Смяна маншон на шарнир?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Смяна маншон на шарнир?
Здравейте пичове.
Когато сменях амортесьорите забелязах, че маншончето на вътрешния шарнир е скъсано. Питането ми е ако реша да си го сменя ще трябва ли да разкача амортесьора откъм макверсона или ще е достатъчно да развия гайката на шарнира и носача ще падне достатъчно, за да мога да сменя маншончето. И къде се продават такива маншончета, по размер ли са или как, защото в рел оема ги дават заедно с шарнира, нямат номер.
Когато сменях амортесьорите забелязах, че маншончето на вътрешния шарнир е скъсано. Питането ми е ако реша да си го сменя ще трябва ли да разкача амортесьора откъм макверсона или ще е достатъчно да развия гайката на шарнира и носача ще падне достатъчно, за да мога да сменя маншончето. И къде се продават такива маншончета, по размер ли са или как, защото в рел оема ги дават заедно с шарнира, нямат номер.
Последна промяна bmw_m3 на 26 Мар 2010, 21:07, променена общо 1 път
- ceco_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: `99 318i E36 Touring
- Мечтае да кара: M5 Touring
Re: Смяна маншон на шарнир?
Ако правилно съм разбрал въпроса ти питаш за маншона на вътрешния шарнир?

Front axle support/wishbone/stabilizer - BMW parts catalog
За да го свалиш се сваля целия носач - развиваш гаиките на двата шарнира /номера 10 и 11/ и двата болта, които са при тампона в задния край на носача /номер 8/. Не е необходимо да се сваля амортисьора.
За маншон мисля, че не се продава само той, поне не съм търсил. Тъй че ако е здрав шарнира си караи с него, пък като му дойде времето ще го сменяш целия.

Front axle support/wishbone/stabilizer - BMW parts catalog
За да го свалиш се сваля целия носач - развиваш гаиките на двата шарнира /номера 10 и 11/ и двата болта, които са при тампона в задния край на носача /номер 8/. Не е необходимо да се сваля амортисьора.
За маншон мисля, че не се продава само той, поне не съм търсил. Тъй че ако е здрав шарнира си караи с него, пък като му дойде времето ще го сменяш целия.
- kliuna
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318Is
- Мечтае да кара: X6, M6
не съм чувал само маншон да се продава някъде 

- dopestar
- ентусиаст
-
- Кара: 316
- bmw318tds
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 325TDS
Има силиконови маншончета и са по размер. Замери твоя колко е че иначе ще излиза от канала и няма да има ефект от цялата работа. Може на място да го смениш.
- samokoveca
- кандидат ентусиаст
-
караи си така колега не се занимаваи с глупости като замине шарнира ще го смениш 20 лева е и лесно се сменява
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Колега, не става ясно маншона на кой шарнир искаш да смениш (външен или вътрешен). Но който и да е от двата , отвиваш гайките на двата шарнира и носача остава само на тампона , дърпаш носача на долу и си готов да сменяш който си искаш маншон .Аз лично не знам дали се продават тези маншончета някъде , не съм се интересувал ... Но да ти кажа , не виждам смисъл , то ако маншона е много закъсан , прахта и мръсотията вече са влезли в шарнира и са свършили това , което е трябвало да свършат .... , та дори да смениш маншона не ще да удължиш много живота на шарнира ...
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
metodi80 написа: ... Но да ти кажа , не виждам смисъл , то ако маншона е много закъсан , прахта и мръсотията вече са влезли в шарнира и са свършили това , което е трябвало да свършат .... , та дори да смениш маншона не ще да удължиш много живота на шарнира ...
Това е истината,но ако пък си го скъсал по невнимание при работа по колата - тогава може да го спасиш.
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
без да искам съм написал накрайник вместо шарнир, е разбрахте ме все пак 
не знам кога се е скъсало, видях го когато сменях аморт.
лесно ли се намират тези маншончета, предложете от къде мога да го взема и каква грес да използвам за запълване

не знам кога се е скъсало, видях го когато сменях аморт.
лесно ли се намират тези маншончета, предложете от къде мога да го взема и каква грес да използвам за запълване
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Между другото, как вадите вътрешния шарнир от моста? За външния ясно, ама на вътрешния като няма къде да се чукне, аз го оставям за последно и като откача другия напъвам хамалската целия носач надолу и излиза, има ли по-интелигентен начин?:)

- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Е как да няма къде да се чукне???удря се в самия шарнир от долна страна,излиза с един до три по-резки удара. 

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- ceco_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: `99 318i E36 Touring
- Мечтае да кара: M5 Touring
Или като разхлабиш двата шарнира и откачиш тампона с лост напъваш и ако не стане, помагаш от другата страна с чука. Ако и така не стане -----> 

- shotev
- Потребител
-
- Кара: 316 компакт
- Мечтае да кара: 316 компакт
Колеги ето едно добро клипче за смяна на носача - дано ви е полезно. http://www.youtube.com/watch?v=_t_DKaZ64MY
13 мнения
• Страница 1 от 1