Нов фен на БМВ...от днес :)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
44 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
Re: Нов фен на БМВ...от днес :)
Аз не мога да кажа, че съм си купил БМВ-то с любов, нито че е по-комфортно или по-красиво от предната ми кола, макар че са от една година (1993 Ford Probe GT 2.5 V6), нито че е по-бързо, нито че има повече екстри или че изработката на интериора е по-добра (при тея бмв-та интериора меко казано се разпада вече, поне моето е дърто (93 набор) и таван, кори ала бала са взели-дали вече, докато при Пробе-то това го няма никъде.
Аз си взех колата, понеже е със задно, има евтина поддръжка (преди бмв-то имах Ford Cougar - за справка нов фар ми е 960лв, челно стъкло с нагревател 2100лв и т.н. след това и Пробе-то..), нисък разход (10-11 в града), и технически са много готино решени - конструктивно погледнато, както и разпределението на тежестта.
До сега имах само коли с предно и не мога да кажа за нито една от тях, че се е държала така както бмв-то - завива много по-добре, с тесни и изтрити гуми (205 и 195) се държи много добре в завои. Задното си е..ехх кеф
За това, че са тромави - имаш факторите тегло (средно около 1250-1400 за Е36) и задно предаване - загуби от кардан, диф и т.н.. С правилния мотор това се решава много лесно, а повярвай ми ако се разтърсиш ще се очудиш за колко малко пари можеш да си намериш голям мотор с кутията и обурудването. Или принудително пълнене
Ако имаш желание ще го направиш да върви КАКТО ТРЯБВА. Успех в решението ти пожелавам.
п.п. колкото до японците - има едни японци с марката нисан и правилното предаване, които с неголяма инвестиция пердашат пресветия М-повер
Аз си взех колата, понеже е със задно, има евтина поддръжка (преди бмв-то имах Ford Cougar - за справка нов фар ми е 960лв, челно стъкло с нагревател 2100лв и т.н. след това и Пробе-то..), нисък разход (10-11 в града), и технически са много готино решени - конструктивно погледнато, както и разпределението на тежестта.
До сега имах само коли с предно и не мога да кажа за нито една от тях, че се е държала така както бмв-то - завива много по-добре, с тесни и изтрити гуми (205 и 195) се държи много добре в завои. Задното си е..ехх кеф

За това, че са тромави - имаш факторите тегло (средно около 1250-1400 за Е36) и задно предаване - загуби от кардан, диф и т.н.. С правилния мотор това се решава много лесно, а повярвай ми ако се разтърсиш ще се очудиш за колко малко пари можеш да си намериш голям мотор с кутията и обурудването. Или принудително пълнене

Ако имаш желание ще го направиш да върви КАКТО ТРЯБВА. Успех в решението ти пожелавам.
п.п. колкото до японците - има едни японци с марката нисан и правилното предаване, които с неголяма инвестиция пердашат пресветия М-повер

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Мноо ги фалиш тея фордове
...доста марки преди БМВто,и си мислех че съм карал,а то се оказа че съм се возил...

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
влизам в малко офтопик - откъм дизайн нито Е36 може да се сравни с Probe нито Е46 с Cougar. И това е потвърдено от много хора каращи и различни марки коли, дори и от бмв-сти. Който отрече това е или просто сляп или фанатизиран до край.
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Честито колега
Сега мърдане от БМВ сектата, няма !
И аз бях като теб, докато не се качих в една 20-ка с шпер и направо щях да свърша
Отностно вървежа на БМВ-тата - Еми не ми се е случвало кола със същите кг. същите коне (атмосферка) да ме бие... Просто Японките са леки (да не дава Господ да катастрофира човек с тях
)
Части: Толкова много Е36-ци има, че частите са на безценица... А което трябва да се взима ново цените са нормални.
Аз лично никога не бих избрал японското пред немското, освен ако не е Супра или ГТ-Р

Части: Толкова много Е36-ци има, че частите са на безценица... А което трябва да се взима ново цените са нормални.
Аз лично никога не бих избрал японското пред немското, освен ако не е Супра или ГТ-Р

- metodi80
- старши ентусиаст
-
~Мишо~ написа:Мноо ги фалиш тея фордове...доста марки преди БМВто,и си мислех че съм карал,а то се оказа че съм се возил...
Чета и не вярвам на очите си .... Тука се сравнява БМВ с некви японки с некви фордове и нам си кво още .... Малиииииии !!!!!!
Само който е пипал да ремонтира двигател на форд мондео , знае как не може да се бръкне в него от никъде , ама от никъде .....!
Удоволствие е да се работи на двигател на БМВ , помислено е как да може да се бръкне в тоя двигател ! Това ще го потвърди всеки майстор....! Не случайно БМВ и тая година спечели наградата за двигател на годината !
http://auto.dir.bg/2010/07/01/news6653280.html
Япокни .... , волана им свъшва , завоя - не ...!

