E36 316i Coupe

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: In the 90's

E36 316i Coupe

Мнение от Anfiro » 08 Ное 2009, 15:29

Здравейте!
Отдавна разглеждам форума, но чак днес се регистрирах и реших да пиша. На 23.10 се сдобих с 316i Coupe (1996г.). Няма смисъл да хваля любимата на всички нас марка, ще кажа само, че от средата на 90-те, когато бях около 10 години, баща ми си взе е30 и от този ден знаех, че BMW е това, което един ден ще карам. Е, мечтата ми се сбъдна, за което съм много щастлив...нещо повече, вече мога да пиша и тук, да задавам въпроси, да споделям мнения. И сега на конкретния въпрос. Двигателят както, всички знаете е М43, бих искал ако може да споделите впечатления от него и ако има някои колега, собственик на същия автомобил да даде мнение за това как се държи автомобила, какви са най-често срещаните повреди, това, от което е доволен и съответно това, от което не е...това беше.
Благодаря!
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Re: E36 316i Coupe

Мнение от Biogame » 08 Ное 2009, 15:44

Добре дошъл колега
Карам абсолютно същия автомобил от почти 3 години вече.
Сериозни проблеми с колата не съм имал,сменяш си консумативите на време и си караш.
По принцип мотора си е корав,ако има нещо по охладителната система го оправяй на време защото са капризни по това отношение.
В форума има абсолютно всякаква информация за колата ако нещо се повреди,просто трябва да четеш.
Успех и безаварийни с купенцето.
:driving: :dunno: :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: нещо черно
Мечтае да кара: 850i
Детайли за колата: Рег. на 30.01.2009

Мнение от transporter_81 » 08 Ное 2009, 15:59

Първо честито за новата придобивка,аз имам м43 от 10 месеца и какво съм научил. Слабо място е охладителната система или по- точно водната помпа.Страдат още от течове на масло от гарнитурата на капака на главата (когато търсех бима поне 50 от 60 бяха с теч там( за бенз. мотор.)) Друг проблем е снопа с кабели на лявата панта на багажника всички имаме ядове там :mhihi: Още има ядове с термостата,ако е прецакан и в студеното време стрелката на темп. не седи на 12 или 12 без 10 може да ти вдигне разхида на бенз. и няма да ти е топло естественио :D При смяна на антифриз много е капризна от към обезвъзд. което ако несе направи като хората може да доведе до много ядове :banghead: За сега това се сещам ако се бъркам нещо някой колега да ме поправи :dummy: :D Успех и безаварйино каране :yes:
325i на части- viewtopic.php?f=134&t=253370

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 325 ТД

Мнение от matros » 08 Ное 2009, 16:51

честито колега само махни табелката 316 и сложи 320 :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: К'вот му падне
Мечтае да кара: Е36 M3

Мнение от sando_83 » 08 Ное 2009, 17:25

честито и от мен колега със здраве да си я караш и по малко ремонти да праиш погледни в раздел Е36 тами има полезни теми и линкове погледни ги внимателно и ще си дадеш отговори на всички въпроси :yes:
Мнението е като гъза всеки го има но никой не го показва

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sea Eagle » 08 Ное 2009, 18:31

:wave: Честито Coupe и от мен, ако я пазиш и гледаш, ще те направи още по-щастлив :!:
Колегите са прави - прочети полезните теми, използвай търсачката, в тях има безценна информация за Е36 :yes:

М43 е повече от сполучлив двигател ;) . Аз съм с М43В18 (1.8 ) и съм много доволен вече 2 години и половина. С охладителната система Е36 са малко капризни, но ако смениш термостат /водна помпа /виско /пресен антифриз, + хубаво обезвъздушаване, можеш да си спокоен 8)
Не експериментирай със задното, тези 4 цилиндровите (без 318is M42/M44) нямат много излишна мощ :mhihi: :!: шега :!:
Леко и безаварийно шофиране през зимата. :yes: 8)

Потребител
Аватар
Кара: BMW е36 316 sedan
Мечтае да кара: BMW 850 csi

Мнение от ludax » 08 Ное 2009, 19:13

Честито приятел! Не очаквай бързина и сила.... Аз съм със същият двигател :)
Ще ти кажа това което съм сменил досега!
1 - Водна помпа (с метална перка задължително)
2 - Една паразитна ролка, която стържеше на метал отпред... (само лагера купих хвана ми се 20 лв)
3 - Ремък за климатика
4 - Ляв шарнир ( но не зная точно кой беше... но беше по-скъпия от двата)
и не мога да се сетя какво друго съм сменявал...
Сега колата ми е със следните проблеми...

