M54B25 в е36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: M54B25 в е36

Мнение от Делян » 07 Юни 2010, 16:27

sonny написа:
PNR написа:Коце за Автомата мй ще стане съвсем сожно
ще трябва и компа на автомата ...
разбрах че инфото за скоростта се взиам от дачиците на АБС а не както при е36 от дифа ...
май ще трябва да се трансплантира и ASC то
ще трябва наистина и таблото с уредите защото ще го търси ...
абе доста неща ще трябва да се направят ...
утре ще ходя в БМВ така или иначе имам работа при теях обучение ... :mhihi: така че ще ги разпитам какво мислят те дали си заслужава ...

Там гледат като гръмнати като видят М50 в е30 ти говориш за нещо по-умно :mhihi:

Аз тия дни минавах покрай Варна карс и реших информативно да ги питам кви пари ще вземат за смяна на мотор,от 1.6 към 2.5 и ми казаха,аа такива неща не прайм,може само ако е от една и съща кола и мотор и 600лв. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 318is COUPE M42

Мнение от PNR » 08 Юни 2010, 21:09

ето това е подкрепа колеги ...
" не се занимавай купи си от е36 "
" какво се занимаваш с глупости нищо няма да стане .. "

сещате ли се имаше една тема за 6 степенна скоростна кутия от liloff и той получи подобни отговори ...
веднага щом някой се опита да се помъчи да нарапви нещо различно всички му викат да не се занимава и не му помагат с нищо а има хора дето имат познания по тези неща определено
PNR@abv.bg
София
0888779546

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 08 Юни 2010, 21:40

Не мисли, че ти го казват с лошо... щото тия, дето знаят за какво иде реч не искат да ти го кажат толкова грубо, в смисъл - "те тая торба с пари трябва да оставиш за това, онова, трето, 17-мнайсто...". Да не говорим, че за труд и майсторлък ще оставиш пак бая пари (едва ли ще можеш сам). Кат гледам в някои от постовете ти и сам зацепваш за какво иде реч... И накрая като теглиш чертата ще ти се изправи косата.... трябва ли някой да ти ги разпише нещата, че да го разбереш... ;)

Казвам ти го с най-добри чувства, да не помислиш че и аз се опитвам да ти убия ентусиазма... проблема по-скоро е, че много хора тръгват с идеите без да си направят сметката правилно :)

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 09 Юни 2010, 0:16

PNR написа:ето това е подкрепа колеги ...

сещате ли се имаше една тема за 6 степенна скоростна кутия от liloff и той получи подобни отговори ...
веднага щом някой се опита да се помъчи да нарапви нещо различно всички му викат да не се занимава и не му помагат с нищо а има хора дето имат познания по тези неща определено

Това което съм ти написал аз, е от полуопит. Ако искаш най-реално мнение,пиши на венци е34повер му е ника.Та ако си спомняш с Иво разчаствахме едно е39 528 двоен Анус, е мотора го взе Венци да го хакне в е34ката, да кара го сега, ама знаеш ли колко зор му беше? Да не говорим, че аз си бях продал таблото вече и дефакто той взе мотора без него. а и мотора беше с автомат, както е и в твоя случай, а той го качи на ръчка. Така, че ако имаш ината да сложиш М54 в е36 давай, ще се справиш, няма занчение времето, нервите и кеша. Но реално, е по-удачно, по-евтино, по-бързо, по-лесно да си сложиш едно М52Б28, а с разликата в парите ще му направиш туй-онуй и ще караш и по-силна кола от М54ката. Да факт е, че двойния ванос е много готин за каране, поема от ниските, по-бързо развърта, по-нисък разход,но за мен е не оправдан разход. А да ти кажа от опит и бум може да ти го каже, че като се закучат нещата и ти иде да хвърлиш всичко и да кажеш майната му, ше я разчаствам. Знаеш ли колко пъти Иво бе на ръба и колко съм го разубеждавал, а правим неща дето не е да открием топлата вода, а с М54 реално ще я откриваш, щото ако разчиташ на западни сайтове,по-добре се откажи, не са кой знае по-от нас, което ще рече, че инфотот може и да не е на 100% реално, което пък ще рече, че не го ли пипнеш и да се убедиш, значи е с въпросителна.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 09 Юни 2010, 9:56

Aaaa Павка, още нещо, за което ти намекнах като си приказвахме.
Относно това с кутията, стана ясно накрая как може да се сложи 6 скоростна, теглих му една песимистична сметка 1500лв. докато стане както искам с косвените разходи, в най-лошия случай щях да клъцна карданеца... и просто прецених да не осирам хубавата кола, а да я продам и да си купя танка. Това беше при мен по-разумния вариант.
Иначе щях да си начеша крастата, да хвърля още много лев по Компакта и накрая пак щеше да е Компакт и някой пъпчив сопол да ми вика "батка давам 3500лв., че толко вървят".

Нали ти споменах, че търсим за един колега кола последните дни. То няма такава комедия. 90% от Е36иците, които сме видяли са скраперии. А не говорим за лъскави скраперии, а за прогнили кошници със сменяни мотори... и всички се правят, че мотора си е от колата, и че колата е 1997ма година, ама регистрирана 1998... Е как да я купи човек тази кола. Някакви кабели висят вътре, някакви токове взимани от плафоните, абе Ганьо си е майсторче, няма спор.

Точно в твоя случай, аз обаче бих се хванал да пробвам. Ти имаш колата на гаджето да караш, дори и да се закучи нещо за малко, ще имаш време да седнеш и да помислиш, вместо да правиш прибързани решения, притиснат от стрес, че не можеш да отидеш на работа.

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 09 Юни 2010, 10:40

PNR написа:ето това е подкрепа колеги ...

ми фащай и прави бре..то на готово всеки знае..какво ми трябва,какво да сложа,как да го направя...идваш,плащаш и си готов :mrgreen:..успех
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 318is COUPE M42

Мнение от PNR » 10 Юни 2010, 13:10

Абе както казах ще го видим ...
Мотора е поръчан в понеделник може би ще кацне в софия или вотрник и ще видим за какво става ако не или на части и ли цял за някви тънки парички и поне ще съм си начесал крастата ... :mhihi:
PNR@abv.bg
София
0888779546

Предишна

Назад към E36