Мотора тресе на място==оказва се че проблема е ваноса
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- DTM_330CI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M POWER
- Мечтае да кара: BMW E90 HARTGE
Re: Мотора тресе на място
Не при мен е и когато загрее дори ми се струва че като загрее увеличава тресенето .
BMW MPOWER
- sharksfin
- младши ентусиаст
-
- Кара: МБ W140 V8
@tsb_bg
изчетох почти цялата тема. При мен е сходно, но не същото. Първо, уточнявам, че говорим за М40. Второ, при мен тресенето спира малко след като двигателят си достигне оптималната работна температура. Когато тресе, държи постоянни обороти, но по-ниски - около 500. Заработи ли на 1000, няма грешка.
В сервиза, където поддържат служебните ни автомобили, ми казаха, че може на някой цилиндър да му е паднала компресията. Пък аз все нямам време да си закарам колата при моя майстор (който последния път замерва компресията и каза, че е перфектна - стойности не помня, все едно ми говори на китайски)
Сменил съм датчика за налягането на бензина, но промяна няма (смених го заради разхода). При диагностика единствено ламбда сондата дава грешка, но само при студен двигател. Като загрее, не отчита никакви грешки.
изчетох почти цялата тема. При мен е сходно, но не същото. Първо, уточнявам, че говорим за М40. Второ, при мен тресенето спира малко след като двигателят си достигне оптималната работна температура. Когато тресе, държи постоянни обороти, но по-ниски - около 500. Заработи ли на 1000, няма грешка.
В сервиза, където поддържат служебните ни автомобили, ми казаха, че може на някой цилиндър да му е паднала компресията. Пък аз все нямам време да си закарам колата при моя майстор (който последния път замерва компресията и каза, че е перфектна - стойности не помня, все едно ми говори на китайски)
Сменил съм датчика за налягането на бензина, но промяна няма (смених го заради разхода). При диагностика единствено ламбда сондата дава грешка, но само при студен двигател. Като загрее, не отчита никакви грешки.
Акълът е нещо, което можеш да даваш, без да го имаш.
- DTM_330CI
- кандидат ентусиаст
-
Колеги оказва се че проблема е в ваноса, вчера смених датчика на разпределителния вал но проблема остана. Забелязах че в движение от 1.5к до 2.5к оборота има някакъв шум като верига. Някои има ли информация за ваноса? Ремонт ?
BMW MPOWER
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
DTM_330CI написа:Колеги оказва се че проблема е в ваноса, вчера смених датчика на разпределителния вал но проблема остана. Забелязах че в движение от 1.5к до 2.5к оборота има някакъв шум като верига. Някои има ли информация за ваноса? Ремонт ?
Ха таз тема съм я пропуснал, ама и по-добре де, че нали съм гаражен майстор, та кво разбирам, аз, ама да ти кажа, знам отде ти е проблема и това дето давате пари по оторизираните майстори, си е ваш проблем

- DTM_330CI
- кандидат ентусиаст
-
sonny написа:DTM_330CI написа:Колеги оказва се че проблема е в ваноса, вчера смених датчика на разпределителния вал но проблема остана. Забелязах че в движение от 1.5к до 2.5к оборота има някакъв шум като верига. Някои има ли информация за ваноса? Ремонт ?
Ха таз тема съм я пропуснал, ама и по-добре де, че нали съм гаражен майстор, та кво разбирам, аз, ама да ти кажа, знам отде ти е проблема и това дето давате пари по оторизираните майстори, си е ваш проблем
Колега, не сам искал да обидя никои. А щом казваш че знаеш как да си оправя таратайката, кажи къде да ти я докарам веднага. все още не мога да намеря кои да ми оправи колата, вчера говорих с колеги от форума и ми препоръчват някакво момче от Люлин. Но ако ти можеш да ми помогнеш ще ти я докарам.
BMW MPOWER
- DTM_330CI
- кандидат ентусиаст
-
Re: Мотора тресе на място==оказва се че проблема е ваноса
Мотора заспа след зацепването на ваноса.
BMW MPOWER
Ай стига бре, това във фирмен сервиз ли го направиха, много са добри тез там фирмените, напрао са велики

- DTM_330CI
- кандидат ентусиаст
-
Не прави ми я един колега, и сам много доволен от работата.
BMW MPOWER
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2