чукане в мотора 318ис + видео

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Re: чукане в мотора 318ис

Мнение от Пресиян Василев » 20 Яну 2010, 0:04

slick5_19 написа:ето линк към тропането...
http://vbox7.com/play:eeb975a2

Равномерно работи,вьзможно е наистина да е повдигачи.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact

Re: чукане в мотора 318ис + видео

Мнение от jdl » 20 Яну 2010, 0:28

Колега, имам спомен от сервизните инструкции на BMW (май го имаше и в Бентли мануала), че след сглобяване и монтаж на повдигачите колата НЕ БИВА да се пали, в зависимост от околната температура, от 5-10 до 30 мин (на студено време като сега), за да се изцеди излишното масло от повдигачите и да влязат в работна позиция. Да не би в това да е причината за настоящия проблем? :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 20 Яну 2010, 7:26

Той дали ги е напълнил изобщо :mhihi: или пък е имало силово разглабяне...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 20 Яну 2010, 10:32

според мен повдигачите ти вече не работят ,скопосал си ги нещо търси нови

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slick5_19 » 20 Яну 2010, 22:28

колата е оправена проблема бесхе лошо зацепване.
Все пак явно съм успял да изчистя повдигачите
Големи благодарности на колегата Sonny

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 20 Яну 2010, 22:29

Не знам,защо все се опитвате по форумите да "правите на здраво дупе рана". Работещи повдигачи не се пипат освен ако не се разглобява мотора,тогава е желателно да ги изпразните ,че полсе няма палене. Това не значи обаче да ги почистите старателно,а само да иг изпразните през малкото клапанче в дъното Такива неща като почистване са меко казано глупави и ненужни. Почне ли да изпуска масло от повдигача просто се изхвърля и се слага нов.
Иначе по темета, за мен това са си чисти хидравлични компенсатори (или повдигачи, както обичат някои даим викат) дето мелят така.
Събирал съм двигател като изпразних на повдигачите. Палнахме и го оставихме към 20-30 мин да работи на празен ход, след това просто настана тишина.
Също много важно е при изпразнени повдигачи да не го форсирате мотор,ами да го остаите да си поработи на празен ход поне едно 20-30 мин и разни простотии- форсираш и гасиш мотора дето ги пишело по книгите :nono:
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slick5_19 » 20 Яну 2010, 22:29

колата е оправена проблема бесхе лошо зацепване.
Все пак явно съм успял да изчистя повдигачите
Големи благодарности на колегата Sonny

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 21 Яну 2010, 19:07

maxpower написа:Не знам,защо все се опитвате по форумите да "правите на здраво дупе рана". Работещи повдигачи не се пипат освен ако не се разглобява мотора,тогава е желателно да ги изпразните ,че полсе няма палене. Това не значи обаче да ги почистите старателно,а само да иг изпразните през малкото клапанче в дъното Такива неща като почистване са меко казано глупави и ненужни. Почне ли да изпуска масло от повдигача просто се изхвърля и се слага нов.
Иначе по темета, за мен това са си чисти хидравлични компенсатори (или повдигачи, както обичат някои даим викат) дето мелят така.
Събирал съм двигател като изпразних на повдигачите. Палнахме и го оставихме към 20-30 мин да работи на празен ход, след това просто настана тишина.
Също много важно е при изпразнени повдигачи да не го форсирате мотор,ами да го остаите да си поработи на празен ход поне едно 20-30 мин и разни простотии- форсираш и гасиш мотора дето ги пишело по книгите :nono:

Ти изобщо отварял ли си повдигач, виждал ли си вътре ко се събира и искама да додеш и да го изчистиш пред мен през малката дупка, без да го отваряш и той да се движи.

Предишна

Назад към E36