Дискове и накладки???
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- bо666
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: 5-Serie GT
Дискове и накладки???
Колеги ,порових се из търсачката но не успях да открия тема за дискове и накладки на Bosch(може и просто да не съм догледал).Тъй като мисля че и дисковете и накладките ми са за смяна започнах да се интересувам от различните производители.Това което разбрах ,като най-важно е да са ти от една марка.Материалите се допълвали и давали оптимума както за спиране ,така и за живот на диска и накладката.Та ... насочил съм се към Bosch- Диска е 62.90лв. ,комплекта накладки -105лв.Само това намерих като цена.На мен не ми трябват някви кой-знае какви дискове защото карам 318и и даже отзад е с барабани.Мисля да си взема като или подобни на заводските, а Bosch са за първоначално вграждане.Другата опция ми се вижда ATE,ама май са по скъпички или Brembo ,като за тях ми казаха че не били чааак толкова скъпи (не че знам каква им е цената).
Преди да си смяня накладките карах с Textar и заводските дискове(не знам какви са) и спирането ми беше като че свиреше симфоничен оркестър ;-) Смених накладките с Jurid ,от които първоначално останах доволен ,но после започнаха да не спират и отново с музикални качества.Сложил съм ги преди около 10-11 месеца.
Та ,въпроса ми е сврзан с избора и някакви мнения за Bosch ... клоня към тях заради цената...ако и качеството е добро ... за тва ми е темата ;-)
Благодаря предварително!
Преди да си смяня накладките карах с Textar и заводските дискове(не знам какви са) и спирането ми беше като че свиреше симфоничен оркестър ;-) Смених накладките с Jurid ,от които първоначално останах доволен ,но после започнаха да не спират и отново с музикални качества.Сложил съм ги преди около 10-11 месеца.
Та ,въпроса ми е сврзан с избора и някакви мнения за Bosch ... клоня към тях заради цената...ако и качеството е добро ... за тва ми е темата ;-)
Благодаря предварително!
BMW ,BMW -Какво друго му трябва на човек
Re: Дискове и накладки???
Колега, за дискове и накладки мнения ще получиш много и най-различни, всеки си има предпочитания. За Bosch дискове аз нищо не мога да споделя, не съм ползвал такива, но нещо напоследък съм поразочарован от качеството на някои компоненти Bosch, и при тях явно доста ментаци се появиха. От АТЕ не съм доволен (от накладките им). Виж, Brembo диск мога да препоръвам с чисто сърце, карал съм (и сега съм с такива) на две коли, различен клас, държат се отлично, не се кривят, спират добре, не свирят (това последното зависи и от накладките де). Накладки -комбинациите, които съм пробвал с Brembo-то (и са успешни) - накладки Pagid или Ferodo. Цените, на които съм ги взимал, обаче, са по-високи от това, което ти си споменал - твърдо над 100-така за дисковете (и то тия за малолитражка), и над 50 за накладките.
- bо666
- кандидат ентусиаст
-
Преди млако се обадих в Манимпекс и от там ми предложиха дискове Brembo и накладки ATE... Накладки на Brembo не внасяли
Което ми е странно... нормалните Brembo са по 65лв. ...на ATE пак 65 лв. ... Нарязаните на ATE около по 98лв. и накладките на ATE около 80 лв. ... Обадих се и в Bosch и от там момчето ми каза че до сега е продал само 3 пъти накладки BOsch и то на клиенти ,които търсели точно тях... не можа да ми каже твърди ли са ,меки ли са ...

Дискове нарязани Brembo с накладки ATE - това беше предишната комбинация на компакта, зле! Свирене и лошо спиране.
А тази цена за диска за 1 брой ли е?! Защото за 2 диска комплект ми се вижда ниска?

А тази цена за диска за 1 брой ли е?! Защото за 2 диска комплект ми се вижда ниска?
- bо666
- кандидат ентусиаст
-
Само за бройка
ама по телефона ми обясняваха колко невероятна била кобминацията Brembo -ATE ...
Ще проверя цените им и в eBay и от там ще поръчам в края на крайщата... поне вероятността да са истински е много по-голяма
Ама, така както изглежда май ще са АТЕ накладки и дискове... още ще попроуча каквото мога ,но за сега така се очертават нещата .... Тия Манимпекс ,може ли да са официални вносители на Brembo ,а да внасят само дискове ...
Пълна глупост 

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
На мен ми се върти в главата, че накладки и дискове Бош ги произвежда Текстар, наскоро имаше в една тема из форума...
Never mistake motion for action...
- dido-bmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е30М40Б18 touring/MB190 1.8
- Мечтае да кара: еМММММ
Leon написа:На мен ми се върти в главата, че накладки и дискове Бош ги произвежда Текстар, наскоро имаше в една тема из форума...
Така е колега Бош не правят накладки и дискове те си ги поръчват на най различни фирми с тяхното лого.
Поздрави.
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Един съвет от мен, който те съветвам да послушаш: Не копувай нищо с марката Бош от България! Вероятността да попаднеш на качествена част е твърде нищожна!
Приеми го като приятелски съвет. Не си купувай накладки АТЕ от Манимпекс.bо666 написа:Само за бройкаама по телефона ми обясняваха колко невероятна била кобминацията Brembo -ATE ...
Ще проверя цените им и в eBay и от там ще поръчам в края на крайщата... поне вероятността да са истински е много по-голяма
Ама, така както изглежда май ще са АТЕ накладки и дискове... още ще попроуча каквото мога ,но за сега така се очертават нещата .... Тия Манимпекс ,може ли да са официални вносители на Brembo ,а да внасят само дискове ...
Пълна глупост

Не питай jdl и той от къде знае

9 мнения
• Страница 1 от 1