За какво служи това това? (m42)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
За какво служи това това? (m42)
свалих стъпковия мотор да го почистя и ми направи впечатление следното маркуче, което беше станало буквално на дъвка и скъсано. за какво служи по принцип?
оборотите ми играят страшно много. възможно ли е да е от това в комбинация със закъсан маркуч на стъпковия мотор?

оборотите ми играят страшно много. възможно ли е да е от това в комбинация със закъсан маркуч на стъпковия мотор?

virtue and tranquillity
- tZv3t0zAr
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е21 318is 78' сега е30 328
- Мечтае да кара: e30 monster
Re: За какво служи това това? (m42)
Чрез това маркуче с вакум се оправлява налягането на горивото в рейката. Ако не е включено мисля че при рязко подаване на газ не се вдига налягането ...

мерси за отговора, Цецо.
значи, ако не се вдига налягането какви са последствията?
нещо не мога да му намеря парт намбъра..
значи, ако не се вдига налягането какви са последствията?
нещо не мога да му намеря парт намбъра..

virtue and tranquillity
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Сменяй и провери защо е станало на дъвка както казваш, провери дали в него не влиза бензин и от това да се е скапало, ако има бензин си за нов регулатор и то веднага.
only rear wheel drive
нямаше бензин, поне не ми направи впечатление да има.
самото маркуче се ронеше, стана на каша и се докъса, като преместих дроселовата клапа
самото маркуче се ронеше, стана на каша и се докъса, като преместих дроселовата клапа

virtue and tranquillity
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Провери все пак, ако пуска бензин е гръмнала мембраната на регулатора и ти обогатява сместта, респективно я дави и мени обороти, а и не е лошо да ти премерят контролно налягането в рампата, дори и да е сухо. Налягането трябва да е 2.5-3.0 бара при откачен вакуум /същото маркуче/.
only rear wheel drive
много ти благодаря. 
като се замиля има логика, на гърнетата отзад е доста черно, но мислех че от ламбдата може да идва това.
задължително ще се го проверя.

като се замиля има логика, на гърнетата отзад е доста черно, но мислех че от ламбдата може да идва това.
задължително ще се го проверя.
virtue and tranquillity
- s_kolev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 318ti
- Мечтае да кара: всичко
- Детайли за колата: М42б18 '94
Това е вакумно маркуче. Неговата роля е разликата в налягането между рейката с дюзите и всмукателния колектор да е винаги 3 бара(или 3,5 зависи от мотора). При затворен дросел(празен ход), когато вакума във всмукателите е по голям (имаме подналягане), по това маркуче подналягането от всмукателите засмуква мембраната във бензиновия регулатор и намалява налягането в рейката (на празен ход нетрябва много гориво). При отваряне на дросела налягането се стреми да догони атмосферното, отново по това маркуче то се предава към бензиновия регулатор и налягането в рейката се вдига(подналягането е намаляло).
п.с. ползвай търсачката, има тема и за това маркуче, както и за мененето на обороти

п.с. ползвай търсачката, има тема и за това маркуче, както и за мененето на обороти

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
tZv3t0zAr написа:Чрез това маркуче с вакум се оправлява налягането на горивото в рейката. Ако не е включено мисля че при рязко подаване на газ не се вдига налягането ...
Ако не е включено на празен ход ще има по-високо налягане на бензина и респективно по-висок разход. По въпроса за менене на оборотите е напълно възможно да е от него в комбинация със стъпковия мотор.
9 мнения
• Страница 1 от 1