Проблем с обороти на Е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с обороти на Е36
Добър ден. Преди няколко дни баща ми от скука закарал колата да я измият и с кой акъл измили и мотора. Колата е Е36 1992г. M50B20 без ванУс с бош електроника. Проблемът се изразява в следното:
На място като се запали се форсира сама до 3000-3500 оборота пада до 1000 и пак газ до 3-4хил. об.
Четох няколко теми за ТПС тук във форума. Седях като идиот със сешоар в ръка и всичките достъпни букси ги изсуших+бушоните. Стоя и без акумулатор около час. Проблема остана. Имам един съсед с абсолютно същата кочина като моята, а именно година на производство и номера на еку, дебитомер, ТПС и тн. Сменявах дебитомера+неговия ТПС, но проблема си остана. В движение няма проблеми, но на място проблема е налице! Като откача ТПС-а докато колата работи ефекта е никакъв (продължава да си се форсира сама до 3-4хил.об.), но като махна дебитомера спада до 5-600-700 и работи неравномерно. Кажете ми моля ви къде е ключа към решаването на това, ако мога сам да си го оправя понеже ми писна от псевдо гаражни майсторчета!
Благодаря ви!
На място като се запали се форсира сама до 3000-3500 оборота пада до 1000 и пак газ до 3-4хил. об.
Четох няколко теми за ТПС тук във форума. Седях като идиот със сешоар в ръка и всичките достъпни букси ги изсуших+бушоните. Стоя и без акумулатор около час. Проблема остана. Имам един съсед с абсолютно същата кочина като моята, а именно година на производство и номера на еку, дебитомер, ТПС и тн. Сменявах дебитомера+неговия ТПС, но проблема си остана. В движение няма проблеми, но на място проблема е налице! Като откача ТПС-а докато колата работи ефекта е никакъв (продължава да си се форсира сама до 3-4хил.об.), но като махна дебитомера спада до 5-600-700 и работи неравномерно. Кажете ми моля ви къде е ключа към решаването на това, ако мога сам да си го оправя понеже ми писна от псевдо гаражни майсторчета!
Благодаря ви!
Деба тия дърти кочини!
- TsvetanVR
- Dicky Wolf
-
- Кара: Z4M Roadster
Re: Проблем с обороти на Е36
Моята прави подобен проблем. Паля и се форсира до 2000 оборота. След известно време пада малко и почва постоянно 1600-1800-1600-1800, после се поуспокоява като я покарам, но пак като я оставя на място се чува как леко качва и сваля оборотите чат-пат. Днес я паля и същото, но без зверското форсиране в началото.
п.п. '93 Е36 М50Б20 Анус
п.п. '93 Е36 М50Б20 Анус
Преди малко установих, че и в движение го прави, а не само на място.
Деба тия дърти кочини!
- dangerous
- младши ентусиаст
-
а лулите на свещите вади ли да продухаш,понеже там влиза влага и после трудно съхне или поне трябва доста време направо свали кабелите и духаш със сгъстен въздух или пак със сешоара навсякъде.
Колко BMW-та изпих в тея кръчми!!!
-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?
-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
Да не би някой вакум да се е откачил от пароструиката ,прегледа ли всички.На първо време може да си купиш един контактен спрей и да откачаш един по един датчиците .
Направи и една диагностика ,също прегледай какво се случва под колектора ако са пръскали отдолу има доста работи който могат да се откачат от силната струя
Направи и една диагностика ,също прегледай какво се случва под колектора ако са пръскали отдолу има доста работи който могат да се откачат от силната струя

Нищо откачено не видях...а за диагностика треа некой да дойде до нас, че така ше съм ебаси атракцията хаххаха на светофара газ до дупка 

Деба тия дърти кочини!
7 мнения
• Страница 1 от 1