Проблем с предницата след уж "козметичен" удар

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E36 1.8i
Детайли за колата: комби

Проблем с предницата след уж "козметичен" удар

Мнение от Калъфа » 16 Фев 2010, 17:14

Здравейте!!!От Варна съм. Купих си преди месец е36 комби 1,8 и .Колата беше в перфектно състояние..двигател,външен вид,салона вътре ...наистина страшно запазена.За съжаление радоста ми беше кратка.Преди две седмици видях от близо едно дръвце...даже го и гризнах.Както си карах по заледения асвалт с 35-40 ....не разбрах какво стана-дали подадох газ или чукнах спирачка ,но колата се поднесе наляво и ударих предна лява гума в дървото.На пръв поглед не изглеждаше много страшно-спукана гума,крива джанта,крив носач,посмачкан калник.До тук добре,но след като я закарах в сервиз се оказа ,че двата тампона на двигатела са скъсани и магарето и двигатела са мръднали на дясно.От тук нататък последва ..нов носач к-т с болтовете,шенкел втора употреба (за всеки случай),нови тампони на двигателя и реглаж на предницата.Всичко перфекто.Майстора каза че магарето не е криво а само е изместено и той го е върнал на старото му място.Дори измериха диагоналите в двете посоки от ъгъла на предното стъкло до единия от болтовете които стърчат от ботушите на амортисьорите и каза че разликата от 3- 4 мм не може да окаже никакво влияние.Повярвах и си подкарах колата щастлив че всичко е наред....до вчера ,когато се загледах в разстоянието от гумата до калника.Дори взех ролетка и измерих от джантата до калника и от ляво и от дясно.Установих че лявото колело е с 5-6 мм по назад от дясното . И хайде пак в сервиза.След кратка интервенция с рулетката измериха разстоянието от лявата страна от магарето до един контролен отвор в рога и се оказа , че лявата страна на магарето е с 6 мм по-назад от дясната.Щял да мръдне магарето малко напред и всичко щяло да си дойде на мястото.Тръгнах си.Аман от рулетки.Писна ми да ми мерят колата с рулетка. Дайте съвет,къде във Варна могат да ми прегледат колата компетентни майстори.Вероятно има нещо криво,макар и малко.Благодаря !!!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Re: Проблем с предницата след уж "козметичен" удар

Мнение от vankatagsi » 16 Фев 2010, 17:40

Закарай колата някъде където правят реглаж на предница и ще ти кажат колко точно е избягало, накъде и тн Това с рулетката са глупости.. Ако трябва смени магарето, невярвам да е много скъпо.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 17 Фев 2010, 9:24

vankatagsi написа:Закарай колата някъде където правят реглаж на предница и ще ти кажат колко точно е избягало, накъде и тн Това с рулетката са глупости.. Ако трябва смени магарето, невярвам да е много скъпо.

Ако го сменя по добре е ново понеже ще излезе по скъпо ако тампоните не са читави
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от turbobanana » 17 Фев 2010, 10:11

аз имах подобен проблем с предишната ми кола. Купих от Явор едно магаре за 100лв. и след една нощ в гаража всичко си дойде на мястото. Тампоните бяха добре/на новото магаре имам предвид/. Освен това при мен се оказа, дори че и носача не е крив.

Назад към E36