Колеги моля за помощ 524 тд
Модератор: Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- dancho_devil
- Потребител
-
Колеги моля за помощ 524 тд
предстои ми покупката на 524 тд но незнам нищо за автомобила,нека които има впечатления от автомобила да си даде мнението интересуваме като мотор и ходова част добри ли са разбрах че този мотор не е добър,колата има и двузонов темптроник какво точно представлява не сам чувал до сега Благодаря ви предварително
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
Re: Колеги моля за помощ 524 тд
dancho_devil написа:предстои ми покупката на 524 тд но незнам нищо за автомобила,нека които има впечатления от автомобила да си даде мнението интересуваме като мотор и ходова част добри ли са разбрах че този мотор не е добър,колата има и двузонов темптроник какво точно представлява не сам чувал до сега Благодаря ви предварително
След като си разбрал, че не е добър, защо още ти предстои покупка?...
Аз "разбрах" (чух), че моя не е добър веднага след като го купих, но (да не чуе дявола) още не съм го изпитал... С две думи - всичко е късмет... Може да попаднеш на чудесен автомобил, въпреки негативните изказвания за него, но може да попаднеш и на барака със много суперлативи по неин адрес... Гледаш внимателно, печелиш обезателно...

П.С. Между другото, аз си купих БМВ, тръгвайки да си търся Рено Лагуна...
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Всочко е на късмет колега.
гледай като цяло елементите като врати и калници фугите да са еднакви ако има някаде малка разлика в фугата е имало нещо поразгледай двигателя със сигурност ако е от автокъща е измит но се загледай по ъгълчетата дали няма течове от нещо (я масло,я нафта)
така наречената "умна дюза" по-принцип я слагат или на трети или на четвърти цилиндър от там да няма теч на нафта като загрее до работна температура я угаси и я изчакай около 5 минути ако запали на 7-8 секунда е лошо или даже и повече и гледай да няма ръжда щото от нея нема спасение.но сичко е на късмет най добре я закарай на сервиз да я погледне някой който разбира да ти каже.
гледай като цяло елементите като врати и калници фугите да са еднакви ако има някаде малка разлика в фугата е имало нещо поразгледай двигателя със сигурност ако е от автокъща е измит но се загледай по ъгълчетата дали няма течове от нещо (я масло,я нафта)
така наречената "умна дюза" по-принцип я слагат или на трети или на четвърти цилиндър от там да няма теч на нафта като загрее до работна температура я угаси и я изчакай около 5 минути ако запали на 7-8 секунда е лошо или даже и повече и гледай да няма ръжда щото от нея нема спасение.но сичко е на късмет най добре я закарай на сервиз да я погледне някой който разбира да ти каже.
- dancho_devil
- Потребител
-
ако може някои да ми каже кави са наи често срещаните проблеми за този мотор и как наи лесно може да се разбере дали е ок този мотор ли пука глави или 2,5тдс
- dancenation
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 324TD '88
- Мечтае да кара: Custom made e30 with шукариии батко
- Детайли за колата: E30 1987 10'th october grey mettalic 203/7 4 door Diesel 324 td (turbo-diesel)Mechanical Fuel Pump,Xenon lights,
Има супер много изписано във Форума,,,това с пукането ,се уверих чепука само ако не се грижиш за нея,но ако ,и тя ти се отблагодарява с прекрасен разход ,и чудесен вървеш ,колко и да се струва странно за 115 кончета,аз съм с такъв мотор,и съм много доволен,всичко по охладителната система трябва да е добре..Цитирам ти един колега "Аз имам 324тд от 1.5 години. Закарай колата на диагностика, да не те боли глава после. Иначе, ако всичко е наред, ще се видиш в кола... Надеждна е, харчи колкото я настъпваш (колегите са прави), върви като бензин. Ако си маняк, може да й сложиш и един интеркулер и да направиш чип-тунинг и да я откараш на 140+ к.с. Прегледай и макферсоните за "разкрачване", че тоя 6-так е бая тежък за коша на двигателя. Аз като взех мойта и смених всичко по предното окачване, а и сложих и рол-бар на бомбетата; сега идват наред спирачки и др. дребни. Но задължително - първо на диагностика."
успех
успех
В момента карам 524тд и съм си супер доволен.Колата я имам от около 3 години и за този период съм сменил 2 биялетки като я купих и преди две седмици и смених носач ( преден ) тампони , кормилен накрайник , семеринг на коляновия вал и гарнитура на картера.За вървежа какво да ти кажа..на старт е малко тромавичка ,но набере ли си върви и то доста. Най- много съм вдигал 190км/ч и спокойно мога да кажа ,че е изключително стабилна
за разхода - около 10 градско и 6-7-8 зависи колко я настъпваш извън града. На магистралата на 5 с 90км/ч ми даде и 4.5 на моментния разход
Между другото ми казаха ,че 2.4 мотора пука по-малко глави от колкото на 2.5тдс.

Между другото ми казаха ,че 2.4 мотора пука по-малко глави от колкото на 2.5тдс.
Животът е това,което ти се случва докато си правиш планове за бъдещето...
- dancho_devil
- Потребител
-
много благодаря за мненията ви но досега не сам имал бмв,ни наи малко пък и дизел,ако още някои може да ми даде съвет или мнение ще съм много благодарен
- гого дрифт
- Потребител
-
тууурбооодиизееелааакк
зна4и аз карам такава мн сам дожолен 4есно бяга си дожолно ама да знае6 от мен не е за гонки милата и аз знам 4е мотора е мн здраж дори по здраж от тдс но само сам 4ужал не казжам ни6то колега :D
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
Re: тууурбооодиизееелааакк
гого дрифт написа:зна4и аз карам такава мн сам дожолен 4есно бяга си дожолно ама да знае6 от мен не е за гонки милата и аз знам 4е мотора е мн здраж дори по здраж от тдс но само сам 4ужал не казжам ни6то колега
Т'ва на къф език е?

- mx13
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 1992 520i touring
11 мнения
• Страница 1 от 1