318tds покупка с проблем
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
318tds покупка с проблем
Здравейте, нов съм във форума и ми предстои покупка на въпросното 318тдс. Колата изглежда запазена /за14 год/, но като я запалихме, мотора се тресеше на празен ход. Сега важно! Не пуши, не мени оборотите, няма странни шумове, върви, не прегрява, но и топла и студена мотора се тресе на обороти, все едно, че са и отрязали парче от маховика. Извинявам се ако има такава тема, но ползвах търсачката и не открих конкретни отговори. Между другото открих че не работи климатроника ,т.е вкл. се но не духа студено. Моля за идейка какво може да му е на мотора, защото той повече ме притеснява. Благодаря предварително!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: 318tds покупка с проблем
Бягай от тая кола, щом я продават в такова състояние. Може да е нещо безобидно като тампони на мотора или нещо друго дребно, но факта, че така я продават може да крие още доста изненади.
Климатика може да няма фреон.
Климатика може да няма фреон.
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Климатика сиг. не работи, защото няма фреон. Това с тресенето може да е от тампони на двигателя, но кой знае.. Виж маслото кво е, защото тия говеда преди да си продадат колата сипват добавки и варви доста, но смениш ли маслото и се такоа мамата... Бъди сигурен какво купуваш! Отиди преди това в сервиз да я огледат ! 

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
не се занимавай 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
провери дали пали топла, а също и дали е омаслено около турбото, виж за бял пушек при форсиране а за тресенето вижте я на канал ,но ако мотора при палене работи твърдо може помпата да е местена за да се обере разтягане на веригите и по - добър топъл старт
6>4
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Вече ти написаха по-горе, не се занимавай за да я оправиш може да се наложи да дадеш повече пари от колкото ще дадеш за колата 

Благодаря за отговорите! То е ясно, кола на 15 год без кусур няма. Мен ме успокоява факта, че тия не са я поглеждали и писали наизуст 100 коня, 203 к, а тя на 245к /поне така пише на таблото/, не са пробвали климата и пр. Просто я свалили от автовоза и айде продава се. Мисля че е по-добре такава за по-ниска цена, от колкото добре замаскирана скъпа. Въпроса е може ли от въртене на помпата или от пикаеща дюза на топъл двигател да тресе. А това за тампоните на мотора, приятел работещ в автосервиз в Германия, каза че двигателите на БМВ са толкова добре балансирани че и на земята да го сложиш запален няма да мръдне
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Твоя приятел да го вземат за PR на БМВ най-добре. Моят така тресеше, че счупи лапата ама кво разбирам аз..
Много хора се опитват да ти кажат нещо, но щом искаш слагай главата в торбата и купувай. Дето се вика каквото сам си направиш никой не може да ти го направи. Тресенето може да е от помпата. От пикаеща дюза мисля че ще пуши също яко, освен, че ще тресе.
Много хора се опитват да ти кажат нещо, но щом искаш слагай главата в торбата и купувай. Дето се вика каквото сам си направиш никой не може да ти го направи. Тресенето може да е от помпата. От пикаеща дюза мисля че ще пуши също яко, освен, че ще тресе.
- kobrata55
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 520
помпата или центровка коета е наи малкото или ел.блок
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
kobrata55 написа:помпата или центровка коета е наи малкото или ел.блок
Центровка на кое ?
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Може да е от центровка на помпата(която няй вероятно е пипана за да компенсира паленето заради ратегнати вериги), може да е от заминал блок ЕЛ. пак на помпата.
От дюзаи малко вероятно, можеби запушени, но едва ли, щом не е карана тука
На какви пари ти я дават тая кола, че си толкова вманиячен в покупката?
Има голяма вероятност и тампоните да са за смяна имай в предвид, че не са по 20лв. и ментаците не стават
Но ако настояваш, действаш, само се надявам да не надминеш по проблеми колегата Nasko 325TD не, че имам нещо против него, но той че жив пример за лош късмет при покупка на дизел, а ти ще го направиш съзнателно.
П.С. Пикаеща дюза може да тресе само на студен мотор.
От дюзаи малко вероятно, можеби запушени, но едва ли, щом не е карана тука

На какви пари ти я дават тая кола, че си толкова вманиячен в покупката?
Има голяма вероятност и тампоните да са за смяна имай в предвид, че не са по 20лв. и ментаците не стават

Но ако настояваш, действаш, само се надявам да не надминеш по проблеми колегата Nasko 325TD не, че имам нещо против него, но той че жив пример за лош късмет при покупка на дизел, а ти ще го направиш съзнателно.
П.С. Пикаеща дюза може да тресе само на студен мотор.

11 мнения
• Страница 1 от 1