пак проблем :( НЯМА инерция !! Пусна ли гаста колата спира

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E36 М42
Мечтае да кара: М5, Х5
Детайли за колата: 318 is M42

пак проблем :( НЯМА инерция !! Пусна ли гаста колата спира

Мнение от anton868 » 19 Фев 2010, 15:21

Здравейте, имам следниа проблем : от няколко дена като си карам колата забелязвам че пусна ли гаста колата направо спира :( много ще съм благодарен ако някой ми помогне да разбера от какво така се получава

старши ентусиаст
Аватар

Re: пак проблем :( НЯМА инерция !! Пусна ли гаста колата спира

Мнение от metodi80 » 19 Фев 2010, 15:37

anton868 написа:Здравейте, имам следниа проблем : от няколко дена като си карам колата забелязвам че пусна ли гаста колата направо спира :( много ще съм благодарен ако някой ми помогне да разбера от какво така се получава

Както си караш , спри и пипни предните дискове , ако са загрели , значи накладките ги блокират .... демек спирачния апарат е блокирал и трябва да се отвори и да се раздвижи буталото .... Друга възможна причина е ръчната та ти задържа , нея можеш да я провериш като вдигнеш колата на крик (ако нямаш шпер) и врътнеш задните гуми ....

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 19 Фев 2010, 19:46

Колега, като изключиш от скорост какво се случва? Щото може и да е повишена компресия ако го прави само на скорост (зависи и на коя предавка). :dunno: Иначе трябва да е някое от другите неща, които колегата изброи по-горе.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: E36 М42
Мечтае да кара: М5, Х5
Детайли за колата: 318 is M42

Мнение от anton868 » 19 Фев 2010, 21:36

колегата дето каза да провера спирачките се оказа прав Благорая !!!! : след работа като тръгнаь към нас след 3-4 км спрях и кво да видя преден десен диск беше почти червен (ужас) добре че имаше сервиз на близо та го оправиха :)

Назад към E36