Пластмаса влзе в парното
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- boricha
- младши ентусиаст
-
- Кара: e28 525e, e34 520, e36 316,next иде
- Мечтае да кара: Всичките които не са описани горе
Пластмаса влзе в парното
Колеги днес смених филтъра за купето и капачката с коъато се затваря се беше удървила от студ и се отчупи палеца за застопоряване и влезе навътре. Да очаквам ли проблем, знам че гадниа таралеж се нагрява много и ако за него се долепи пластмаса ще се разтопи, ще смарди и накрая пак в Дару за таралеж. Та въпроса е може ли да се получи така или таралежа е по на високо от най-долната част в парното
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Re: Пластмаса влзе в парното
За проблеми незнам,незнам и колко е голямо отчупеното парче,обаче "таралежа" със сигурност не се нагрява толкова,камоли да мирише на пластмаса... 
Аз когато сменям филтъра бъркам с един тесен накрайник на прахосмукачката и чистя боклуците,пробвай и ти.

Аз когато сменям филтъра бъркам с един тесен накрайник на прахосмукачката и чистя боклуците,пробвай и ти.
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Използвай фенерче и ще видиш колко лесно можеш да го извадиш парчето и другите боклуци,
- boricha
- младши ентусиаст
-
Нещо не разбирам явно. При мен отвора е широк 2-3 сантиметра и е в дъното зад жабката как да погледна с фенерче. От там или от къде, не си представям как мога изобщо да погледна въре има 1000 неща зад жабката със мнооого кабели.
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
аз пък като сменям филтър, след като го извадя пускам парното на макс и всички боклуци излитат навън 

- boricha
- младши ентусиаст
-
И аз се сетих ама след като падна да му се невиди. А таралежа гори заради прегряване 100%, новият модел който е дебъгнат е с по различен радиатор но според мен едва ли сваля повече от 10 градуса спрямо оригиналния за вграждане което сигурно е около 100 градуса
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
по скоро да се разтопи върху радиятора за парното отколкото на таралежа,понеже той е от другата страна

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Колега , щом се е отчупил палеца за застопоряване , то той е паднал от дясната страна на прасето , а таралежа се намира в противоположния край ... ако не си слагал новия филтър (който да избута пластмасовото парче до противоположния край) , то едва ли парчето е далеч и би могъл да бръкнеш с пръст и да го изкараш .... Ако колата е с климатик , първата преграда за пластмасовото парче е изпрарителя , той се намира в непосредствена близост до филтъра и се явява втора естествена преграда след филтъра (само информативно радиаторчето на парното се намира на минимум 10 см по-напред , така , че няма опасно парчето да стигне до него ). Бръкни с тънък накрайник за прахосмукачка (тоя дето е сплескан и дълъг и ти гарантирам , че ако прахосмукачката ти е поне 1000w ще го издърпа. Парчето няма къде да отиде .. , то е в основата на прасето и гаранция се е спряло в основата на изпарителя ....и мисля че даже и с пръст би могъл да го хванеш (ако се понавреш на вътре можеш даже и да го видиш с фенерче , а ако имаш много висящи кабели , то просто ги повдигни леко с ръка ...)
Последна промяна metodi80 на 13 Яну 2010, 21:45, променена общо 1 път
- boricha
- младши ентусиаст
-
Е жалко аз разбрах 4е се е счупило след като сложих новия филтър и се опитах да го затворя. Предполагам 4е съм го набил докрай, сега уикенда ще му отделя малко внимание. Благодаря отново, за ценната информация.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
boricha написа:Е жалко аз разбрах 4е се е счупило след като сложих новия филтър и се опитах да го затворя. Предполагам 4е съм го набил докрай, сега уикенда ще му отделя малко внимание. Благодаря отново, за ценната информация.
Дори да си избуал това парченце с филтъра до противоположния край (от към таралежа ) , то пак не е "фатално" .... Просто изкарай таралежа от другата страна и тогава хептен ще имаш достъп и гранция ще го изкараш тоя пластмасов "пишляк".
- boricha
- младши ентусиаст
-
Супре благодаря много колеги. Уикенда ще падне човъркане, че вече 2 станаха машините.
11 мнения
• Страница 1 от 1