Вибрации в скоростния лост на Е36?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар
Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
Мечтае да кара: и да е жив и здрав!

Вибрации в скоростния лост на Е36?

Мнение от POL_Starshi » 11 Май 2010, 22:38

Колеги, по скоростния лост усещам вибрации, които са най-силни на 1-ва предавка(направо си чука) и по-слабо на останалите! При изключена предавка се усещат отново! Чудя се дали е съединител,скоростна кутия или висящ лагер! Така или иначе ще я разхвърля, но да ви попитам някой минал ли е вече през този проблем и какво е било?
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Re: Вибрации в скоростния лост на Е36?

Мнение от Nukem » 11 Май 2010, 22:42

Аз си мисля за висящия лагер, при мен при по рязко потегляне и на 4-та и 5-а се усещат вибрации в скоростния лост, смених съединителя/ целия комплект/+тампони на скоростите, тампони на двигателя, тампони на генерацията/отпред и отзад/, гуменото каре и него и пак си останаха вибрацийте!
Пиши като я разхвърлиш дали е от лагера и колко ти е излезнал!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар

Мнение от POL_Starshi » 11 Май 2010, 22:50

Nukem написа:Аз си мисля за висящия лагер, при мен при по рязко потегляне и на 4-та и 5-а се усещат вибрации в скоростния лост, смених съединителя/ целия комплект/+тампони на скоростите, тампони на двигателя, тампони на генерацията/отпред и отзад/, гуменото каре и него и пак си останаха вибрацийте!
Пиши като я разхвърлиш дали е от лагера и колко ти е излезнал!

:yes:
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 12 Май 2010, 12:10

POL_Starshi написа:Колеги, по скоростния лост усещам вибрации, които са най-силни на 1-ва предавка(направо си чука) и по-слабо на останалите! При изключена предавка се усещат отново! Чудя се дали е съединител,скоростна кутия или висящ лагер! Така или иначе ще я разхвърля, но да ви попитам някой минал ли е вече през този проблем и какво е било?

Варианти:
- тресе цялата кутия и от там тресе и лоста. Решение: тампони на кутията и двигателя. Прегледай ги.
- гуменото каре опира в пръта на скоростния лост. При този случай при спряло положение трябва да няма вибрации. Причината може да е скъсано гумено каре, разбит висящ лагер или неправилно монтиран прът на скоростния лост. Прегледай ги.
- маслото в скоростната кутия може да е проблем, но това е виж накрая.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Мнение от Yanko Petrov » 12 Май 2010, 12:14

Тампони ск кутия,каре,при мен се усещаха на 1,3,5скорост и беше от това

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ги да цирикат!!!
Мечтае да кара: НЛО

Мнение от kapi_88 » 12 Май 2010, 19:36

висящия лагер или си погледни кардана да не ти е посукал шлеците
Правило №1: Никога не променяй условията на сделката. Правило №2: Не използвай имена. Правило №3: Никога не надничай в опаковката.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 12 Май 2010, 21:53

bmw325tds написа:
Варианти:
- тресе цялата кутия и от там тресе и лоста. Решение: тампони на кутията и двигателя. Прегледай ги.
- гуменото каре опира в пръта на скоростния лост. При този случай при спряло положение трябва да няма вибрации. Причината може да е скъсано гумено каре, разбит висящ лагер или неправилно монтиран прът на скоростния лост. Прегледай ги.
- маслото в скоростната кутия може да е проблем, но това е виж накрая.

Всичко е точно и с това мисля че темата се изчерпва .....
Само едно нещо ми се струва малко вероятно - "гуменото каре опира в пръта на скоростния лост" ... Принципно разстоянието м/у карето и мястото където "пръта" се захваща за "буталото " превключващо скоростите е около 2-3 см .... , демек както ти казваш трябва много да е скъсано карето и да има сериозно "отместване" от оста на въртене , за да може да опре в лоста превключващ скоростите ( и то предимно в движение , както си казал .... ) ..... Ама представяш ли си ако това каре е толкова скъсано , че да опира в лоста превключващ скоростите , как ще подскача колата , то ще е нещо страшно ..... И най-малката грижа тогава ще му е , че му вибрира скоростния лост ... :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 13 Май 2010, 8:57

metodi80 написа:...
Само едно нещо ми се струва малко вероятно - "гуменото каре опира в пръта на скоростния лост" ... Принципно разстоянието м/у карето и мястото където "пръта" се захваща за "буталото " превключващо скоростите е около 2-3 см .... , демек както ти казваш трябва много да е скъсано карето и да има сериозно "отместване" от оста на въртене , за да може да опре в лоста превключващ скоростите ( и то предимно в движение , както си казал .... ) ..... Ама представяш ли си ако това каре е толкова скъсано , че да опира в лоста превключващ скоростите , как ще подскача колата , то ще е нещо страшно ..... И най-малката грижа тогава ще му е , че му вибрира скоростния лост ... :)

Ами при tds-а ми разстоянието от карето до пръта за скоростите е около 1см. Самия прът има една кривка нагоре. А при е30 е прав. Според мен нещо от БМW не са сметнали и в последствие са го кривнали за да не опира. :mhihi:
Освен това опашката на скоростната кутия влиза в кардана и то доста плътно. реално ако карето се скъса кардана пак ще е съосен и вибрациите ми се струва че няма да са толкова големи.
Нека колегата провери и каже. :ok:

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар

Мнение от POL_Starshi » 13 Май 2010, 15:01

Още не ние е останало време да се захванем с нея, че се работи по други бракми, но така или иначе ще я огледаме и първо ще проверим карета,тампони и лагера.Ако всичко е наред, започваме разфасоването и ще открием от какво е! Благодаря на всички колеги, които споделиха опит и знания и ще напиша подробности!

Назад към E36