Бенгалски огън от ауспуха!?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Бенгалски огън от ауспуха!?

Мнение от bum_bum » 18 Окт 2004, 17:43

Пвибирам се значи онази нощ по магистрала Тракия и в началото още се зарепих на 160, че много ме кефи да гледам 160кмh---> 6/100 разход и така до края, после на тази правата преди караулката си викам дай да видя колко ще вдигна макс. Настъпих до край педала- 190, незнам що нещя 200, нафта ли кофти или щото беше мокро и по- голямо съпротивление (май приказвам глупусти ама както и да е). По едно време гледам колите предмен като наближа и сичките бягат в аварийното и си викам "баси изрода съм, много ги шашкам :twisted: " да ама не .. гледам по едно време в огледалото и кво... направо съм кат кораба на Волтрон- яко огнена опашка отзад от некви искри .. Викам си, чак сега запалих хубавата колица :shock: . Спирам и отивам отзад да видя кво става- от ауспуха яко искри хвърчат се едно някой реше вътре с флекс. Постоя така 2- 3 мин и намаляха, а после въобще спряха.
Та мисълта ми е от какво се получи тва нящо, ауспуха ли изгоря или кво?(бахти ментето, а 140лв ме издръгнаха за него)
Добрата новина е, че каточели издухах саждите от двигателя и сега върви кат пушка :)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 18 Окт 2004, 17:56

ми причините са много!Аз се сещам както при бензиновите мотори за неизгоряла нафта и се получи тоя ефект...друго не мога да се сетя...ми да не си турнал турбина от Волво Ф16 бре серсем :lol:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 18 Окт 2004, 18:02

Стига ве, показва 12/100 моментен разход при 190, ако и тогава има неизгоряла нафта колко реално харчи :)))))))))
Турбината си е мойта :) мислех да сложа по- яка ама зорлям да си преена мотора няма смисъл май, квато и да сложа пак няма да стане кой знае колко бърза.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 19 Окт 2004, 9:08

По гърнетата остават сажди, които с времето могат дори да ги запушат. Като се движиш достатъчно дълго с висока скорост, изпускателната система се загрява до температура, достатъчна за запалването на тия сажди :arrow: бенгалски огън отзад :D . А като си прочистиш изпускателната система, мотора "диша" по-добре :arrow: "и сега върви кат пушка".
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 19 Окт 2004, 9:47

И на мен така някак си ми се искаше да си го обясня :)
Ебахти камикадзето съм.
Изображение

Назад към E36