"стържат" ли ви чистачките?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Слави
Аватар

"стържат" ли ви чистачките?

Мнение от © » 02 Дек 2004, 21:35

Да, и моите "стържеха" дори и с нови чистачки. Може да имате и своя дума за това, но е ясно за какво става въпрос. Смених работо с ново и сега работи идеално :) Може би проблема е бил в пружината , че е била разтегната с течение на времето или от шлиците в основата- износени, но сега дори и на сухо с чистачки на почти една година не се чува нищо :D
А беше ми омръзнало да купувам чистачки..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 02 Дек 2004, 21:50

най вероятно е било от рамото,като се разтегне пружината не притиска достатъчно чистачката към стъклото и стърже .. инак аз съм с Бош чистачки ,чистят идеално вече ще стане 3-та година ,много издръжливи са ..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMX » 03 Дек 2004, 19:42

Alexi написа:.. инак аз съм с Бош чистачки ,чистят идеално вече ще стане 3-та година ,много издръжливи са ..

Аз специално не съм доволен от Bosch. Три пъти купувах и ги сменях в рамките на месец. Незнам, може би съм попаднал на някакви ментета.

След това сложих Champion и съм много доволен. Старата бричка вече втора година движи с тях в студ и пек, а сега и на BMWто нямам проблеми.

Потребител
Аватар

Мнение от Drift_Master » 04 Дек 2004, 13:22

стърженето на чистачките идва от хлабината мегду захвата на чистачката и рамото. Нямам идея как моге да се обере тази хлабина но с подрачни средстава най-много да издарги 5-10 дена. Иначе прожината е малко вероятно да се разпуснепак и тя само претиска а старженето според мен е от големабия са по посока допирателна на двигениетоно на 4истачката.
ям лайна и паляци по светофарите

Слави
Аватар

Мнение от © » 04 Дек 2004, 13:30

свестни чистачки са около 20лв и не вършеха работа, ново рамо е около 40-50лв и всичко е наред дори със стари чистачки.
Според мен основно в пружината е проблема - не притиска достатъчно и чистачките започват почти незабележимо (в началото) да подскачат по стъклото и издават неприятен звук

Назад към E36