твърди маркучи на компакт 316 м43
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
твърди маркучи на компакт 316 м43
колеги маркучите от радиатора към блока и този след термостата ми се струват много твърди когато колата загрее някои ми казаха че сигорно е гарнитура на главата но колата се държи съвсем нормално нито загрява даже въобще не мърда стрелката след средата направо е като закована маслото и антифриза са 4исти не се мешат антифриз не се губи незнам някои ако знае дали е нормално да пише или ако не какво да направя някои от маисторчетата при които ходих ми казаха да карам така като не ми прави ядове то ще си покаже други викат че нема проблем незнам какво да правя
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Re: твърди маркучи на компакт 316 м43
Колега нормално е като загрее колата маркучите да са твърди,но и трябва да можеш да ги стиснеш с ръка,ако не прекъсва,не грее и не ти губи вода няма от какво да се притесняваш,като я форсираш отзад излизали бял пушек?
не не излиза бял пушек но не мога да ги стисна много а и са много горещи
възможно ли е стрелката да се направи да държи точно по средата а всъшност колата да е загряла повече щото моита стрелка наистина седи точно като закована на една и съща позиция по средата независимо от карането на предното ми бмв в наи големите жеги като го надувам стрелката мръдне съвсем леко в дясно и после си доиде пак на средата тука нема такова нещо
- азззз
- младши ентусиаст
-
- Кара: тук там
нормално е колега стрелката да ти е непрекъснато на 12 часа
а след като нямаш проблеми с колата,карай смело и не се притеснявай 

- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
reyes.e30 написа:възможно ли е стрелката да се направи да държи точно по средата а всъшност колата да е загряла повече щото моита стрелка наистина седи точно като закована на една и съща позиция по средата независимо от карането на предното ми бмв в наи големите жеги като го надувам стрелката мръдне съвсем леко в дясно и после си доиде пак на средата тука нема такова нещо
Колега,незнам с какъв двигател си,съответно термостата ти на колко градуса трябва да отвори.До колкото знам обаче при моя модел,стрелката стои точно на средата от 88 до 102 С.Стрелката тръгва надясно от 102 С нагоре.
двигатела ми е 1600 кб. м43 термостата го смених на скоро и на него пише 95 градуса
Виж дали е обезвъздушена както трябва,провери си капачката на разширителния съд дали не се е прецакала,като я разклатиш трябва да трака.Ако тез неща са ок,може да надува от главата,гарнитура или спукана или крива.Ако проблема е в главата,ще ти се губи течност обаче.Ако всички тез неща са ок,капачка,обезвъздушаване и не губи течност,карай и си свиркай
- koceto 1232
- Потребител
-
- Кара: Е36 328 кабрио,Е92 330и
Според мен колата няма проблем.
9 мнения
• Страница 1 от 1