проблем с алармата

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Аватар

проблем с алармата

Мнение от Embata85 » 30 Апр 2010, 19:46

здр. колеги проблемът е следният, когато заключвам колата се включва алармата а централното се заключва и веднага отключва, отварям вратата и алармата започва пищи затварям вратата и след някакъв интервал от 5-6 мин. централното и алармата си работят безотказно до следващото отваряне на някоя от вратите, много странен проблем ако някои може да помогне моля
:dunno:
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Re: проблем с алармата

Мнение от fedoracore » 30 Апр 2010, 23:45

колега ,сложи си оригинална аларма
да не ти пищи.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xd && 525d
Мечтае да кара: В европейска България

Мнение от bmw55 » 01 Май 2010, 0:29

Вътре в самата аларма има реленца колега които командват мигачите и заключването.Когато са на много време и алармата не е много качествена заминават и трябва да смениш цялата аларма защото в повечето случаи е пломбирана и не става!
Бъди честен пък да става квото ще

Аватар

Мнение от Embata85 » 01 Май 2010, 23:45

bmw55 написа:Вътре в самата аларма има реленца колега които командват мигачите и заключването.Когато са на много време и алармата не е много качествена заминават и трябва да смениш цялата аларма защото в повечето случаи е пломбирана и не става!

мерси колега утре ще видя ако е заминала ще я сменявам ама ми е чудно защо след некакви 5-6 мин алармата и цетралното си бачка докато отворим некоя от вратите

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е36 330d

Мнение от vanko_5 » 02 Май 2010, 9:16

колега вий си ботоните на вратите дали бачкат отваря6 вратата пуска6 лампата и натисни ботона като изгасне след няколко секунди е добре но ако неисгасне е тои
на бмв центарлните са всичко сварзани с бутони на вятртатите центгарлно и плафоните на лампите понякога от там правят проблеми ако не еот там вий бутоните на преден и заден капак а централното на багажника отклучва ли и заключва ли

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от shengi » 05 Май 2010, 20:26

А аз залагам на снопа с кабелите на задниа капак.Провери ги махни маншона и виж кой са пооголени поокъсани подмени ги виж си палчетата на вратите /те и те правят проблем но след заключването веднага почва да пищи алармата, а когато е от снопа кабели само се задейства алармата заключват се врати капаци и пак се отключват а алармата си действа.Аз го имам същия проблем но нямам време да се занимавам и пускам алармата заключва отключва изключвам алармата и пак я включвам тогава си заключва вратите и си пуска алармата :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 92,318 sedan

Мнение от BorisMW » 09 Май 2010, 14:12

shengi написа:А аз залагам на снопа с кабелите на задниа капак.Провери ги махни маншона и виж кой са пооголени поокъсани подмени ги виж си палчетата на вратите /те и те правят проблем но след заключването веднага почва да пищи алармата, а когато е от снопа кабели само се задейства алармата заключват се врати капаци и пак се отключват а алармата си действа.Аз го имам същия проблем но нямам време да се занимавам и пускам алармата заключва отключва изключвам алармата и пак я включвам тогава си заключва вратите и си пуска алармата :mhihi:

А когато заключваш само с ключ,пак ли се получава същото?
Нищо не е свършило докато не свърши!
http://www.youtube.com/watch?v=hcvQxaUClNw

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318i
Мечтае да кара: На челна стойка.
Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.

Мнение от ceco_kd » 11 Май 2010, 0:11

Позната работа,колега! При мен проблема е в палеца на шофьорската ми врата. Затварям и гледам дали ми е изгаснало осветлението на бутончетата на ел. стъклата. Ако не светят независимо дали с алармата ще заключа или с ключа опита е успешен. Ако обаче вътре светят копчетата за ел. стъклата - нуцки. Заключва се и веднага се самоотключва. Подпирам по-яко шофьорската врата и правя опит и готово. Проблема е в палчето на колонката(средната). Ако щеш вярвай тъкмо търся някой колега дали не е дал някакво решение на този проблем, че се дразня от факта, че имам заводска аларма, а не я ползвам поради тъпото копченце на средната колонка на вратата ми. Пиши дали и при теб е от същото проблема ти.
Карам бавно! Стигам Бързо!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 92,318 sedan

Мнение от BorisMW » 15 Май 2010, 18:58

ceco_kd написа:Позната работа,колега! При мен проблема е в палеца на шофьорската ми врата. Затварям и гледам дали ми е изгаснало осветлението на бутончетата на ел. стъклата. Ако не светят независимо дали с алармата ще заключа или с ключа опита е успешен. Ако обаче вътре светят копчетата за ел. стъклата - нуцки. Заключва се и веднага се самоотключва. Подпирам по-яко шофьорската врата и правя опит и готово. Проблема е в палчето на колонката(средната). Ако щеш вярвай тъкмо търся някой колега дали не е дал някакво решение на този проблем, че се дразня от факта, че имам заводска аларма, а не я ползвам поради тъпото копченце на средната колонка на вратата ми. Пиши дали и при теб е от същото проблема ти.

При мен тези палчета,са изтъркани,но работят-пробвал съм го с мои приятели,които натискат палцитеи след това заключвам-същото се получава.Така ,че проблемът не е като твоя.
Имам и въпрос към останалите,колеги:
Има ли връзка между заключването от вторият път,което явно е проблем и факта,че с ключа от шофьорската врата и вратата на багажника се заключват само те,а като заключвам от пасажерската страна се заключва всичко,но от 2-ят път?
Нищо не е свършило докато не свърши!
http://www.youtube.com/watch?v=hcvQxaUClNw

Аватар

Мнение от Embata85 » 17 Май 2010, 22:14

палчетата на вратите са здрави проверил съм ги и на багажника също най-вероятно проблема не е там а също така и плафоните отказаха да бачкат и от ляво габаритите от пред и от зад , а бе пълна аномалия изведнъж сички проблеми накуп :dunno: когато заключвам с ключ пак се отключва сама абе ще трябва маистор сам няма да мога да го оправя :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 20 Май 2010, 23:22

Embata85 написа:палчетата на вратите са здрави проверил съм ги и на багажника също най-вероятно проблема не е там а също така и плафоните отказаха да бачкат и от ляво габаритите от пред и от зад , а бе пълна аномалия изведнъж сички проблеми накуп :dunno: когато заключвам с ключ пак се отключва сама абе ще трябва маистор сам няма да мога да го оправя :banghead:

За левите габарите провери предпазител №33, за проблема със заключването, на шофьорската врата има блокировка в бравата и когато врата не е плътно затворена не може да се заключи. Ако тази блокировка е развалена има два варианта:
1. можеш да заключиш шофьорската врата във всяко положение и по всяко време.
2. не можеш да заключиш вратата в никакво положение и понеже там е свързана и машинката за централното, която е и командна, тя подава сигнал към системата и се заключва цялата кола, ако не можеш да заключиш вратата, системата получава сигнал, че шофьорската врата е отключена и отключва колата.

Палчетата, за които колегите говорят са обикновени прекъсвачи за осветлението на купето. Ако алармата има някаква връзка с тях ще се включва, но централното няма да отключва колата.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

Назад към E36