Какво да гледам преди да купя

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

jordanslivenski
Аватар

Какво да гледам преди да купя

Мнение от jordanslivenski » 18 Май 2004, 12:24

Последна промяна jordanslivenski на 08 Юли 2004, 16:47, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Legba » 18 Май 2004, 13:05

Гледай да не прегрявала ;)
Ако има бели налепи по капачката нба маслото сигурно е. Също мазни петна в антифриза. Нивото на антифриза ако е по-нисто от чертата "Колд" може да има нещо гнило.
Виж ВИН номера и го провери в Инет дали наистина отговаря на комплектацията на колата.
Наи-добре е да идеш в сервиз да и премерят компресии и т.н.
Гледай силиконовия съединител на перката на двигателя. При загрял двигател трябва да е застопорена. Не пипай с пръсти. Навий един вестник и пробвай да спреш перката с него. Ако спре когато двигателя е горещ - лошо. Смъквай най-малко с 300 лева. (Намира се и по 120-150 лева ама..)
Слушай двигателя за странни шумове. Течове на масло и т.н.
Ако има климатик го пусни и вий дали работи. Виж и прозорчето в двигателния отсек- течноста трябва да е бистра и да не минават балончета когато е пуснат климатика.
Огледай ч и отдолу за напукани гумени съединения, маркучи, генерации ръждясали. Амортесйори.
Коя година е ? Ако е преди 92/3та гледай водната помпа. До 92ра година са с пласмасови перки на помпата и те се чупят и става мазало.
Гледай колко км е. Ако си със Ванос към 200 К може да имаш ремонт на Ваноса който е 500-600$ до колкото знам аз.
Е34 няма някаква специфична болежка. Всичките страдат от различни неща :)

Успех

П.С. Ако нещо съм сгафил моля знаешите да ме поправят. :oops:

Назад към E34