Проблем с биметалната пластина на вентилaтор парно

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е46 facelift
Мечтае да кара: Е90
Детайли за колата: E46 318i N42 143h.p.

Проблем с биметалната пластина на вентилaтор парно

Мнение от nedbmw » 17 Авг 2010, 18:04

Колеги появи ми се един малък проблем с вентилатора за купето.Та сега, като стана по топло и вече няколко пъти като съм на 2-ра или 3-та степен на вентилатора както си работи и :paranoid: изведнъж спира и след около 15/20 сек.пак тръгва,иначе на 4-та като включа и заработва но ако мина на 1-ва не .Та свалих си резисторите дато са сложени в кутията за да ги духа вятъра на вентилатора и като гледам всичко е в ред но има там един би-метален изключвател, който явно нещо му са се променил характеристиките и ми прави тея номера.Значи преди няколко месеца си сложих филтри на входа на вентилатора ,че и бая парички дадох за два филтъра ама сяга е по добре няма прах :D ,преди като ги нямаше не ми е правил тези номера вентилатора .За какъв ,чеп някой може ли да ми каже са го сложили този би-метален ключ, щото мисля да го шунтирам или да сменям целия резисторен блок заради него,като го оглеждах не може и да се регулира с болтче, както съм виждал по бойлерите пък и не ми се играе да кривя пластинката му,щото не се знае, колко пъти ще трябва да го свалям до дето го наглася.Някой, ако е сменял такъв но да е читава изработка ,че не ми се слагат ментаци на моята Бима :driving: да каже някква оринтировъчна цена.

Назад към E36