Само пъргавината на автомобила ли е мярка за това колко е добър ?! Както каза Mollov , я натоварете тая японка с още 200 кила (за да се изравни с бавареца по тегло) , пък да видиме тогава кой , кого ...!! После тия японки от вътре са като клозет , материала картон и пластмаса , дето некога тръбанките са били по-добре ! Натискам леко кората на вратата на една "японка" и тя се гъне все едно хващам мушама ... Да не говориме за "комфорта " на шофьора ...., всеки уред гледа на къде си иска , но не и към шофьора , таблото слечено и едвам се вижда , трябва да се наведеш , че да видиш какво показва , все едно само япоец 1.40 ше седи на тая седалка ! А да не говориме за сигурност ..... Срешни челно тая японка и виж кво става , двигателя не влиза в купето , ми през купето в багажника (това съм го видял на хюндай акцент). При бавареца висчко е измислено така , че купето да остане максимално непокътнато . Преди време имаше катастрофа на Е36 с бус форд транзит , двете коли се бяха ударили челно. При тази катастрофа двигателя на бавареца беше на попара , но купето беше непокътнато , даже стъклата не се бяха счупили !!!
После , разход .... еми разход , това е високооборотен двигател и тегли сравнително тежко купе , колко повече го тормозиш толко повече ше сипваш .... Що , то и коня на дедо ти ше иска повече зоп , като го натовариш с по -голема каруца ....
Консумативи били скъпи .... , това изобщо не е вярно ... ! Виж като сложиш работата на баш майстор Петко от Каспичан и може и да ти се стори скъпо , но за това па ше се научиш да си правиш сам колата ...
Ми тва е .... само БМВ !!! Както казва един приятел -" Я съм връл фен на БМВ "

- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
metodi80 написа:~Мишо~ написа:Мноо ги фалиш тея фордове...доста марки преди БМВто,и си мислех че съм карал,а то се оказа че съм се возил...
Чета и не вярвам на очите си .... Тука се сравнява БМВ с некви японки с некви фордове и нам си кво още .... Малиииииии !!!!!!
Само който е пипал да ремонтира двигател на форд мондео , знае как не може да се бръкне в него от никъде , ама от никъде .....!
Удоволствие е да се работи на двигател на БМВ , помислено е как да може да се бръкне в тоя двигател ! Това ще го потвърди всеки майстор....! Не случайно БМВ и тая година спечели наградата за двигател на годината !
Япокни .... , волана им свъшва , завоя - не ...!![]()
Само пъргавината на автомобила ли е мярка за това колко е добър ?! Както каза Mollov , я натоварете тая японка с още 200 кила (за да се изравни с бавареца по тегло) , пък да видиме тогава кой , кого ...!! После тия японки от вътре са като клозет , материала картон и пластмаса , дето некога тръбанките са били по-добре ! Натискам леко кората на вратата на една "японка" и тя се гъне все едно хващам мушама ... Да не говориме за "комфорта " на шофьора ...., всеки уред гледа на къде си иска , но не и към шофьора , таблото слечено и едвам се вижда , трябва да се наведеш , че да видиш какво показва , все едно само япоец 1.40 ше седи на тая седалка ! А да не говориме за сигурност ..... Срешни челно тая японка и виж кво става , двигателя не влиза в купето , ми през купето в багажника (това съм го видял на хюндай акцент). При бавареца висчко е измислено така , че купето да остане максимално непокътнато . Преди време имаше катастрофа на Е36 с бус форд транзит , двете коли се бяха ударили челно. При тази катастрофа двигателя на бавареца беше на попара , но купето беше непокътнато , даже стъклата не се бяха счупили !!!
После , разход .... еми разход , това е високооборотен двигател и тегли сравнително тежко купе , колко повече го тормозиш толко повече ше сипваш .... Що , то и коня на дедо ти ше иска повече зоп , като го натовариш с по -голема каруца ....
Консумативи били скъпи .... , това изобщо не е вярно ... ! Виж като сложиш работата на баш майстор Петко от Каспичан и може и да ти се стори скъпо , но за това па ше се научиш да си правиш сам колата ...
По- ясно от това, което пича изписа няма на къде просто...

