Севeти лампата на ABS М50 мотор
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- panata_ E36
- Потребител
-
- Кара: BMW E46 330CI
Севeти лампата на ABS М50 мотор
клеги здравете ако можете помагаите 4е аз ве4е незнам кво да правя проверих дат4иците и релето и бошоните и лампата не гасне.МЕРСИ ПРЕДЖАРИТЕЛНО
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Севeти лампата на ABS М50 мотор
При мене го има същия проблем и ще купя нов датчик.
prodava se bmw e36 320 i sedan
- delas_328
- ентусиаст
-
- Кара: 24 Клапанова гад!!!
- Мечтае да кара: М3 Е36 3.2

По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!
panata_ E36 написа:клеги здравете ако можете помагаите 4е аз ве4е незнам кво да правя проверих дат4иците и релето и бошоните и лампата не гасне.МЕРСИ ПРЕДЖАРИТЕЛНО
Как провери датчиците, колега?
На мен при диагностика ми даде проблем с преден десен и заден ляв датчик.
А като ги проверявам с Ом-метър изглеждат наред.
Ето как проведох теста:
Откачих буксата от модула на ABS, който е под жабката. Директно на буксата закачих Ом-метър на позициите от 13 до 16 в зависимост от съответния дадчик и като завъртя съответното колело Ом-метъра започва да сменя стойностите. При двете предни и при двете задни колела данните са сходни.
Чудя се какво им е на датчиците. При положение че меря направо на буксата отпада варианта за прекъснат кабела от датчика до модула.
Бушоните работят. Утре ще погледна и релетата. В крайна сметка ще сменя датчиците.
А лампата на ABS-а не светна изведнъж. Отначало прегваше по време на движение и след 10км. каране светна за постоянно.
Идеи?
- delas_328
- ентусиаст
-
- Кара: 24 Клапанова гад!!!
- Мечтае да кара: М3 Е36 3.2

По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
В дебелите книги пише, че когато светне лампа на ABS-а първо да се провери състоянието на акумулатора, алтернатора и реле регулатора. Понеже компа на ABS-а работи с точно напрежение /примерно 12,8 волта/ и ако има някаква промяна лампата светка. После отивайте на диагностика.
NikiNikolov написа:В дебелите книги пише, че когато светне лампа на ABS-а първо да се провери състоянието на акумулатора, алтернатора и реле регулатора. Понеже компа на ABS-а работи с точно напрежение /примерно 12,8 волта/ и ако има някаква промяна лампата светка. После отивайте на диагностика.
Ако има проблем с напрежението, каква грешка ще даде на диагностиката?
По реле регулатора имаш предвид електрониката, която е на алтернатора или нещо друго?
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
С мултицет се проверява дали зарежда нормално алтернатора, проверявате на запален мотор дале не премигват фаровете, изобщо дали осветлението е нормално. Добре е да съобразите възраста на акумулатора и евентуално да се провери колко е читав. Това имам в предвид. Поздрави.
11 мнения
• Страница 1 от 1