Изходящ колектор за М50Б20
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Изходящ колектор за М50Б20
Ха, добра ви вечер
Колеги интересуват ме размери на изходящия колектор от S50B30, като дължина на рънарите, широчина и тн. Идеята е да се подмени оригиналния на 20-ската, но понеже ентусиазмът ни е в повече с приятелите ми се опитваме да измислим размери, за да се изработи нов колектор, а да не се ползва директно от М-ка. Даже според мен М-ковия би бил големичък за тоя мотор, но все пак като ориентир ми трябват размерите от S50. Ако имате и някакви други идеи, споделяйте
Интересно ми е колектор от 28-мица как ще дойде на 20-ската? Всякакви предложения ще са от полза, че поне на мен ми е интересно как ще станат нещата по хардуеъра. След колектора вече е решено че ще се ползва тръба на 60мм. като ще се опитаме да използваме всяко местенце от където може да мине тръбата, за да е максимално изправена... Абе другото не е интересно, всеки знае как е след колектора, но въпроса си остава, да се разчита ли на нещо стоково (Б25, Б28,М3) или както е според мен по-добрия вариант - да се направи друг с подходящите размери

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
Re: Изходящ колектор за М50Б20
Boyadjiev написа:Ха, добра ви вечерКолеги интересуват ме размери на изходящия колектор от S50B30, като дължина на рънарите, широчина и тн. Идеята е да се подмени оригиналния на 20-ската, но понеже ентусиазмът ни е в повече с приятелите ми се опитваме да измислим размери, за да се изработи нов колектор, а да не се ползва директно от М-ка. Даже според мен М-ковия би бил големичък за тоя мотор, но все пак като ориентир ми трябват размерите от S50. Ако имате и някакви други идеи, споделяйте
Интересно ми е колектор от 28-мица как ще дойде на 20-ската? Всякакви предложения ще са от полза, че поне на мен ми е интересно как ще станат нещата по хардуеъра. След колектора вече е решено че ще се ползва тръба на 60мм. като ще се опитаме да използваме всяко местенце от където може да мине тръбата, за да е максимално изправена... Абе другото не е интересно, всеки знае как е след колектора, но въпроса си остава, да се разчита ли на нещо стоково (Б25, Б28,М3) или както е според мен по-добрия вариант - да се направи друг с подходящите размери
![]()
На 320i 323i 325i 328i изпускателните колектори са еднакви - единсвено имаше разлика че на М50 са чугунени а на М52 са жележни
За изпускателния колектор от М-ка - ако ще го правите като оригиналния ще слезе много ниско към земята и ще опира по наще китни пътища
Че генерацията на 20-ка след колектора мисля че е 60мм една тръба вие какви подобрения ще правите незнам
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
Wanna be 1.5 bar.
Генерацията ми е на 48мм, което ме хвърли в публиката лееееко, но практиката показва че трябва да е толкова... Иначе за мен притесненията от Мковия колектор идват не от това че е ниско до земята (понеже моето е трактор с най-високото стоково окачване) а от това че за мен са безмислено много пари, а и искам така да се каже аз да съм го пипнал
То хората са го измислили как да стане, но за това сме ние - да им вземем идеята и да се изкопира
Иначе по колата няма да се правят поне за това лято кой знае колко неща - обичайните евтини подобрения, но като станат ще си пусна тема за моята стоковица 

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
BT9028BA написа:
На 320i 323i 325i 328i изпускателните колектори са еднакви - единсвено имаше разлика че на М50 са чугунени а на М52 са жележни
Аз не знаех че в чугуна няма желязо..............
ааааааа и желязо в чиста форма в машиностроенето няма, така че такова определение като "желязно" звучи доста неправдоподобно, какво точно имаш предвид с това ?
Има стомани, стоманата е комбинацич между желязо и въглерод. Стоманата е със съдържание на въглерод до 2.1%, от там нататък е чугун до максимум 6.65% (един вид ако щеш, чугуна е високовъглеродна стомана, макар и това да е грешно да се каже!)
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
Wanna be 1.5 bar.
Хубаво разяснение за сплавите от колегата отгоре
Започнах да се замислям дали има смисъл от правене на изходящ колектор с нашите "задълбочени" знания или ще е по-добре да използвам моя, като го увия в термо лента като по този начин запазя по-висока температурата на газовете в самия изходящ колектор, което да ускори движението на газовете към другия край на генерацията където налягането е по-ниско. Това в комбинация с тръби на 60мм. според мен май ще е по-добрия вариант, от колкото да се правим на майстори или греша? Според вас ще има ли някакъв осезаем ефект увиването на колектора с термо лента или на практика ефекта е незначителен/граничещ с 0 

- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
Wanna be 1.5 bar.
Тука една сток кола няма, ама и акъл няма 

Аз съм с термолента и генерация от 328 с проходно крайно гърне
звука е уникален ама за вървеж... нз по скоро психологически ефект 

7 мнения
• Страница 1 от 1