странен проблем с abs

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: странен проблем с abs

Мнение от Leon » 23 Яну 2010, 12:24

Светва ти след 30 км/ч, защото АБС-а тогава се активира, под тази скорост не работи. А щом свети, явно има проблем. Ако БМВ софтуер не разчете точна грешка, започни от датчиците, те са най-честия причинител. След това търси електронни и механични проблеми по самия АБС.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д
Мечтае да кара: M550d

Мнение от bobreti » 25 Яну 2010, 13:10

проблема е ясен преден ляв датчик

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///M335i

Мнение от Monoid » 25 Яну 2010, 14:38

Колега ,ако си от софия знам едно място където разбират много от БМВ ! Сичките маистори там карат 320ки ваноси и ги знаят много добре.Аз лично съм ходил там и знаят точно от какво и от каде е проблема. Намира се точно под моста чавдар ако не си ходил там отиди те ще ти кажат за кво става въпрос. Мисля че сервиза е Bosh , но несъм много сигурен.
Единственото нещо по-хубаво от шведската тройка е БАВАРСКАТА тройка.
Are you ///M Enough?

Авточасти AutoPower.BG

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д
Мечтае да кара: M550d

Мнение от bobreti » 25 Яну 2010, 15:57

Monoid написа:Колега ,ако си от софия знам едно място където разбират много от БМВ ! Сичките маистори там карат 320ки ваноси и ги знаят много добре.Аз лично съм ходил там и знаят точно от какво и от каде е проблема. Намира се точно под моста чавдар ако не си ходил там отиди те ще ти кажат за кво става въпрос. Мисля че сервиза е Bosh , но несъм много сигурен.

мерси колега за инфото

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ИНТЕРЕСНО!
Мечтае да кара: в гр.Толбухин :)
Детайли за колата: В клуба на 20+

Мнение от mladi » 26 Яну 2010, 9:36

bobreti написа:Здравейте колеги нуждая се от малко мнения
Проблема е следния.Паля колата лампата на абс примигва и гасне дотук добре но като потегля и вдигна около 30 километра и лампата светка.Ходих на диагностика и "майстора" ми каза че нямало проблеми и никакви кодирани грешки имало само една която не била кодирана но проблем не трябвало да има.

Та въпроса ми е.Имал ли е някой такъв или сходен проблем?

Ще дойде момент ,когато винаги ,ще ти свети лампичката на АБС-а!Проверката и смяната на датчиците е мн.лесна не си заслужава да даваш пари за ''майстори''да ти ги сменят!Има подробни теми как се мери и как се сменя абс-датчик!
ISTINSKI PRIATEL E NE TOZI,KOITO TI BARSHE SALZITE,A TOZI KOITO NE TE KARA DA PLACHESH!
В КАКЪВ СВЯТ ЖИВЕЕМ,ЩОМ ДА ВЪРНЕШ НЕЩО,КОЕТО НЕ ТИ ПРЕНАДЛЕЖИ Е ГОЛЯМ ПОДВИГ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 14 Юни 2010, 14:58

От онзи ден и аз съм в клуба на светещата ABS :idea:
Преди като палех колата и лампата за ABS премигваше по веднъж.
Онзи ден както си карах и лампата светна. И се започна при всяко подаване на контакт лампата светва. Дори и да не съм запалил колата. Седи на контакт примерно 2мин. и светва?
Може ли да е датчик? При спряло положение уж си прави check, а после нещо не е както трябва.

Интересно ми е как се замерват датчиците дали работят. Мисля да откача буксата на ABS модула и от там с мултицед да ги проверя дали дават еднакво съпротивление.
До всеки един датчик достигат 3 жици. Една маса и още две. Предполагам едната е + а другата връща сигнал за движението на колелото.

Някакви идеи за проверка?

Предишна

Назад към E36