охладителната система
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- diqn_bs
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW-to nastrani
охладителната система
така колеги имам едно питане.значи днеска качвам се на колата вънка -12 градуса тругвам аз и след около 10 км колата започна да загрява няма хич парно.така пребрах се и оставих колата да истине напълно (аз се прибрах) и след време отивам до колата отварям казанчето гледам няма мн антифриз зимам наливам около 2-3 литра но изгасен двигател след това запалих колата и долях още малко докато спре да взема прес тва време пробката за обезвъдушаване беше отворена чакам да загрее колата и след тва затворих капачката на радиатора пробката отворена колата загря вече на нормалното пипам маркуча след термостата маркуча студен остаих я още да поработи от пробкана текна вече само антифриз завих пробката пипам маркуча слид термостата студен а колата нормална температура така тругнах да покарам малко да вида дали загрява и дали има парно докато карам леко парното духа съвсем леко топло като и дам газ почва да духа топло така карах около 2-3 км и спрях пред блока отвих пробката излезе само антифриз без въздух.та мисълта ми е трябва ли да сменям термостат и защо като карам леко парното духа съвсем леко а като и дам газ да духа топло?
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
Re: охладителната система
не е обезвъздушена..и тва не се праи на запалена кола

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Това, че духа топло като и дадеш гас говори за ниско ниво на охладителната течност т.е. все още има въздушен балон.Обезвъздуши отново, но преди това разбери от къде губи такова феноменално количество течност.Най-вероятно някъде има теч.Провери и водната помпа, че ако няма достатъчен дебит ефекта е същия.Огледай хубаво маркучите за спукване.Ако антифриза ти е бил рядък и течността е замръзнала може да е спукала маркуч или да е превъртяла турбината на водната помпата.
- diqn_bs
- младши ентусиаст
-
Явор написа:не е обезвъздушена..и тва не се праи на запалена кола
кое не се прави на запален двигател колата пурво беше изгасена докато наливах течноста спря дя поема и тогава запалих и долях още малко
- Laverita
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Самолет и мечтае да кара подводница
та мисълта ми е трябва ли да сменям термостат
Колега, този термостат отвори ли изобщо? Ако не е, то е логично, че трябва да го смениш (ако няма явни течове от някъде), защото просто ще я прегрееш.
Колега, този термостат отвори ли изобщо? Ако не е, то е логично, че трябва да го смениш (ако няма явни течове от някъде), защото просто ще я прегрееш.
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Laverita написа:та мисълта ми е трябва ли да сменям термостат

- diqn_bs
- младши ентусиаст
-
днеска колеги разбрах от какво е отивам неска доколата отварям казанчето гледам антифриза намалял и какво погледнах под колата видях едно синио петно на снега гледам от радиатора капе антифриз .радиатора ми е пукнат отдолу някаде гледам че тече.сиг трябва да сменям радиатор.
- diqn_bs
- младши ентусиаст
-
пукнат е от страната дето се налива пластмасат е пукната но още нз каде точно утре като го сваля ще видя каде и дали ще може да се залепи или направо нов радиатор или тука от форум някои втора рака.
- Laverita
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Самолет и мечтае да кара подводница
Колега имаш предвид, че е спукано при разширителното казанче ли? Аз скоро спуках разширително казанче, но причината бе, че колата надуваше и докато разбера, че надува (въпреки това не бе смесила масло и вода) прегрях колата няколко пъти и накрая изби от разширителнпото казанче. Та идеята ми е, че има вариант да го залепиш, ако е спукано разширителното казанче, но съм чул, че не е много надеждно и, че пак избива, но ти ще си прецениш. Успех.
- jbankov
- ентусиаст
-
diqn_bs написа:днеска колеги разбрах от какво е отивам неска доколата отварям казанчето гледам антифриза намалял и какво погледнах под колата видях едно синио петно на снега гледам от радиатора капе антифриз .радиатора ми е пукнат отдолу някаде гледам че тече.сиг трябва да сменям радиатор.
Колега,има тема по този въпрос на колегата Metodi80...става въпрос за О-пръстените между казанчето и радиатора-2 на брой,малък и голям.Почни от елементарното

- diqn_bs
- младши ентусиаст
-
не колега колата ненадува и ние е смесела масло с водата.
- diqn_bs
- младши ентусиаст
-
jbankov написа:diqn_bs написа:днеска колеги разбрах от какво е отивам неска доколата отварям казанчето гледам антифриза намалял и какво погледнах под колата видях едно синио петно на снега гледам от радиатора капе антифриз .радиатора ми е пукнат отдолу някаде гледам че тече.сиг трябва да сменям радиатор.
Колега,има тема по този въпрос на колегата Metodi80...става въпрос за О-пръстените между казанчето и радиатора-2 на брой,малък и голям.Почни от елементарното
колега може ли да ми намериш тас тема за тес О-пръстенчета да я разгледам да видя дали е от това.
- jbankov
- ентусиаст
-
viewtopic.php?f=8&t=153193&hilit=%D0%BF%D1%80%D1%8A%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BD
виж мнението на колегата Metodi80
виж мнението на колегата Metodi80

колегарне бърэай с радиатора!Аэ така го сменихрэащотд аман от майстори!а то се окаэа от датчика эа нивото на течността!И набутах сумати пари!!!
14 мнения
• Страница 1 от 1