данни за външната темперетура на малкият борд

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i M40

Re: данни за външната темперетура на малкият борд

Мнение от bmwmaniq » 16 Яну 2010, 20:18

Колега tekabg кабелите са 7 .... 5 са за борда и 2 идват от гонга ... ако гонга ти е вграден ще си с 5 кабела само ...Вече наизуст го научих как работи този борд и гонга само това с температурата не мога да схвана що е така
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530xd F11 individual

Мнение от tekabg » 16 Яну 2010, 22:59

Да с вградения гонг съм.Значи отпада съмнението за неправилно свързване на борда.Утре колегата като го тества ще разбера дали проблема е в него.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmaniq » 16 Яну 2010, 23:03

пиши и тук да кажеш какъв е резултата аз утре също продълвавам с експериментите
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Мнение от ned_gm28 » 16 Яну 2010, 23:56

И моя борд (среден) го бях присадил,но не съм имал проблем с отчитането.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Мнение от baitun » 17 Яну 2010, 10:09

аз съм сменил два борда, едно и също е, първия беше без гонг, втория ми е с гонг и при промяна на температурата гонга писука, но не съм се заглеждал дали се повишава или само отчита понижението на температурата на дисплея на бордкомпа, а ми стана интересно къде на дисплея на климатроника отчита външна температура както е писал колегата в първата тема :?:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
Мечтае да кара: M6 разбира се

Мнение от Gancho » 17 Яну 2010, 17:36

:nono: Колега tekabg кабелите са 7 .... 5 са за борда и 2 идват от гонга ... ако гонга ти е вграден ще си с 5 кабела само ...Вече наизуст го научих как работи този борд и гонга само това с температурата не мога да схвана що е така :nono:

Колега bmwmania и моя борд е с вграден гонг но към него ходят седем кабела.Колегата tekabg ми даде неговия борд и го замених с моя за проба и му отчита правилно понижението и повишаването на температурата.На предишното ми бмв нямах малък борд и си взех такъв допълнително и използвах друга схема за свръзване(не тази от форума).Рзликата от тази на форума и моита е че трябва да се пусне още един кабел-6ти.Този кабел(пин 6) от буксата на борда които трябва да се свърже с пин 26 от X17(това е синята букса която влиза в киломитража),и след това да се пусне кабел от Х16(бялата букса на киломитража) пин 23 към бушон номер27(5А).
Последна промяна Gancho на 17 Яну 2010, 20:47, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gancho » 17 Яну 2010, 17:42

Свържете този допълнителен извод и съм сигурен че няма да имате повече проблеми с температурата.Както един колега по нагоре в темата е споменал че за правилно отчитане на тем. е нужно да има връзка м/у скороста на автомобила и борда.Колкото е по голяма скороста толкова е по-студено ще ти показва.Заради това е тази връзка за да ти коригира това изменение на тем.Дано съм ви бил полезен. :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gancho » 17 Яну 2010, 17:42

Свържете този допълнителен извод и съм сигурен че няма да имате повече проблеми с температурата.Както един колега по нагоре в темата е споменал че за правилно отчитане на тем. е нужно да има връзка м/у скороста на автомобила и борда.Колкото е по голяма скороста толкова е по-студено ще ти показва.Заради това е тази връзка за да ти коригира това изменение на тем.Дано съм ви бил полезен. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmaniq » 17 Яну 2010, 23:48

Колега ... тука не става въпрос за точно показване на температурата макар и инфото ти да е полезно за след отстраняване на нашия проблем ... ето и пример ще ти дам ... Представи си че на вън температурата е -5 градуса а в гаража ми е +10 ... имам да направя 3 метра и съм вътре и е нормално температурата да се покачи ???? Но уви тя си седи на -5 градуса а колата е на +10 ...Не е гася и чакам 15 мин да се сети че е на топло но не става... Гася е пусха една цигара до половината давам контакт и хоп температурата вече е на +10 .... ето това е проблема ...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 'Е36'
Мечтае да кара: e92 m3

Мнение от Garribaldi » 18 Яну 2010, 10:44

:) Същия проблем вчера, карам я навън вкарваме я в гараж където гори печка :mhihi: Вътре може би беше +20 градуса ... на борда си показваше +1 ... запалена, изгасена 4 часа седя 4 часа показваше +1.. Като я запалих след това и тръгнах не се сетих да погледна дали се е променило :mhihi: Но докато беше на контакт да слушаме музика не се промени през цялото време... Явно си е така :) И това не е проблем :)
rrrrryyyyyymmmmm...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmaniq » 18 Яну 2010, 13:36

Проблем е колега ... 4 човека си слагахме малки бордове и само моя не работи коректно ... интересното е че мойта е 91 година а на аверите е 94 ...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact

Мнение от jdl » 18 Яну 2010, 14:44

Gancho написа:Свържете този допълнителен извод и съм сигурен че няма да имате повече проблеми с температурата.Както един колега по нагоре в темата е споменал че за правилно отчитане на тем. е нужно да има връзка м/у скороста на автомобила и борда.Колкото е по голяма скороста толкова е по-студено ще ти показва.Заради това е тази връзка за да ти коригира това изменение на тем.Дано съм ви бил полезен. :yes:

Не мисля, че бързината на движение оказва влияние на показанието към по-студено! :!: Обдухването на датчика може да понижи температурата му САМО ако е влажен, т.е. ако има течност по него, която от вятъра се изпарява по-бързо, отколкото ако е в покой, и така отнема допълнително топлина! Това е като зимно време на вятър да си изложиш ръцете голи на вятъра, ама едната от тях предварително намокрена с вода - тя ще се вкочани много по-бързо от другата, нали :mhihi:

А връзката на честотата на опресняването на температурното показание в борда със скоростта на движение я отдавам на логиката, че когато колата е в покой, рязка смяна на околната температура не е вероятна, затова и борда толкова мудно реагира. Докато в движение е напълно възможно за 10-15 секунди да има драматичен скок в температурата, примерно при навлизане в усоен и потенциално заледен участък, затова при движение борда бързо отчита промените!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmaniq » 18 Яну 2010, 16:54

Колега аз лично съм е чакал запалена към 30 мин и дори 1 градус не качва но загася ли я и я запаля след този половин час и температурата е вече опреснена ...Тоест докато колата работи не отчита и то само покачването а от топлото като е изкарам на студено веднага започва да пада :help:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 23 Фев 2010, 0:14

Накои колеги правиха някави опити и т.н.

Някой да е налице с резултати или нещо?

Предишна

Назад към E36