кажете си мнението за резиклиране на турбото
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
кажете си мнението за резиклиране на турбото
дали да пезиклирам или дали да взема друго втора колата е 318тдс

- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
Re: кажете си мнението за резиклиране на турбото
зависи с какви средства разполагаш , като ориентир ново гарет е около 1300-1400лв рециклирано е около 800-900лв а за рециклаж на твоето ще ти вземат около 500-600 лв предполагам /зависи какво му е /
6>4
Ако имаш 1000лв има пич който продава тдс-ово не се разправяй.Рециклирането на турбо е временно решение,поне според мен,ако твойто е толкова зле,по-добре си вземи едно 2ра ръка за 200-300лв....
- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
ами моето беше тотал смяно и взех рециклаж за 870 лв и нямам проблем засега , иди в реал турбо на околовръсното пада се преди отбивката за бул. България и ще ти кажат диагнозата
6>4
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Как разбра че ти е заминала турбината,какво прави колата?Принципно при турбото симптомите са ясни и няма "маи" е прее*ано!
Моя съвет е да не се занимаваш да го правиш,защото само ще се набуташ пари и после пак ще си купуваш нова турбина.
Моя съвет е да не се занимаваш да го правиш,защото само ще се набуташ пари и после пак ще си купуваш нова турбина.
а втора рька по добре ли е и кво трябва да гледам като купувам
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- Кара: й, и утре е ден.
- Мечтае да кара: Active Autowerke.
Като за начало дали има луфт роторчето
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
arr0gance написа:Като за начало дали има луфт роторчето
Всяка турбина има допустим луфт.
Така и не каза какво е на твоита кола за да стигнеш до извода че ти е заминало турбото

еми преди една седмица ми работеше без турбо колата и я закарах на митко от пети километьр и ми каза че ми затегнали нещо от сорта турбината и ми каза да си сменя един маркуч които е на мапа и сега е добре ама ми се струва че след някое време пак ще се развали или ще спре нацяло и трябва да я сменям затова а как може да се разбере в кво сьстояние е турбината
- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
колега нещо се заиграваш ,заминала турбина ще рече зверско стъргане и адски шум,а пък ако лапа масълце не се коси чистиш кулера с бенц и си ти карай докато спре ,явно си от бургас щом говориш за митко на пети ,моят личен съвет свали си интеркулера измий го с бензин смени си въздушният и горивен филтър и забрави за смяната на турбото ,направи ги тез неща и ще видиш коренна разлика във вървежа , караш и си свиркаш 

- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Айде всички да си направим основни ремонти на колите, защото рано или късно ще се прецакат ДВГ-тата
Колега, сериозно, ако турбото си ти работи няма какво да питаш за смяна. Ако спре да работи не значи, че ти е заминало турбото. Има датчици, клапъни - никой не е казал, че винаги турбината дава фира. Ако турбото работи, карай си и си свиркай, нищо не е вечно

Колега, сериозно, ако турбото си ти работи няма какво да питаш за смяна. Ако спре да работи не значи, че ти е заминало турбото. Има датчици, клапъни - никой не е казал, че винаги турбината дава фира. Ако турбото работи, карай си и си свиркай, нищо не е вечно

12 мнения
• Страница 1 от 1