проблем с нивомата

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

проблем с нивомата

Мнение от corvettekiller » 03 Фев 2008, 21:49

от скоро сам собственик на БМВ Е34 525 тдс комби с нивомат и вози като каруца нормално ли е или има някав проблем[/b]

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 03 Фев 2008, 22:14

Може ако е вдигната колата прекалено на високо с нивомата да ти друса. Виж си и задните амортесьори. Ако имаш умасление около нивоматните сфери и губиш худр. масло. имаш проблем със сферите. Най вероятно колата ще ти е опрала задницата в земята това май са симптомите на прецаканите сфери.

Успех ти желая с колата.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от e 28 performance » 04 Фев 2008, 1:50

сферите играят ролята на амортисиор(омекотяват удара),тои нивомата може да си работи,да не тече но ако сферите са заминали вози много твърдо,и моито беше така като го взех,но купих две втора употреба и сега вози като кораб :)

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 04 Фев 2008, 12:09

276лв е нова свера в дару ако можеш нови да си позволиш ще е най-добре но тва си е твоя преценка за автомобила дали искаш да наливаш пари в него иначе с нивомат вози много по-добре отколкото с нормално окачване ;)

Потребител
Аватар

hi

Мнение от stefanelo » 08 Юни 2009, 23:45

по скоро трябва да си види сферите ,а не амортисьорите!как разбра че сферите играят роля на амортисьор? тогава германците защо са монтирали и амортисьор??? а пружините защо липсват отзад???колега това тупкане отзад 100% е от сферите! аз моите ги оправих срещу сумата от 280лв. сега возията е мн добра.майстора можеш да го намериш в гр.варна ул РайнаКнягиня 6 тел 0898/549 814 и 0887/597 033 По принцип се занимава само с хидравлични системи по окачването на ситроените. ремонтирал е и комбита на мерцедес те са пак с нивомат.аз останах мн доволен.надявам се да съм бил полезен на тези които имат нужда.успех на всички колеги! и послеслов! в Варнакарс едната сфера е на цена 290лв а при мен илезе всичко 280лв
Натиснах леко газта и оставих на 100метра един Golf 3 хаха

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 34 TDS '94 Е 46 320 Д
Мечтае да кара: M5

Мнение от Pesho_1 » 09 Юни 2009, 8:03

:shock: :shock: :shock: Колега как да липсват поружините от зад като те са си точно там???
Изображение

ентусиаст
Аватар

Re: hi

Мнение от Postman » 09 Юни 2009, 8:27

stefanelo написа:как разбра че сферите играят роля на амортисьор? тогава германците защо са монтирали и амортисьор??? а пружините защо липсват отзад???колега това тупкане отзад 100% е от сферите!

Колега, вътре в нивоматните амортисьори няма газови камери, както при нормалните газови амортисьори - именно това представляват сферите - те са газовите камери на нивоматните амортисьори. Та предполагам, че колегата по-горе това е искал да каже.
А защо липсват пружините е много лесен въпрос - те просто не липсват, системата е различна от Ситроен, където еластичният елемент е газовата камера на сферата. Тук, при Е34, еластичният елемент за нивоматен амортисьор е абсолютно стандартна винтова пружина.
Ето един линк към нивоматите на БМВ ако ти е интересно: http://www.e38.org/selflevel.pdf

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ntalanov » 09 Юни 2009, 11:34

Колега,с времето пружините омекват и нивомата компенсира падането на колата,като я повдига чрез амортисьорите.Просто отпусни нивомата до положение в което тежеста на колата когато е напълно празна да се поема от пружините.

ентусиаст
Аватар
Кара: вана Чайка

Мнение от .:BENZINO:. » 09 Юни 2009, 17:06

а по какво разбра че имаш въобще проблем :?: защото и аз мислих че не работи обаче накрая се разбра че всичко е перфектно ;)
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ntalanov » 09 Юни 2009, 17:27

BENZINO VN написа:а по какво разбра че имаш въобще проблем :?: защото и аз мислих че не работи обаче накрая се разбра че всичко е перфектно ;)

Не знам колегата по какво е разбрал,но аз веднъж я повдигнах малко за стойка и действително започна да вози буквално като каруца,след връщане в нормално положение всичко си е наред.

ентусиаст
Аватар
Кара: вана Чайка

Мнение от .:BENZINO:. » 09 Юни 2009, 23:44

аз сега съм я вдигнал малко и е много нестабилна в завои ;) но да не забравяме също и че съм с адски високи гуми-225/65/15 :mhihi:
Изображение
Изображение

Назад към E34