1 - Парното се е прецакало изцяло на тази кола... Няма никакъв филтър, мирише на влага... и като пусна парното на студено време за части от секундата предното стъкло стане непрогледно бяло....
2 - Силиконовата перка е зацепена и все не намирам пари да я сменя и фунията (дифузьор) се е откачила отдолу и ми вие като на умряло) :D
3 - Този шарнир (ляв) пак се прецака и като завивам надясно се чува едно гадно скърцане...
4 - ABS-ът (преден десен датчик) се прецака - от време на време се включва машинката сама; пробвах със чистене на пътечката но не стана - явно нов датчик трябва....

Колега аз за тези неща се сещам... Надявам се да съм ти бил от полза и ти пожелавам безпроблемно и безаварийно каране....
И ако момичетата ти кажат, че колата ти е тясна не ги слушай ;) Сваляш седалката на долу и я дърпаш назад :Д

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: нещо черно
Мечтае да кара: 850i
Детайли за колата: Рег. на 30.01.2009

Мнение от transporter_81 » 08 Ное 2009, 20:14

ludax написа:Честито приятел! Не очаквай бързина и сила.... Аз съм със същият двигател :)
Ще ти кажа това което съм сменил досега!
1 - Водна помпа (с метална перка задължително)
2 - Една паразитна ролка, която стържеше на метал отпред... (само лагера купих хвана ми се 20 лв)
3 - Ремък за климатика
4 - Ляв шарнир ( но не зная точно кой беше... но беше по-скъпия от двата)
и не мога да се сетя какво друго съм сменявал...
Сега колата ми е със следните проблеми...

1 - Парното се е прецакало изцяло на тази кола... Няма никакъв филтър, мирише на влага... и като пусна парното на студено време за части от секундата предното стъкло стане непрогледно бяло....
2 - Силиконовата перка е зацепена и все не намирам пари да я сменя и фунията (дифузьор) се е откачила отдолу и ми вие като на умряло) :D
3 - Този шарнир (ляв) пак се прецака и като завивам надясно се чува едно гадно скърцане...
4 - ABS-ът (преден десен датчик) се прецака - от време на време се включва машинката сама; пробвах със чистене на пътечката но не стана - явно нов датчик трябва....

Колега аз за тези неща се сещам... Надявам се да съм ти бил от полза и ти пожелавам безпроблемно и безаварийно каране....
И ако момичетата ти кажат, че колата ти е тясна не ги слушай ;) Сваляш седалката на долу и я дърпаш назад :Д

Колега парното има филтър и се намира зад централната конзола,и се сваля след демонтаж на жабката,има много писано по темата,виж с търсачката и успех :yes:
325i на части- viewtopic.php?f=134&t=253370

Потребител
Аватар
Кара: BMW е36 316 sedan
Мечтае да кара: BMW 850 csi

Мнение от ludax » 09 Ное 2009, 3:22

Благодаря колега за съвета, но първо там проверих :) По скоро влиза вода отнякъде отколкото да има там...
Бутона за циркулацията на въздуха не работи и когато я купувахме колата тази клапа се затваряше като включех парното на 4-та степен.... и явно това е проблема... решихме го временно като сложихме една гума там тази клапа да е постоянно отворена :)
Климатик имам но ми е дослагван и не се знае откъде взима въздух :( А за филтър по местата където са описани във форума - нямам :( Казаха ми, че на тези климатици се слагали мембранни клапи... но скоро ще дойде един приятел и с него ще я погледнем :)
Като реша проблема ще го постна за в бъдеще ако има някой проблем сходен с моя да не си бута главата като мен :d

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: In the 90's

Мнение от Anfiro » 09 Ное 2009, 16:21

Благодаря за отговорите. Ще имам предвид проблемите с охладителната система за в бъдеще. Успех на всички :)
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e46 M Tech 2

Мнение от nikito8506 » 15 Мар 2010, 15:08

честито и от мен и аз имам същото coupe и въпревки че е малко скромно от към "кончетата" все пак е забавно в завоите със задното (е понякога де,ако и на настилката има малко пясъче :lol: ) но като цяло за 2 год съм сменил два предни амортисиора (Boge) и обслужването, тромавко е малко но все пак го съпостави с друг мотор 1.6 8 клапана,рядко ще намериш такъв ако има изобщо, безавариино каране!!! :yes:
с 200 в настрешното...!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 15 Мар 2010, 16:46

Малко е стара темата, но щом си казал- честито :mhihi:
Изображение

Назад към E36