счупена лапа М52 мотор
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- BMW_dreamer
- кандидат ентусиаст
-
счупена лапа М52 мотор
Колеги днес благодарение на перфектните ни пътища счупих дясната лапа на двигателя
(М52 лапата под изпускателните тръби ) мога ли да повдигна двигателя отдолу на картера с крик и да вкарам новата лапа?Не разполагам с кран за вадене на двигатели а най близкия сервиз ми е на 120км
та всеки съвет как да повдигнем леко двигателя без да чупим нищо е добре дошъл

Re: счупена лапа М52 мотор
Аз съм с М51.
Спука ми се дясната лапата и започна да се чува едно тракане.
На канал развих гайките на десния тампон и с хидравличен крик и тръба за подпора повдигнах двигателя около 2см. Тръбата подпрях на самия ръб на картера. За подсигуряване подложих дървено трупче между картера и магарето за да не стане беля. Освободих крика.
Следва развиване на лапата. Тя се държи на 4 болта М8, ако не се лъжа.
Направих заварка и обратно я монтирах.
П.С. Много неприятно беше развиването на лапата. Пречеше ми компресера на климатика и турбо компресора. Но по лека лека и стана.
Успех!
Спука ми се дясната лапата и започна да се чува едно тракане.
На канал развих гайките на десния тампон и с хидравличен крик и тръба за подпора повдигнах двигателя около 2см. Тръбата подпрях на самия ръб на картера. За подсигуряване подложих дървено трупче между картера и магарето за да не стане беля. Освободих крика.
Следва развиване на лапата. Тя се държи на 4 болта М8, ако не се лъжа.
Направих заварка и обратно я монтирах.
П.С. Много неприятно беше развиването на лапата. Пречеше ми компресера на климатика и турбо компресора. Но по лека лека и стана.
Успех!
- samokoveca
- кандидат ентусиаст
-
може да го дигнеш и от долу колега самоче сложи дървено трубче и дигаи в някои ъгъл кадето е одебелено не на срадата на картера 

- VaSeToo0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i ///M
samokoveca написа:може да го дигнеш и от долу колега самоче сложи дървено трубче и дигаи в някои ъгъл кадето е одебелено не на срадата на картера
Колегата ми взе думите от устата

- BMW_dreamer
- кандидат ентусиаст
-
благодаря колеги
утре ще пробваме да сменим лапата

5 мнения
• Страница 1 от 1