Запитване за ел. стъклата

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Запитване за ел. стъклата

Мнение от batkoto » 15 Май 2010, 22:15

Колеги искам да попитам от компакт машинките и механизмите стават ли на седан. Моята е седан и съм с ръчките, искам да я направя с ел. на стъклата и тука с един колега от форума се чудим той продава механизъм с машинките само, че от компакт, та дали ще станат на моята. А също се чудя и дали тези ел. моторчета не мога просто да ги сваля да си махна машинките моите ръчните и на тяхно място просто да вкарам ел. моторчетата. Или целия механизъм е капсалован? Ако някой се е сблъсквал с подобни неща нека драсне някой ред. Или пък ако има други варянти да мина на ел. стъкла. То не, че е газария ел. джама вече, но е много неудобно когато искам да отворя дясния прозорец било то да поговоря с някой, до който съм спрял, или просто за да влиза въздух. Това последното го казвам за да не ме разкандърдисвате да не си слагам ел. джам :P Макар, че до сега съм я карал така, до новата мога да издържа още :) ами благодаря предварително, ще съм много благодарен за колкото и информация дадете. Леко и безаварийно!

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Re: Запитване за ел. стъклата

Мнение от vladi_a_i » 15 Май 2010, 22:23

За механизмите не знам но със сигурност машинките не са еднакви-поне аз се уверих,исках да си подменя мойта и има голяма разлика.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от batkoto » 15 Май 2010, 22:40

Ами то в случея, аз ако ще слагам целия механизъм с машинките няма да е проблем, стига механизма да пасва, пък те машинките са си на механизма, но иначе относно машинките имах в предвид дали ако си махна моите машинки(ръчките) от механизма и на тяхно място само поставя ел. моторчето, без да свалям целия механизъм. В смисъл захващането на ръчките дали е моторче или е ръчка е все зъбно колело, дали ще въртя ръчка и тя ще мести целия механизъм нагоре-надолу или ел. моторче ще предава механичното усилие е едно и също, но дали пасват, не знам дали не са капсаловани, ако ми остане време тия дни мога да сваля и кората, но ако някой се е сблъсквал с подобен проблем да пише, знам, че има хора с много опит и са попадали в подобни ситуации...

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Мнение от ned_gm28 » 15 Май 2010, 23:10

Колега,не съм правил такава интервенция,но съм срещал доста подобни теми,в които се казва че механизмите не са съвместими от компакт на седан!Относно дали не може да захванеш направо моторчето за твоя си механизъм,доколкото си спомням,колегите са сменяли целия механизъм-ще да е по-лесно :idea:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от shengi » 15 Май 2010, 23:36

Механизмите за седан стават само от комби и нищо друго.Има и разлика между ножиците на ел стъкла и ръчка.Няма как да махнеш механизма твоя там дето ляга ръчката и да сложиш моторчето.Търсиш си механизми от седан с ножиците и внимавай като купуваш, ножиците да са здрави да не са лепени запоявани заварявани и прочие, че ще ти криви стъклото.Криво стъкло счупено стъкло :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Камион колкото читалището...

Мнение от pistata9889 » 16 Май 2010, 8:46

shengi написа:Механизмите за седан стават само от комби и нищо друго.Има и разлика между ножиците на ел стъкла и ръчка.Няма как да махнеш механизма твоя там дето ляга ръчката и да сложиш моторчето.Търсиш си механизми от седан с ножиците и внимавай като купуваш, ножиците да са здрави да не са лепени запоявани заварявани и прочие, че ще ти криви стъклото.Криво стъкло счупено стъкло :mhihi:

Както ти е написал колегата,и внимавай с ножиците,за да не те боли главата после.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от batkoto » 16 Май 2010, 22:29

Ей, това е истинския форум. Благодаря за информацията, както винаги полезна. Аз на моята съм сменял тез пластмасовите водачи и горе-долу съм наясно с механизма, в смисъл не е като да не съм виждал ножиците как трябва да изглеждат, но така от снимките, които гледах, не можех да преценя дали ще станат. Благодаря ви много. Живи и здрави!

Назад към E36