Проблем при палене

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Проблем при палене

Мнение от BMX » 23 Ное 2004, 0:26

Здравейте,
Дойдоха студовете и забелязах странен проблем с паленето.
При студен двигател, като тръгна да паля колата започва да се дави, все едно работи на 2 цилиндъра и след няколко секунди изгасва. След като опитам отново - пали като нова.
Прегледах подобни теми, но не открих нищо.

Някакви идеи?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E53
Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)

Re: Проблем при палене

Мнение от ludiagsm » 23 Ное 2004, 1:01

BMX написа:Здравейте,
При студен двигател, като тръгна да паля колата започва да се дави, все едно работи на 2 цилиндъра и след няколко секунди изгасва. След като опитам отново - пали като нова.

Някакви идеи?

свещите как са ???

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMX » 23 Ное 2004, 1:20

Нямам идея за свещите. Не са сменяни. Но, къде е логиката от втори път да пали, като по часовник?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от batDancho » 23 Ное 2004, 9:04

При мен пък от време на време се появява точно обратната ситуация - ако при първо завъртане 2-3 секунди не запали и пусна ключа, втория път трябва да въртя 15-20 секунди, за да запали. Не го прави всеки път, само от време на време. Не е от свещите, защото ги смених и проблема остана.
Компютърът е универсален усилвател.
Той прави умния по-умен и глупавия - по-глупав.
Той прави не това, което искаш да прави, а това, което си му казал да прави.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 23 Ное 2004, 11:28

Някакви идеи?
Опитай следното - на студен двигател, даваш само на контакт 2-3 пъти за по 20-30сек и после палиш. Целта е помпата да поработи сумарно около минута. Ако помпата ти не спира, като си само на контакт, може и просто да държиш на контакт 30-40сек и после даваш на стартер. Ако тая процедура има ефект, си открил причината - FPR.
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Мнение от ludiagsm » 23 Ное 2004, 13:32

ivantchoG написа:

Някакви идеи?
Опитай следното - на студен двигател, даваш само на контакт 2-3 пъти за по 20-30сек и после палиш. Целта е помпата да поработи сумарно около минута. Ако помпата ти не спира, като си само на контакт, може и просто да държиш на контакт 30-40сек и после даваш на стартер. Ако тая процедура има ефект, си открил причината - FPR.

не е толкова стара колата за да му е заминал регулатора за налягане на бензина

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivantchoG » 24 Ное 2004, 12:07

ludiagsm написа:не е толкова стара колата за да му е заминал регулатора за налягане на бензина
А понякога частите просто се повреждат (производствен дефект, "Закон на Мърфи", неправилна експлоатация) ;). Нищо не пречи BMX да си направи пробата - поне ще знае дали регулатора е причина, или не.
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 24 Ное 2004, 14:27

значи същия проблем съм имал и аз...зацапани дюзи..Така палеше и моя мотор и хем гореше ама не вървеше..Най-елементарно :mhihi: :lol:

Значи отиваш в една бензиностанция на ОМВ и гледаш при добавките..Трябва да намериш една бяла бутилка която пише отгоре "CYCLO" (БЕЗ н НАКРАЯ НЕ Е ЦАЙКЛОН" и има даже и две картини с една запушена дюза как пръска и една до нея как "пикае" :lol:

ВЯРВАЙ МИ,ОПИТАХ ВСИчКО АМА ТАЗИ ДОБАВКА МЕ СПАСИ!! КОЛАТА ВЕчЕ ПАЛИ ОТ РЯЗ,ВЪРВИ ДА СИ ТАКОВА ТАКОВАТА :mhihi:.

Начин на употреба или как аз действах:
Трябва резервоара да е почти празен т.е. да е светнала лампата..Преди да заредиш бензин,изпразваш цялата бутилка в резервоара...ЦЯЛАТА! После зареждаш към 30тина литра ОМВ 100 а не 95 и караш :winky: ..Дюзите ще се изчистят напълно още на втория път...Като изгориш тоя бензин пак същата процедура и вече си готов...Това явление постепенно ще изчезва..След това винаги като зареждаш бензин ще използваш добавката на Кастрол..Питай колко да наливаш всеки път защото няма да има ефект..Значи отстрани на бутилката има нещо като дозиметър...Между две големи черти съответства на 50 литра гориво..Между голяма и малка 25...ТОЛКОВА!Не повече защото само ще го гори ама няма да има ефект!!

Този проблем е от дюзи..Нито регулатори,дебити и тъй подобни!!!
После чакам един кашон бира :winky: :lol:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMX » 24 Ное 2004, 23:32

ivantchoG написа:
ludiagsm написа:не е толкова стара колата за да му е заминал регулатора за налягане на бензина
А понякога частите просто се повреждат (производствен дефект, "Закон на Мърфи", неправилна експлоатация) ;). Нищо не пречи BMX да си направи пробата - поне ще знае дали регулатора е причина, или не.

Пробвах, (както беше описал задържах на контакт), но проблемът си остана. Изглежда не е от това. Сега ще пробвам с добавката пък дано стане. Въпреки, че колата си върви и разходът не съм забелязал да е нараснал.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivantchoG » 25 Ное 2004, 10:28

"Студен" инжектор ( :uups: ако имаш, де) - работи ли? Датчик за температурата на мотора (не за индикатора на таблото, а този за ЕКУ-то)? Друга възможност е, както каза гръка - запушени инжектори. Колата дали е карана на газ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ludiagsm » 25 Ное 2004, 10:54

ivantchoG написа:"Студен" инжектор ( :uups: ако имаш, де) - работи ли? Датчик за температурата на мотора (не за индикатора на таблото, а този за ЕКУ-то)? Друга възможност е, както каза гръка - запушени инжектори. Колата дали е карана на газ?

тая кола е 97-ма година и М44 както и м42 и м40 нямат студен инжектор

подкрепям теорията за дюзите

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 25 Ное 2004, 11:00

а горивния филтър сменян ли е скоро ? може да е от него ,имах подобни проблеми с паленето и се оказа че е запушен ..

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 25 Ное 2004, 18:03

Олеееееееееее!!! Поне предупредете ме да не пиша...Ти ако не си го сменял от 100 год. или си заредил "ефтин бензин" или си купил филтър за 1 лев ??Аз тъп ли съм че плащам за МАНН филтър и ги сменям всичките на всяка смяна на маслото??Найвни ли сте?В РБългария живеете :lol:

И аз съм имал същия проблем,СЪщИЯ!Ако искаш виж свещи,кабели,бушони,филтъра на парното :mhihi: :lol: пак няма да запали като хората.Аз даже откачих фолиото от предните прозорци пак не помогна!! :lol: :lol: :lol:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMX » 25 Ное 2004, 23:49

Колата няма газова уредба, слагам само оригинални части и консумативи и я карам с RON95 и RON98. Горивният филтър е сменян преди 1500 км.
Благодаря Ви, че приемате проблема присърце, но нека отново поясня:

Колата си върви супер, разходът е в границите на нормалното, просто при студен двигател при първия опит за стартиране на двигателя колата се дави. След това, като пробвам да запаля - все едно си е чисто нова - пали от раз, има мощност и т.н.

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 26 Ное 2004, 23:05

Все пак направи го..и на мен така правеше в началото и после нещата станаха по зле..ти си в началото още :lol:

Назад към E36