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
metodi80 написа:~Мишо~ написа:Мноо ги фалиш тея фордове...доста марки преди БМВто,и си мислех че съм карал,а то се оказа че съм се возил...
Япокни .... , волана им свъшва , завоя - не ...!![]()

- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
И на мен ми се кара Хонда Нсх от 2005г щото е с задно да го видя как е,но си предпочитам Компакта...
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- fori bmw
- Потребител
-
- Кара: bmw 316i
- Мечтае да кара: bmw 745i
Бате не се чуди зимай си БМВ и тва е няма друга такава кола повярвай ни
- metodi80
- старши ентусиаст
-
ShibinG написа:съвесем лека корекция в оффтопика , хюндай не е японска кола
Добре де ... , корейска е ... , все г*з , все боклук ...
Чеки да добавя още малко спам .... , че сега се сетих ...
Преди време "рових" в една хонда , тя вече е японка нали ?! ...

Та рових , кво рових и тръгвам да затварям предния капак , обаче точно тогава се появи вятър (средно силен) и капака понеже е много лек , не можа да се затвори от собствената си тежест, ми се върна на обратно , оставаше да се издуе и като корабно платно и спокойно мое да се ползва за движение на колата на зад , когато има вятър .....

Спирам ...

Що бе, Cougar-a не е лоша кола, просто е различна. За всеки влак си има пътници, вкл. и за товарния.
5то и 6то поколение на Accord също са хубави автомобили, особено купето. Нисан Примера какво му е... всички са с предно, но са хубави коли. Разбирам го колегата малко. Той си е взел някакво БМВ Е36 в полуразпад и му е гадно, сега да не си кривим душите, на всички им се разлепват таваните и темподобни малки дразнещи глупости след 15тата година
На моя Форд що не му се разлепва тавана? Просто... няма тапицерия на тавана
Ама е малко несериозно да кажеш, че другите марки не стават...
...въпреки че карах Хонда Акорд 2007 2.5 автоматик сега в Цюрих и съм възмутен колко куца кола беше таа за конете и двигателя си. Само бучеше на високи обороти и не вървеше даебба кенеф. Иначе хубав интериор, но Мерца доста по-пъргав, въпреки повечето килограми.
@vladi_a_i: Кажи ми честно, не ти ли се изкриви душата докато го писа това за NSX-a
Aз съм виждал само една в UK и беше... ебаааааси впечатляващото животно.
5то и 6то поколение на Accord също са хубави автомобили, особено купето. Нисан Примера какво му е... всички са с предно, но са хубави коли. Разбирам го колегата малко. Той си е взел някакво БМВ Е36 в полуразпад и му е гадно, сега да не си кривим душите, на всички им се разлепват таваните и темподобни малки дразнещи глупости след 15тата година

На моя Форд що не му се разлепва тавана? Просто... няма тапицерия на тавана

...въпреки че карах Хонда Акорд 2007 2.5 автоматик сега в Цюрих и съм възмутен колко куца кола беше таа за конете и двигателя си. Само бучеше на високи обороти и не вървеше даебба кенеф. Иначе хубав интериор, но Мерца доста по-пъргав, въпреки повечето килограми.
@vladi_a_i: Кажи ми честно, не ти ли се изкриви душата докато го писа това за NSX-a

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
liloff написа:Що бе, Cougar-a не е лоша кола, просто е различна. За всеки влак си има пътници, вкл. и за товарния.
На моя Форд що не му се разлепва тавана? Просто... няма тапицерия на тавана![]()
@vladi_a_i: Кажи ми честно, не ти ли се изкриви душата докато го писа това за NSX-aAз съм виждал само една в UK и беше... ебаааааси впечатляващото животно.
Тебе нещо те е напекло, я слагай повече лед в напитките

Заключвам темата, достатъчно мнения се изписаха по един толкова обсъждан въпрос

Общо взето, колкото по гледана кола намериш, толкова по малко главоболия ще имаш с нея.
Коли от 2-3 хиляди лева изобщо няма смисъл да ги коментираме, то е ясно че ще е леж и после 2 месеца ше пълниш раздела с проблеми.
Много ги подценявате и за това така се получава.
Хубавите коли си струват парите, определено никой няма да ти продаде читава кола за под 5-6 хиляди лева.

- lowrider
- ентусиаст
-
- Кара: DUB bimmer down the road in style
Първото ми бмв беше е36 ис, просто нямах пари за хубав японец, след това посъбрах пари за сносен японец и си купих е36 кабрио, не съм за бой, ами не знам за какво. Най приятелски ти казвам, да се насочиш към нисан 200сх, невероятен автомобил е. Недостатъкът му е, че ако сгрешиш по време на дрифт е "малко" по-скъпичко
Иначе веднъж качиш ли се на пустото бмв, няма слизане

Иначе веднъж качиш ли се на пустото бмв, няма слизане

Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам
шестаците да карам
44 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3