бмв 318и пали и гасне когато си поиска

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

бмв 318и пали и гасне когато си поиска

Мнение от gi4ko » 26 Апр 2010, 14:09

:banghead: здравей те имам някакав проблем с бмв 318и 96г както карам гасне в движение след това неиска да пали след 1 2 часа пали и в движение подавам гас и оборотите падат . пали и гасне когато си поиска диагностиката ми казаха че е нешто от алармата и золирах я и пак сьштия проблем? незнам какво да правя вече някои ако има идея моля да помогне

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Разумно
Детайли за колата: Измамна

Re: бмв 318и пали и гасне когато си поиска

Мнение от beco109 » 26 Апр 2010, 15:33

Най вероятно е някой датчик който спира да подава импулси и от там няма и искрица която да запали бензинчето, защото нали знаете газта е само за готвене :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от gi4ko » 26 Апр 2010, 21:15

да но е на бензин и се чудя дали не е датчика на коляновия вал

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 26 Апр 2010, 21:38

Ми прежали някой лев за диагностика най-добре.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Мнение от ned_gm28 » 27 Апр 2010, 1:36

Здрасти колега!Определено този тип повреда е много гадна.И на диагностика да отидеш,ще го хване само ако проблема се прояви в момента на диагностиката.Причините за това държание са много,но когато аз имах абсолютно същия проблем като тебе,накрая се оказа,че причината е в релето на бензиновата помпа :mrgreen: Намотката му се отпоила от едното краче и съответно релето включва когато си реши.Въпросното реле е синьо на цвят и се намира под допълнителното капаче в бушуниерата.До него има още две релета.Едното е главно (захранва всички вериги на "контакт"),другото е за подгрева на ламбда сондата.Възможно е и някое от тях да прави проблем.Ако причината е в релето на бензиновата помпа,диагностика няма как да го хване :!:
И така,ако си на "ти" с тока,то си нагласи една пробна лампа и щом угасне-вдигаш капака и почваш да търсиш къде какво се губи.Ако не-кофти,щото ще тряя да си возиш някой,който да хване проблема,когато реши да го направи!Още по-кофти вариант обаче,е да се обадиш на сервиз,когато тотално угасне някъде,щото по закона на мърфи ще е по кофти време и на кофти място :confused: Последното не го пожелавам на никого :!: Успех ;)
Изображение

Назад към E36