Колко масло побира колата ми?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 24 Клапанова гад!!!
Мечтае да кара: М3 Е36 3.2

Re: Колко масло побира колата ми?

Мнение от delas_328 » 09 Юли 2010, 13:35

TKGee написа:Ок направих необходимото измерване :) Пръчката ми клони към 52 см :mrgreen: Ако на някой му е скучно и му се занимава да премери неговата, ще му бъда много благодарен :D :D

:idea: И на мен ми е толко щеката, не се притеснявай същата си е и на външен вид, а колкото до маслото аз си сипах 6,8 л и и дойде идеално точно на макса си е първо пляснах 6 кила след това запалих и долях още към 0.7,0.8л и е ток.
Така а относно това да ти дава разлика ти къде го мериш това масло на наклон ли някъде или на някоя крива улица от нашите ,отиди някъде на невилирано и я остави 4-5 часа да изстине и тогава го виж защото и на мен извън гаража ми показва доста малко но като го меря в гарайа си е на макс . :type:
По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!

Потребител

Мнение от TKGee » 09 Юли 2010, 17:00

delas_328 написа:
TKGee написа:Ок направих необходимото измерване :) Пръчката ми клони към 52 см :mrgreen: Ако на някой му е скучно и му се занимава да премери неговата, ще му бъда много благодарен :D :D

:idea: И на мен ми е толко щеката, не се притеснявай същата си е и на външен вид, а колкото до маслото аз си сипах 6,8 л и и дойде идеално точно на макса си е първо пляснах 6 кила след това запалих и долях още към 0.7,0.8л и е ток.
Така а относно това да ти дава разлика ти къде го мериш това масло на наклон ли някъде или на някоя крива улица от нашите ,отиди някъде на невилирано и я остави 4-5 часа да изстине и тогава го виж защото и на мен извън гаража ми показва доста малко но като го меря в гарайа си е на макс . :type:

Благодаря ти:) Значи ми остава да се съобразя с показанията на щеката и да карам с 8л :P

ентусиаст
Аватар

Мнение от delas_328 » 10 Юли 2010, 0:25

според мен както ти казах трябва да бъде напълно изстинал мотора и да е на абсолютно право място ако е малко накриво колата ще показва грешно :yes:
Мен така от много масло преебах гарнитура на главата от прекаленото налягане и излена от една маслена магистрала и започна да тече доволно :nono:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 10 Юли 2010, 1:28

Е,налягането на маслото не зависи от количеството,незнам какво е станало при теб.

ентусиаст
Аватар

Мнение от delas_328 » 11 Юли 2010, 0:09

:dunno: Еми незнам обаче не беше на БМВ 8)

Предишна

Назад към E36