Климатична система ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- kokoshkite
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: E36 coupe 318is ex
E36 coupe 328i ex
E46 touring 320d ex
E90 325i
Климатична система ?
Колеги проблемът е ,че системата е стояла отворена ,и при пълненето с фреон не побира повече от 400-500 гр. фреон и спира .Казаха ми ,че трябва един вид да се промие системата и да се изчистят нечистотиите .Въпросът ми е къде мога да направя в София такава процедура ,понеже питах на няколко места и казаха ,че само пълнят и проверяват.

Re: Климатична система ?

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
И мен това ме интересува че системата ми седи отворена 2ра седмица вече
I'm slowly drifting

- kokoshkite
- кандидат ентусиаст
-
E36 coupe 328i ex
E46 touring 320d ex
E90 325i
bmw325tds написа::OT: Пълнят и проверяват, а като се опре до работа: "...о бате аз това не правя..."
Aми колега просто каза ,че имало някъкви сервизи дето се занимавали само с това и са по-навътре с нещата.

- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
Аз лично ходя в един сервиз на Сливница преди Панчо Владигеров от дясно. На мен ми го препоръчаха - и извършват всякакви ремонти.
Ето сайта звънни и ги питай дали могот да помогнат.
http://www.autofrostcomfort.com/
Успех!
Успех!
Това че системата е била отворена няма нищо общо с пълненето!Дори и да е запушен дехидратора сиситемата ще побере толкова колкото и дадеш,но просто няма да имаш хладилен ефект!
Последна промяна IPI78 на 22 Юни 2010, 9:50, променена общо 2 пъти
Нц, не си прав.
Трябва да се вакуумира като хората. Реално системата не седи под високо налягане, седи на налягане малко над атмосферното.
Вакуумира се половин час до 45 минути и после основната част от фреона се засмуква от разликата в налягането. Ако сте гледали налягането докато ви пълнят фреона, ще видите как първите 500-700гр. влизат много бързо и последните 100 са по-бавно.
С очите си видях как система със не повече от 150 грама направи студ точно толкова бързо, колкото и после като беше пълна. (става въпрос за 318ti-то)
Трябва да се вакуумира като хората. Реално системата не седи под високо налягане, седи на налягане малко над атмосферното.
Вакуумира се половин час до 45 минути и после основната част от фреона се засмуква от разликата в налягането. Ако сте гледали налягането докато ви пълнят фреона, ще видите как първите 500-700гр. влизат много бързо и последните 100 са по-бавно.
С очите си видях как система със не повече от 150 грама направи студ точно толкова бързо, колкото и после като беше пълна. (става въпрос за 318ti-то)
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
kokoshkite написа:Колеги проблемът е ,че системата е стояла отворена ,и при пълненето с фреон не побира повече от 400-500 гр. фреон и спира .Казаха ми ,че трябва един вид да се промие системата и да се изчистят нечистотиите .Въпросът ми е къде мога да направя в София такава процедура ,понеже питах на няколко места и казаха ,че само пълнят и проверяват.
Аз пълних напълно празна система в Мото Пфое т.е. на машина, първия цикъл беше почистване на системата с ултразвук или поне това е по дифолт, не знам дали го е направила.

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- kokoshkite
- кандидат ентусиаст
-
E36 coupe 328i ex
E46 touring 320d ex
E90 325i
Колеги днес ходих в сервиза които колегата vanci88 препоръча ,прегледаха системата и се оказа ,че всичко е наред ,явно другата машина не успя да вкара всичкото количество фреон .

- sa_hellrot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е53
EEE.., или вакумираш и после пълниш, или ако не вземе колкото трябва, пускаш климатика и компресора ще си го изсмуче.. 

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
sa_hellrot написа:EEE.., или вакумираш и после пълниш, или ако не вземе колкото трябва, пускаш климатика и компресора ще си го изсмуче..
При всички положения пускаш компресора, но зависи от машината например при коли наприме някои от рената са така и доста други коли само с един щуцер за високо налягане тогава фреона се вкарва под налягане в системата.
vanci88 написа:Аз лично ходя в един сервиз на Сливница преди Панчо Владигеров от дясно. На мен ми го препоръчаха - и извършват всякакви ремонти.
Успех!
+1 за тия пичове. На мен преди една година ми трансплантираха нов компресор, останах доволен...

13 мнения
• Страница 1 от 1