За изтриване

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325 tds Touring
Детайли за колата: < Дълга печка със собствено мнение >

Re: Температурен датчик

Мнение от Любо /ba1_hu1/ » 21 Яну 2010, 6:34

lubchitu написа:Изображение

11 ->ENGINE COOLANT TEMP SENSOR
13-> Temperature sensor

А и неска в сервиза на БМВ като проверяваха в програмата си ми казаха че са два....син и черен,с което и аз бях учуден,защото по приказки тука всеки вика бил един....Та и в тази връзка исках да попитам ...Същото което ми направи впечатление беше ,че датчика /синия/ го нямаха наличен и ми казаха нещо от сорта 44-5-6лв да го поръчат,а после изнамериха някакъв на Бош....за 22лв....И тей като другата седмица ще ходя да го сменям,да си търся ли друг на друга марка,или тоя Бош-а да вземам,и последно комбиниран или не е....

Ако наистина сменяш датчик на 2-3 месеца, може да имаш и още някакъв проблем. А относно Bosch, всеки втори магазин дава година гаранция за ел. продуктите от тази марка /гаранцията си е от Bosch/ :winky:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 21 Яну 2010, 11:45

lubchitu написа:Изображение

11 ->ENGINE COOLANT TEMP SENSOR
13-> Temperature sensor

А и неска в сервиза на БМВ като проверяваха в програмата си ми казаха че са два....син и черен,с което и аз бях учуден,защото по приказки тука всеки вика бил един....Та и в тази връзка исках да попитам ...Същото което ми направи впечатление беше ,че датчика /синия/ го нямаха наличен и ми казаха нещо от сорта 44-5-6лв да го поръчат,а после изнамериха някакъв на Бош....за 22лв....И тей като другата седмица ще ходя да го сменям,да си търся ли друг на друга марка,или тоя Бош-а да вземам,и последно комбиниран или не е....

колега само някои от най ранните М43ки са с два отделно датчика.
За по сигурно провери по ВИН в някое от редставителстъвата на БМВ, или пък вземи едо фенерче и виж под колектора какво ще видиш.
Ако си с един той е от задната страна на мотора и в по предната част има навит болт на главата на мястото предвидено за втори датчик.
Писал си че компакта е 95г. което ако е така силно ме съмнява да са два.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 21 Яну 2010, 11:59

vld написа:колега само някои от най ранните М43ки са с два отделно датчика.
За по сигурно провери по ВИН в някое от редставителстъвата на БМВ, или пък вземи едо фенерче и виж под колектора какво ще видиш.
Ако си с един той е от задната страна на мотора и в по предната част има навит болт на главата на мястото предвидено за втори датчик.
Писал си че компакта е 95г. което ако е така силно ме съмнява да са два.

двяойния датчик се слага на М43 след 09.95, когато стават и някои други промени, като напраимер стъпковия мотор, ТПСа, както и масления филтър и още някои други дреболии са различни от тези на М43 преди 09.95

по реалОЕМа излиза, че на мястото на 11 е вече болт, а на 13 е вече двоен температурен датчик.
Изображение

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 21 Яну 2010, 15:45

А може и всичко да си му е наред...да си загрява както трябва,но клапана за парното да не отвара или случая като при мен позапушено радиаторче-мойто го отпуших с Кислол
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BmW 320i
Мечтае да кара: MPower
Детайли за колата: stok 320i dovolno varvqshta

Мнение от bavarionka » 22 Яну 2010, 10:44

Обезвъздушаване ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lubchitu » 23 Яну 2010, 18:49

Именно моя м43 е 01.95г......демек с два /син и черен/ :)
А друг е въпроса от кой чете стрелката син или черен последно? ;) Че едва ли ще тръгна да замостям кат знам къде са наврени :)
Изображение

Аватар
Кара: Куките да го спират !!!
Мечтае да кара: G - Power M5 Hurricane Rs

Мнение от djsancho » 25 Яну 2010, 13:01

имам същия проблем при М40 318и
смених радиатора и сега температурата не ми застава на 90 а ту се качи на 90, ту падне ... ????
прави ми впечатление че когато я карам на ръчка си е 90 и почнали да влизам в някакви по - остри завой започва да пада. Парно си има но ме притеснява дали няма да се окаже че загрява мн повече от 90 и да прегрея двигатели ???
Изображение

Жената и колата, не си ли въртят г*за - НЕ ГИ ПРИЗНАВАМЕ !!!

