вибрации в педала на спирачките

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320 D 2004

вибрации в педала на спирачките

Мнение от tacho_86 » 14 Яну 2010, 18:50

имам проблем с спирачките или с предницата на 325 тд 93г. При опит да спра волана започва да вибрира много силно и като стигне почти на нула започва да се клати все едно яздя кон. Сменям спирачни дискове като консуматив.Колата има перфектни спирачки за около 1000 км. с нови дискове БОШ за 160 лв двата,а с втора употреба дискове за около 2000 км и всичко започва отново. Наклатките се износват равномерно и мисля че не е от спирачните апарати.В бош сервиза ми казаха че е от предницата от тампони,но аз не съм съгласен защото я правих преди една зима и няма никакви шумове,а и като сложа ножи дискове колата се държи перфектно.Не съм сменял накладките и да замеря главините.Моля, даите ми съвет.

Аватар

Re: вибрации в педала на спирачките

Мнение от diplomanta » 15 Яну 2010, 10:23

Геометрия?

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 15 Яну 2010, 23:26

начин на каране...

две неща...

като си със загряли дискове не скачай в локви. най-вероятно някъде около вас има голяма локва и редовно скачаш в нея... ;)

като спреш рязко някъде от средна скорост (80км примерно), не заковавай на място а като спреш, мръдни малко напред... половин, един метър...

и друго... може да ти влачат предните спирачни апарати и да ти греят дисковете ненужно. това се проверява лесно... караш на извънградско... после спираш полека (с двигателя и накрая с ръчната), излизаш, бараш предните дискове (внимателно) - ако са топли/горещи- това ти е проблема.

и последно.. може новите дискове които купуваш да не са това което си мислиш че са. дискове не се кривят от геометрия...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 15 Яну 2010, 23:49

Все още в БГ има хора,които се подлъгват и купуват дискове различни от Текстар и АТЕ, всичко друго е ташак, менте от менте, и се криви кат кашкавал, говориме за автърмаркет, не знам каке с такива части от дилъра. Но Текстара и АТЕ-то нямат проблем. Много хор ми се оплакват със същия проблем.Не се лъжи по цена, не тя е фактора.

Назад към E36