheen effect.

..... Как да сравним Hella с който и да е друг, за още по-голямо доказателство инфо от сайта им :
Since 1899 Hella has been setting milestones in lighting technology and electronics / electrical technology again and again. For a plus in active safety and driving comfort. Closeness to customers, research, and foundation development, as well as the global network strategy ensure this in the future as well. Worldwide.

We thank our customers for placing their trust in us.
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 24 Авг 2010, 14:58

bum_bum написа:Ми моя нов уж ама се тая :) Не знам, може и да си въобразявам или да не е от ксенона, а от архитектурата и материалите на фара на новите коли, но грам не мога да сравня мойта хела с ксенона на нова кола.

Няма да е лошо да сравняваш на една база - направо на една и съща кола... с и без хенон... щото иначе някси сравняваш крушки с ябълки...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 24 Авг 2010, 17:33

Един авер си взе "Найтбрейкър" крушки за 35лв. еми със сравнение с най-евтиния ксенон за 60лв. все едно е запалил свещички в рефлекторите :mhihi:.А иначе по темата,няма нищо лошо да сложиш ксенон на всички светлини,даже напротив(стига да не са заедно къси и дълги и да ги позлваш по предназначение), от всички тЮнинг изпълнения,това е едно от малкото,на което практическата му полза е по-голяма от визуалната.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 24 Авг 2010, 17:50

Ами значи решено е, ще се преправя инсталацията ... бодвам крушки на 6те фара и всичко е китка.

Много ми се иска пак да попадна на някой, дето да продължава на дълги, дори след като му премигна :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Savy » 24 Авг 2010, 18:07

Coulthard написа:Иначе на чисто нов качествен фар с качествена халогенна крушка >>>> стар фар с ксенон

Доста вярно...аз затова си сложих китайски ксенон, въпреки че не се бях замислял за качествените халогенни крушки :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 24 Авг 2010, 18:48

ogata написа:Ами значи решено е, ще се преправя инсталацията ... бодвам крушки на 6те фара и всичко е китка.

Много ми се иска пак да попадна на някой, дето да продължава на дълги, дори след като му премигна :mhihi:

Според мен преди това ще попаднеш на някой, дето ще те ошамари ама ти си знаеш..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Savy » 24 Авг 2010, 20:28

bum_bum написа:
ogata написа:Ами значи решено е, ще се преправя инсталацията ... бодвам крушки на 6те фара и всичко е китка.

Според мен преди това ще попаднеш на някой, дето ще те ошамари ама ти си знаеш..

Не бях срещал такъв Ентусиаст до сега!!! :mhihi: :conf: сори за офф-а

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 24 Авг 2010, 20:31

Колата ще е шест-ксенон. Темата явно се изчерпа ;)
Изображение

Предишна

Назад към E36