Халогените се топят!!!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- jorryy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330 xi Е46
- Мечтае да кара: Совалка
Халогените се топят!!!!
От преди си бях взел едни халогени и от крушката се нагря много шапката пред крушката (незнам как се казва), а тя беше алуминиева захваната на пластмасовия рефлектор и от болчето климна надолу и си е*а мамата. Сега съм си поръчал от колегата Laviatan, някакви тайвански
, но май и те са пластмасови. Дадено е крушка 55W и аз взех на OSRAM, но на гърба на кутията пише, че се нагрява до 200 градуса
55W-товата крушка. Въпроса ми е има ли някаква крушка с по-студена светлина или по-малко "W", но да свети хубаво?

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Халогените се топят!!!!
Май няма вариант за сток крушка с по-малко ватове и да свети пак така. Алтернативите са ксенон или LED, но вторите светят по-слабо или са много скъпи (тия с многото диоди). Да нямаш яд нещо с инсталацията?
- jorryy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330 xi Е46
- Мечтае да кара: Совалка
Ми знам ли, и аз си мислих за яд по инсталацията, защото колата няма по принцип хелки и аз съм пускал кабели. Сложил съм реле а и кабелите не са ми тънки.

Denev написа::OT: аз имам един въпрос за крушки - гледам в нета някакви крушки за фарове по 100W - дали ще прецакат рефлекторите, щото нали стандалтните са 55W за къси и 60W за дълги (... или обратно беше)
Като взех колата, на късите (DEPO с лупа) имаше 100W лампи.
Рефлекторите се бяха разстопили. И сега не светят много както трябва.
Не си прави експерименти.
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
bmw325tds написа:Denev написа::OT: аз имам един въпрос за крушки - гледам в нета някакви крушки за фарове по 100W - дали ще прецакат рефлекторите, щото нали стандалтните са 55W за къси и 60W за дълги (... или обратно беше)

- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
bmw325tds написа:Denev написа::OT: аз имам един въпрос за крушки - гледам в нета някакви крушки за фарове по 100W - дали ще прецакат рефлекторите, щото нали стандалтните са 55W за къси и 60W за дълги (... или обратно беше)
Същото и при мене.
Като взех колата някой умник италианец слагал на къстие 100W крушки. Резултата беше, че бяха се стопили блендите на късите, тъй като колата фабрично си беше с фарове Бош и вътрешните стъкла са пластмасови. Така, че щом пише 55W, слагайте 55 да не купувате нови фарове като мен

7 мнения
• Страница 1 от 1