проблем със свещи
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- vene5
- Потребител
-
- Кара: Е91
- Мечтае да кара: М5
проблем със свещи
здравейте, досега не съм задавал въпроси,но явно доде и моя ред
Проблема е че в рамките на няколко месеца се появява един и същи проблем, а той е че ми се пука свещ на четвърти цилиндър.
моля за мнения, предварително Благодаря

Проблема е че в рамките на няколко месеца се появява един и същи проблем, а той е че ми се пука свещ на четвърти цилиндър.
моля за мнения, предварително Благодаря
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Колега добре дошъл в форума,не разбирам много вътре по двигателите,но ми се струва,че може и испускателния клапан на четвърти цилиндър да не е наред нещо,а може и кобилицата на вала да е и от там да идва всичко.Нека по добрите да кажат 

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- vene5
- Потребител
-
- dedektiv_p
- кандидат ентусиаст
-
Мерил ли си компресията колега и налягането на маслото? И по каква причина блокираха, нещо по специфично да си направил докато си карал или да е било маслото на минимума....
Аз не карам бързо, просто летя ниско...
- vene5
- Потребител
-
Не съм ерил компресия но исля утре да го направя. Маслоио от смяна до смяна почти не намалява. по принцип ищо не е правено освен поставяне на газов инжекцион. Подменени са кабели и свещи.За първи път го направи преди година когато ми свалиха гърнето средното да го заварят
- dedektiv_p
- кандидат ентусиаст
-
Тава с гърнето е някакво съвпадение. Явно или е нагар или нещо което е попречило на омасляването, за да ти блокират повдигачите, да не би проблема да е започнал и със смяната на кабелите... Най-добре майстор ще каже де. Дано се включи някой специалист.
Аз не карам бързо, просто летя ниско...
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Колега къде се пука свещта ... ? После като са блокирали повдигачите , какво направи ... водили я бимарата на "доктор" , да види какво е положението ... Клапаните как са ... Нали се сещаш , че като блокира повдигач , води със себе си куп други проблеми ... Вала как е , кобилиците , клапаните ... ? Тоя двигател направена ли му е "ревизия" или само смени повдигачите и хоп - готово ... всичко е 6 ... , да ама не , не става така ... За да блокират повдигачи , би трябвало преди това да са почуквали , не обърна ли внимание на това ... ? Какво е налягането на маслената помпа , с какво масло караш .. ? Свеща как изглежда на върха.... ? Изобщо като гледаш колко въпроси ти зададох и нито един конкретен отговор мислиш ли , че може тоя проблем да се реши тук без да се види за какво точно иде реч ... Ако ти е възможно пусни снимки да видиме къде и как се пука свещта... Или намери добър майстор ...
- vene5
- Потребител
-
извинявам се за закъснелия отговор,но работата не чака.
Значи няма проблем с налягането на маслената помпа и компресията.
Сложиха стара свещ и колата заработи нормално
Все още нямат отговор за проблема
Значи няма проблем с налягането на маслената помпа и компресията.
Сложиха стара свещ и колата заработи нормално
Все още нямат отговор за проблема
- vene5
- Потребител
-
Re: проблем със свещи
извинявам се забравих да благодаря на всички за съветите. Проблема беше гарнитура на главата при 4-ти цилиндър. Съответно подмяна на всички гарнитури - 1 бр. клапан и всичко е ОК. Заключено
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
Re: проблем със свещи
vene5 написа:извинявам се забравих да благодаря на всички за съветите. Проблема беше гарнитура на главата при 4-ти цилиндър. Съответно подмяна на всички гарнитури - 1 бр. клапан и всичко е ОК. Заключено
Колега,стана ми интересно,накъде беше избила гарнитурата

10 мнения
• Страница 1 от 1