E36 316i Coupe
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- Anfiro
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: In the 90's
E36 316i Coupe
Здравейте!
Отдавна разглеждам форума, но чак днес се регистрирах и реших да пиша. На 23.10 се сдобих с 316i Coupe (1996г.). Няма смисъл да хваля любимата на всички нас марка, ще кажа само, че от средата на 90-те, когато бях около 10 години, баща ми си взе е30 и от този ден знаех, че BMW е това, което един ден ще карам. Е, мечтата ми се сбъдна, за което съм много щастлив...нещо повече, вече мога да пиша и тук, да задавам въпроси, да споделям мнения. И сега на конкретния въпрос. Двигателят както, всички знаете е М43, бих искал ако може да споделите впечатления от него и ако има някои колега, собственик на същия автомобил да даде мнение за това как се държи автомобила, какви са най-често срещаните повреди, това, от което е доволен и съответно това, от което не е...това беше.
Благодаря!
Отдавна разглеждам форума, но чак днес се регистрирах и реших да пиша. На 23.10 се сдобих с 316i Coupe (1996г.). Няма смисъл да хваля любимата на всички нас марка, ще кажа само, че от средата на 90-те, когато бях около 10 години, баща ми си взе е30 и от този ден знаех, че BMW е това, което един ден ще карам. Е, мечтата ми се сбъдна, за което съм много щастлив...нещо повече, вече мога да пиша и тук, да задавам въпроси, да споделям мнения. И сега на конкретния въпрос. Двигателят както, всички знаете е М43, бих искал ако може да споделите впечатления от него и ако има някои колега, собственик на същия автомобил да даде мнение за това как се държи автомобила, какви са най-често срещаните повреди, това, от което е доволен и съответно това, от което не е...това беше.
Благодаря!

- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
Re: E36 316i Coupe
Добре дошъл колега
Карам абсолютно същия автомобил от почти 3 години вече.
Сериозни проблеми с колата не съм имал,сменяш си консумативите на време и си караш.
По принцип мотора си е корав,ако има нещо по охладителната система го оправяй на време защото са капризни по това отношение.
В форума има абсолютно всякаква информация за колата ако нещо се повреди,просто трябва да четеш.
Успех и безаварийни с купенцето.
Карам абсолютно същия автомобил от почти 3 години вече.
Сериозни проблеми с колата не съм имал,сменяш си консумативите на време и си караш.
По принцип мотора си е корав,ако има нещо по охладителната система го оправяй на време защото са капризни по това отношение.
В форума има абсолютно всякаква информация за колата ако нещо се повреди,просто трябва да четеш.
Успех и безаварийни с купенцето.

- transporter_81
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: нещо черно
- Мечтае да кара: 850i
- Детайли за колата: Рег. на 30.01.2009
Първо честито за новата придобивка,аз имам м43 от 10 месеца и какво съм научил. Слабо място е охладителната система или по- точно водната помпа.Страдат още от течове на масло от гарнитурата на капака на главата (когато търсех бима поне 50 от 60 бяха с теч там( за бенз. мотор.)) Друг проблем е снопа с кабели на лявата панта на багажника всички имаме ядове там
Още има ядове с термостата,ако е прецакан и в студеното време стрелката на темп. не седи на 12 или 12 без 10 може да ти вдигне разхида на бенз. и няма да ти е топло естественио
При смяна на антифриз много е капризна от към обезвъзд. което ако несе направи като хората може да доведе до много ядове
За сега това се сещам ако се бъркам нещо някой колега да ме поправи
Успех и безаварйино каране 

325i на части- viewtopic.php?f=134&t=253370
- matros
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 325 ТД
честито колега само махни табелката 316 и сложи 320 

- sando_83
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: К'вот му падне
- Мечтае да кара: Е36 M3
честито и от мен колега със здраве да си я караш и по малко ремонти да праиш погледни в раздел Е36 тами има полезни теми и линкове погледни ги внимателно и ще си дадеш отговори на всички въпроси 

Мнението е като гъза всеки го има но никой не го показва

Колегите са прави - прочети полезните теми, използвай търсачката, в тях има безценна информация за Е36

М43 е повече от сполучлив двигател

Не експериментирай със задното, тези 4 цилиндровите (без 318is M42/M44) нямат много излишна мощ

Леко и безаварийно шофиране през зимата.