Потребител
Аватар
Кара: e90
Детайли за колата: 320d

Мнение от SSSSS_1989 » 01 Фев 2010, 17:53

Здравейте колеги. Видях темата и реших да пиша. Карам е46 318и 2000г. Скоро ходих на диагностика и ми показаха на компютъра температура 70 градуса. В същото време стрелката на таблото ми е на 90 градуса. Майстора ми каза че температурния датчик не отчита правилно и следователно колата ще ми гори повече от нормалното. Четох във форума че някои модели имали по 2 датчика Бихте ли ми казали кой датчик е за смяна в моя случай. Може да ви се стори глупав въпроса ми но това ми е първа кола и я карам от около 4 месеца и не съм много наясно с някои неща.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Slavoff » 09 Фев 2010, 23:49

Айде и аз да не пускам нова тема, искам да задам едно вапросче за темп. датчик за М43.
Та въпроса ми е следния, сутрин като запаля колата работи добре, после като иде към края на синьото започва да мени оборотите, а като натисна газта забива муцуната. Като дам газ докрай тръгва, и така до като загрее както си трябва. Наскоро започна и след като е загряла да ми го прави тоя номер от време на време. Та въпросааа :wave: е към по-рабиращите, може ли цялата тази работа да е от темп. датчик(защотото в АУТОДАТА сички тия симптоми сочат този датчик, и някои други неща ма не са покриват). Благодаря предварително. Извинявам се ако не съм си задал въпроса правилно. :dunno:
I drift not because it is a quicker way around a corner,
but the most exciting way.

-Keiichi Tsuchiya

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 10 Фев 2010, 10:35

SSSSS_1989 написа:Здравейте колеги. Видях темата и реших да пиша. Карам е46 318и 2000г. Скоро ходих на диагностика и ми показаха на компютъра температура 70 градуса. В същото време стрелката на таблото ми е на 90 градуса. Майстора ми каза че температурния датчик не отчита правилно и следователно колата ще ми гори повече от нормалното. Четох във форума че някои модели имали по 2 датчика Бихте ли ми казали кой датчик е за смяна в моя случай. Може да ви се стори глупав въпроса ми но това ми е първа кола и я карам от около 4 месеца и не съм много наясно с някои неща.

ами от реал-a и при тебе излиза да е само един датчик, а именно номер 13 от схемата >

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=15
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 11 Фев 2010, 4:50

SSSSS_1989 написа:.... Скоро ходих на диагностика и ми показаха на компютъра температура 70 градуса. В същото време стрелката на таблото ми е на 90 градуса. Майстора ми каза че температурния датчик не отчита правилно и следователно колата ще ми гори повече от нормалното.....

Диагностичната апаратура, DME-то и прибора за температурата на таблото взимат данни от един и съши датчик, т.е. ако има разлика в отчетените температури при диагностиката и показанията на прибора за температурата на таблото, то най-вероятно причината е в самия прибор, който не показва точно

Потребител
Аватар
Кара: e90
Детайли за колата: 320d

Мнение от SSSSS_1989 » 11 Фев 2010, 14:54

благодаря ви за мненията. Не съм запознат много защото ми е първа кола, но тъй като бях изминал към 50км преди диагностиката и стрелката на таблото ми е на 90 градуса явно на таблото се показва вярно температурата. Въпросът е защо на компютъра на майстора му показва около 70 градуса.

Предишна

Назад към E36