Не иска да запали ....
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Не иска да запали ....
Имам следния проблем -колата почна да прекъсва в движение после се оправи но след паркиране не може да запали вече - замерих и не идва ток до бенз помпата - колата има някакъв шибан имобилаизер които и преди ми е правил подобен номер но сега не мога да я оправя и не иска да запали --даите някакъв съвет и кажете дали може да е нещо друго --колата е с мотор 2.5 бензин със сменена електроника от М (всичко) и помпата бензиновата е от М 

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Re: Не иска да запали ....
DirtySouth написа:Ами махни тъпия имобилайзер
Колега, надали е имобилайзера - мисля, че той няма как да причини прекъсването в движение, само може да възпрепятства запалването. След като двигателя запали, DME-то престава да се интересува от сигнала от имобилайзера. Щом до помпата не идва ток, може проблемът да е в релето й, или някаква контактна мизерия

Но е важно и да се знае от коя година е донорът, откъдето е взета електрониката, както и дали имобилайзерът не е някакакъв aftermarket

колега провери релето на бензиновата помпа.зачистиму крачетата и напръскаи с контактен спрей.а може да си за ново но първо го провери.успех
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Щом до помпата няма напрежение , виж дали до релето има ..... Релето на помпата се намира от вън до кутията с предпазителите , под една малка капачка (те са три релета там под тая капачка ). Първото от ляво на дясно е на помпата ... Провери дали до бубината на релето стига напрежение , след това виж дали контактите му работят нормално ..... Ако релето е здраво виж предпазителя. Ако всичко е здраво изолирай имобилайзера и виж кво ше стане .... Ел. схемите ги има тук във форума , сваляш и почваш на ред ....
хммм.. сега го мъчих нещо това реле когато го натисна хубаво и дам на контакт помпата сработва но колата пак не иска да запали.....
6 мнения
• Страница 1 от 1