става ли спирачна помпа от 320 на 316
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- pisarov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320 coupe
става ли спирачна помпа от 320 на 316
Зравейте колеги пишави в форума защото един приятел има проблеми със спирачките и незнае какво да прави,проблема е следния: спирачките хващат ниско долу, а когото я натиснеш по рязко хващат горе за секунда и пак отпускат,с две думи спирачки те хваштат ниско долу пробвахме да я обезвъздушим но няма резултат.
Аз се самнявам в спирачната помпа та въпросат ми е савали от 320 на 316
Аз се самнявам в спирачната помпа та въпросат ми е савали от 320 на 316
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Re: става ли спирачна помпа от 320 на 316
bum_bum написа:Маркучетата провери ли си?
Според мен точно там трябва да е проблема, а не помпата.Ако са напукани когато натиснеш педала се издуват като балон и не създават нужното налягане.Съответно когато го натиснеш рязко докато се издуят държи после налягането пада и спирачките отпускат.
Може и от иьносени гумички на помпата/помпите да е проблема:
Като се натиска бавно спирачката течността се просмуква около уплътнителните гумички на буталцето и цилиндъра и педала потъва
Като се натисне рязко гумичките се раздуват , уплътняват за момент, създават налягане и педала остава твърд, след което отново течността се просмуква около уплътнителните гумички на буталцето и цилиндъра и педала потъва
Като се натиска бавно спирачката течността се просмуква около уплътнителните гумички на буталцето и цилиндъра и педала потъва
Като се натисне рязко гумичките се раздуват , уплътняват за момент, създават налягане и педала остава твърд, след което отново течността се просмуква около уплътнителните гумички на буталцето и цилиндъра и педала потъва
tsb_bg написа:Може и от иьносени гумички на помпата/помпите да е проблема:
и аз мисля че е от гумичките а иначе по въпроса може да стават, може и да не става, в смисъл монтират се два модела независимо от ДВГ ,а зависи дали са АТЕ система или гирлинг /незнам дали точно така се казваше/ система
5 мнения
• Страница 1 от 1