Проблем с нов акумулатор

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 520I E39

Проблем с нов акумулатор

Мнение от JEITY » 02 Юли 2010, 14:28

Здравейте колеги. Имам следния проблем купих си колата това добре и започна едно ходене по мъки-карах един месец и акумулатора издаде багажа -това добре акто всяка кола 2-ра ръка, си иска нов акумулатор. Купих си нов Бош Силвър плюс хвалят ги много 75 ампер/часа всичко си тръгна-мериха го зарежда динамо ала бала напрежение добро.Обаче какво стана карах го няма и седмица без проблем днес се събудих и няма никакъв ток в акумулатора на таблото ми мига само лампата за акумулатора. Мерих ток на утечка-показва 1,75 а напрежение на акумулатое а 8волта.Според мен не е нормално да има такава утечка: Чисто нов акумулатор не пада толкоз бързо според мен :(

1. Въпросите са ми следните: 1. Как да намеря тази утечка-или каквото или късо съединение (ако махам поред предпазителите дали ще го хвана)
2. Дайте ми ако може всички предпазители за какво са че моите са на италиански и не мога да разбера кой за какво е?
3.Дали не е от алрмата нещо?
4. На ляв мигач е счупен цокъла и са сложени букса с две клеми +, и - да не би да е късото от там (защото катос е пусне мигач бързо премигва и после бавно и след повторно пускане няма такова бързо мигане
5. С компутерна диагностика може ли да се разбере къде е късото

Или просто ми кажете някой добър майстор и да ми каже какъв е проблема?.Моля помогнете ми все пак не съм си купил кола да стои постояно в гаража :((((

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Re: Проблем с нов акумулатор

Мнение от vladi_a_i » 02 Юли 2010, 16:28

Колата дизел или бензин е,ако е бензин мисля,че този ампераж му е много и алтернатора не смогва да зарежда.Или алтернатора е здал багажа...
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

ентусиаст
Аватар

Мнение от Louis » 02 Юли 2010, 16:45

Бърз пример как да хванеш от къде ти смуче ток от акумулатора.
Сваляш минусова клема от акумулатора, взимаш пробна лампа, на която единия край отива на самата свалена клема, другия на акумулатора и почваш да сваляш един по един предпазителите. Ако лампата свети или примигва там търси проблема. :mhihi:
Много вероятно е да е от управлението на алармата, ако не е оригиналната. При мен точно това беше проблема, свалих всички предпазители и пак си светкаше пр.лампа. :confused:
Успех :)
Упомена!Одере!Сдържам!Учуден! ВанОс! ПрУжина! АкУмулатор! СемеринГ! АУспУх! КлапАн! РезервОар! ГаЗ! ФорУм! ОбрЪч! КУпувам! ВрЪЗка! БОбина! ЛосТче! КаРбУратор! ИталиАнски! ГрадУс
ИзображениеИзображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW 520I E39

Мнение от JEITY » 02 Юли 2010, 18:13

колата е бензин 520и е39 1996, ами да прав е колегата с пробна лампа да опитам какъв е проблема и ще свалям предпазителите един по един :) ако се махне утечка или лампата примигва ще хвана какъв е проблема :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 03 Юли 2010, 10:21

JEITY написа:Или просто ми кажете някой добър майстор и да ми каже какъв е проблема?.Моля помогнете ми все пак не съм си купил кола да стои постояно в гаража :((((

Казваш го с такъв тон,сякаш някой ти е виновен че не си гледал като купуваш,или че си взел нещо "на далавера" :dunno:. Тя темата не е за тоя раздел,но ако ползваш търсачката ще намериш идеи и тук. Както ти казаха - виж си алармата и как е подвързано СДто.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520

Мнение от IMB » 03 Юли 2010, 11:28

Колега пробвай с търсачката в Е39 раздела има описано как да провериш за утечка. При Е39ките трябва да изчакаш 16 минути да заспи колата. Ето заповядай viewtopic.php?f=35&t=182348&hilit=%D0%A3%D0%A2%D0%95%D0%A7%D0%9A%D0%90
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 95`` m52b20
Мечтае да кара: м52б20 stroke engine, coming soon....

Мнение от Salis » 03 Юли 2010, 12:49

И аз имах такъв проблем оказа се CD-то беше вързано да има постоянно ток.

Назад към E36