Теч от водна помпа
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- BorisMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: 92,318 sedan
Теч от водна помпа
Здравейте колеги,появи се теч от водната помпа.Шибърът й е заминал.Пичът,който ми прави колата,отвъртя капачката,за да махне налягането и течът спря.Въпросите са ми:
Мога ли да карам по този начин,с напълнено до чертата казанче с течност и полуотворена капачка?
До къде в двг. няма да стига течност за да се охлажда?Карам само до работа и обратно,което е 10км отиване,10-обратно.
Може ли да се прецака още повече помпата и тотално да изпусне и тогава да трябва да ме дърпат до сервиз?
Налага се няколко дена да я карам така.
Моля само отговори от хора,които имат опит или може да са карали така!
Благодаря
Мога ли да карам по този начин,с напълнено до чертата казанче с течност и полуотворена капачка?
До къде в двг. няма да стига течност за да се охлажда?Карам само до работа и обратно,което е 10км отиване,10-обратно.
Може ли да се прецака още повече помпата и тотално да изпусне и тогава да трябва да ме дърпат до сервиз?
Налага се няколко дена да я карам така.
Моля само отговори от хора,които имат опит или може да са карали така!
Благодаря
Нищо не е свършило докато не свърши!
http://www.youtube.com/watch?v=hcvQxaUClNw
http://www.youtube.com/watch?v=hcvQxaUClNw
Re: Теч от водна помпа
Охладителната система работи под налягане и не може да се кара с отворена капачка на разширителния съд
Освен това не се знае кога помпата ще сдаде багажа тотално и тогава последствията са ти ясни
Освен това не се знае кога помпата ще сдаде багажа тотално и тогава последствията са ти ясни
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Колега, нз какви са причините, за да искаш да караш така колата...по-добре недей
Давай за такси 10лв/ден ,за да не стане да даваш много повече за ремонт на мотора след това!
Системата не трябва да бъде отворена,още повече като имаш и прецакана помпа!!!
Успех!

Давай за такси 10лв/ден ,за да не стане да даваш много повече за ремонт на мотора след това!
Системата не трябва да бъде отворена,още повече като имаш и прецакана помпа!!!
Успех!

- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
Както ти написаха колегите,не я карай!При загрял мотор налягането на охладителната течност достига нормално 1бар,и ако капачкате не ти е завита,ще изхвърли течността,и оставаш на сухо,от там последствията са ти ясни.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
- e36_Fanatik
- кандидат ентусиаст
-
Сменяй помпата, това си е сериозен проблем. Аз така щях да скапа един 2.8 мотор.
- ясен николов
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: само бмв та
- Детайли за колата: много бърза
колега цялата операция е около 100 150 лв,с работата ако мислиш че си заслужава да правиш главата за тази сума продължаваи да караш така 

7 мнения
• Страница 1 от 1