Настройка на дебитомер с реостат
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
Настройка на дебитомер с реостат
Здравейте, преди година някъде се появи проблем с прекъсването и почнах да търся под вола теле. Тогава смених дебитомера на М42, обаче сложих такъв с реостат, а моя беше без. Струва ми се че май от тогава лека полека се влоши проблема. Въпроса ми е някой знае ли дали може да стане някакъв проблем ако пробвам да си поиграя с тоя реостат да видя дали ще се подобри нещо ?
Re: Настройка на дебитомер с реостат
Какво имаш в предвид под реостат? Дебитомерите при м42 общо взето са два типа, като единят от тях е с потенциометър за регулиране на CO при празен ход.По спомен се слага на коли без фабричен катализатор. В линка може да прочтеш някои неща относно тоя дебитомер при м42 в е30.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
стан, под реостат, тример ли имаш в предвид?
защото тези с тример по принцип се настройват на стенд и с времето им омекват пружините което значи че дават други стойности.
Има вариант с диагностика от калибъра на GT1 да се настрои като се гледа времето на дюзите.
Моя е настроен по този начин и съм доволен от резултата защото без ламбда дава разход по книга

защото тези с тример по принцип се настройват на стенд и с времето им омекват пружините което значи че дават други стойности.
Има вариант с диагностика от калибъра на GT1 да се настрои като се гледа времето на дюзите.
Моя е настроен по този начин и съм доволен от резултата защото без ламбда дава разход по книга

- стан
- старши ентусиаст
-
Ми дайте информация къде може да си поиграят с него, а и не само ами направо с цялата кола, че най-накрая ми писна и съм решил твърдо да го оправя каквото и да ми струва! Трябва ми наистина най-добрата диагностика, затова моля без Дару Камор и т.н.
Под реостат имам предвид отстрани една врътка, която се върти с отверка и явно променя някакви стойности вътре.
А тоя разход в подписа ми беше много одавна, сега се радвам когато падне на 15/100 та имам и финансов стимул да го оправя

Под реостат имам предвид отстрани една врътка, която се върти с отверка и явно променя някакви стойности вътре.
А тоя разход в подписа ми беше много одавна, сега се радвам когато падне на 15/100 та имам и финансов стимул да го оправя

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
тая врътка обогатява или обеднява сместта на празен ход.
пусни една снимка и кажи с кои дебитомер си.
Но недей да бъзикаш където не ти е работа че после глава боли

пусни една снимка и кажи с кои дебитомер си.
Но недей да бъзикаш където не ти е работа че после глава боли

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
стан написа:Ми дайте информация къде може да си поиграят с него, а и не само ами направо с цялата кола, че най-накрая ми писна и съм решил твърдо да го оправя каквото и да ми струва! Трябва ми наистина най-добрата диагностика, затова моля без Дару Камор и т.н.![]()
Тази врътка я има на стария тип дебитомери на м42, които се слагат на автомобили без фабрично монтиран катализатор. Доколкото знам на е36 също има такива дебитомери на автомобилите, предназначени да се продават в източна Европа и други изостанали страни, в които за времето си не е имало изисквания, за съдържанието на вредни емисии. Представлява болт, който увеличава, или намалява отвор, заобикалящ /байпас/ главния отвор, в който се движи клапата. Няма нищо общо с потенциометър

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
мисля че само ако завие болта е достатъчно за да затвори отвора на байпаса
Ивчо поправи ме ако греша

Ивчо поправи ме ако греша

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
_65536_kb_sec_ написа:мисля че само ако завие болта е достатъчно за да затвори отвора на байпаса
Ивчо поправи ме ако греша![]()
Честно казано не съм 100% сигурен дали може само с болта да затвори напълно байпаса. Логично трябва да затваря. По спомен на м10 без катализатор този болт беше с конусен край и влизаше плътно в отвора.
- стан
- старши ентусиаст
-
Ма това сериозно или се ебавате, понеже наистина съм готов да го завия 

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
За разхода може и да е на майтап, не е задължително да падне, но поне колата ще върви прилично.
- стан
- старши ентусиаст
-
Мерси, ще пробвам още днес 

- стан
- старши ентусиаст
-
Пробвах - подобри се, но тия дни ще го сваля и ще измисля начин да го запуша нацяло тоя отвор за да съм сигурен че всичко е наред 

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
Пробвай и пиши какъв е резултата, че ми стана интересно.
Имаше един с м42, който беше сменил стария си дебитомер с чисто нов като твоя. Хич не му вървеше колата, менеше оборотите на празен ход когато си поиска, понякога прекъсваше. Освен дебитомера беше подменил повечето неща по електрониката, включително стъпковия мотор. Така и не се сетих тогава да му обадя за "врътката" с врътката. 

13 мнения
• Страница 1 от 1