Как се сваля радиатора на климатика

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Re: Как се сваля радиатора на климатика

Мнение от DirtySouth » 17 Юни 2010, 23:49

Свършено вече , приятна мараня се разнесе из двора :mhihi: Мерси много колеги за помоща :yes:
I'm slowly drifting
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 18 Юни 2010, 9:59

:OT: а след като се свали радятора на кимата колата може ли да се кара след това?
и демонтажа предполагам е подобен и за 6цил.мотори нали?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 18 Юни 2010, 10:12

Moже, ама без климатик :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 335d
Мечтае да кара: BMW F10 M5

Мнение от St3althX » 18 Юни 2010, 18:58

Колеги искам да попитам нещо.Днес отидох да ми заредят фреон понеже нямаше грам ,но се оказа че радиатора ми е спукан като застанеш срещу колата се пада отдолу отдясно от където издиша уж де понеже от майстори ми писна...
Искам да попитам знам че втора ръка радиатори е простотия да се взимат,но не ми се дават 200-300 лв при условие че нз дали няма да изпуска и от другаде...Колко вървят приблизително радиаторите втора ръка?Има ли значение от Двигателя на Колата,От годината.Моят климатроник е с врътките и е от стария фреон.
И по принцип искат 40 за смяна ако си купя радиатор,но като гледам из темите не е толкова сложно...
Има ли начин да оправя този?Някой добър майстор да ми предложите от Варна или Добрич.
Благодаря

Не исках да пускам отделна тема,но не намерих точно това което искам от другите теми.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 18 Юни 2010, 20:53

St3althX написа:Колеги искам да попитам нещо.Днес отидох да ми заредят фреон понеже нямаше грам ,но се оказа че радиатора ми е спукан като застанеш срещу колата се пада отдолу отдясно от където издиша уж де понеже от майстори ми писна...
Искам да попитам знам че втора ръка радиатори е простотия да се взимат,но не ми се дават 200-300 лв при условие че нз дали няма да изпуска и от другаде...Колко вървят приблизително радиаторите втора ръка?Има ли значение от Двигателя на Колата,От годината.Моят климатроник е с врътките и е от стария фреон.
И по принцип искат 40 за смяна ако си купя радиатор,но като гледам из темите не е толкова сложно...
Има ли начин да оправя този?Някой добър майстор да ми предложите от Варна или Добрич.
Благодаря

Не исках да пускам отделна тема,но не намерих точно това което искам от другите теми.

Колега , радиатора (кондензатора) на климатика можеш да си го смениш сам. Видях , че в тази тема колегите са казали как се сваля , за това няма да повтарям - елементарно е .... (не бих дал 40 лв за това да отвият общо 6 болта ). Вярно е ,че нов радиатор е скъп , но в повечето сучаи втора ръка кондензатор не кара много , ако го лепиш , също не е сигурно колко ще изкара - всичко казано е ОТ ЛИЧЕН ОПИТ ..... По принцип кондензаторите изпускат най-често по периферията , където започват тръбичките и долу ниско (там са най изложени на "неблагоприятни фактори" ). Както казах можеш да си оправиш твоя (лепене ) , но не се знае колко ще кара. На мен сега ми предстои именно подмяна на кондензатора и ще си купя нов. Ако се колебаеш , че системата може да изпуска и от друго място , то си има начин да се установи ....., и наистина малко са добрите майстори на автомобилни климатици , аз от такива пишман майстори и от неволя си станах специалист и в това. Ако решиш да го носиш да го правят радиатора , то увери се , че майстора знае какво прави .... Трябва да се "надуе" кондензатора поне до 25 бара , за да се види точно от къде изпуска (дори на самия кондензатор , да се виждат следи от оцветител , ако е слаган такъв ...). След ремонта също трябва сериозно "надуване" , за да е сигурно , че ще издържи. Мисля , че колегат oci ще ти много от полза , за диагностика и ремонт , но до колкото знам той е в София, а ти си доста далеч .....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 335d
Мечтае да кара: BMW F10 M5

Мнение от St3althX » 19 Юни 2010, 0:23

Благодаря Колега,по принцип е така новото си е ново,но парите са си пари не че докато не се набута човек тогава не осъзнава че евтиното излиза скъпо...За здрав втора и да издържи може би е късмет.

Предишна

Назад към E36