- ludax
- Потребител
-
- Кара: BMW е36 316 sedan
- Мечтае да кара: BMW 850 csi
Честито приятел! Не очаквай бързина и сила.... Аз съм със същият двигател 
Ще ти кажа това което съм сменил досега!
1 - Водна помпа (с метална перка задължително)
2 - Една паразитна ролка, която стържеше на метал отпред... (само лагера купих хвана ми се 20 лв)
3 - Ремък за климатика
4 - Ляв шарнир ( но не зная точно кой беше... но беше по-скъпия от двата)
и не мога да се сетя какво друго съм сменявал...
Сега колата ми е със следните проблеми...
1 - Парното се е прецакало изцяло на тази кола... Няма никакъв филтър, мирише на влага... и като пусна парното на студено време за части от секундата предното стъкло стане непрогледно бяло....
2 - Силиконовата перка е зацепена и все не намирам пари да я сменя и фунията (дифузьор) се е откачила отдолу и ми вие като на умряло)
3 - Този шарнир (ляв) пак се прецака и като завивам надясно се чува едно гадно скърцане...
4 - ABS-ът (преден десен датчик) се прецака - от време на време се включва машинката сама; пробвах със чистене на пътечката но не стана - явно нов датчик трябва....
Колега аз за тези неща се сещам... Надявам се да съм ти бил от полза и ти пожелавам безпроблемно и безаварийно каране....
И ако момичетата ти кажат, че колата ти е тясна не ги слушай
Сваляш седалката на долу и я дърпаш назад :Д

2 - Една паразитна ролка, която стържеше на метал отпред... (само лагера купих хвана ми се 20 лв)
3 - Ремък за климатика
1 - Парното се е прецакало изцяло на тази кола... Няма никакъв филтър, мирише на влага... и като пусна парното на студено време за части от секундата предното стъкло стане непрогледно бяло....
2 - Силиконовата перка е зацепена и все не намирам пари да я сменя и фунията (дифузьор) се е откачила отдолу и ми вие като на умряло)

3 - Този шарнир (ляв) пак се прецака и като завивам надясно се чува едно гадно скърцане...
4 - ABS-ът (преден десен датчик) се прецака - от време на време се включва машинката сама; пробвах със чистене на пътечката но не стана - явно нов датчик трябва....
Колега аз за тези неща се сещам... Надявам се да съм ти бил от полза и ти пожелавам безпроблемно и безаварийно каране....
И ако момичетата ти кажат, че колата ти е тясна не ги слушай

- transporter_81
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: нещо черно
- Мечтае да кара: 850i
- Детайли за колата: Рег. на 30.01.2009
ludax написа:Честито приятел! Не очаквай бързина и сила.... Аз съм със същият двигател
3 - Ремък за климатика
И ако момичетата ти кажат, че колата ти е тясна не ги слушайСваляш седалката на долу и я дърпаш назад :Д
Колега парното има филтър и се намира зад централната конзола,и се сваля след демонтаж на жабката,има много писано по темата,виж с търсачката и успех

325i на части- viewtopic.php?f=134&t=253370
- ludax
- Потребител
-
- Кара: BMW е36 316 sedan
- Мечтае да кара: BMW 850 csi
Благодаря колега за съвета, но първо там проверих
По скоро влиза вода отнякъде отколкото да има там...
Бутона за циркулацията на въздуха не работи и когато я купувахме колата тази клапа се затваряше като включех парното на 4-та степен.... и явно това е проблема... решихме го временно като сложихме една гума там тази клапа да е постоянно отворена
Климатик имам но ми е дослагван и не се знае откъде взима въздух
А за филтър по местата където са описани във форума - нямам
Казаха ми, че на тези климатици се слагали мембранни клапи... но скоро ще дойде един приятел и с него ще я погледнем 
Като реша проблема ще го постна за в бъдеще ако има някой проблем сходен с моя да не си бута главата като мен :d

Бутона за циркулацията на въздуха не работи и когато я купувахме колата тази клапа се затваряше като включех парното на 4-та степен.... и явно това е проблема... решихме го временно като сложихме една гума там тази клапа да е постоянно отворена

Климатик имам но ми е дослагван и не се знае откъде взима въздух

Като реша проблема ще го постна за в бъдеще ако има някой проблем сходен с моя да не си бута главата като мен :d
- Anfiro
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: In the 90's
Благодаря за отговорите. Ще имам предвид проблемите с охладителната система за в бъдеще. Успех на всички 

- nikito8506
- Потребител
-
- Кара: e46 M Tech 2
честито и от мен и аз имам същото coupe и въпревки че е малко скромно от към "кончетата" все пак е забавно в завоите със задното (е понякога де,ако и на настилката има малко пясъче
) но като цяло за 2 год съм сменил два предни амортисиора (Boge) и обслужването, тромавко е малко но все пак го съпостави с друг мотор 1.6 8 клапана,рядко ще намериш такъв ако има изобщо, безавариино каране!!! 

с 200 в настрешното...!!!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
12 мнения
• Страница 1 от 1