Е34 TDS - обтегач на веригата

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Е34 TDS - обтегач на веригата

Мнение от CheGevara » 17 Апр 2004, 6:31

Аре колеги ... сега съм пулноправен член и на БМВ клуба :lol: :lol:
значи купихме си Е34 TDS Touring, но тъй като не давахме много пари за нея ни я продадоха с един проблем :lol:

При празен ход се чува от посока веригата от време на време тракане. Ходих в един сервиз пълен със сърби и ми казаха, че обтегача иска да си ходи и требва нов. Кажете ми ако си го купя, мога ли сам да си го сменя?
Значи питам ви щото аз имам и ауди :lol: и там работата може да започне само след като се свалят куп други работи: радиатор, броня и т.н.

Ако има лесен начин ще съм ви благодарен да пишете ...
между другото ето го и него:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: W220
Мечтае да кара: не мечтае, кара я.
Детайли за колата: мазен курбан

Мнение от Chakal » 17 Апр 2004, 19:54

да ти е честита колата :yes: , а за веригата немога да ти дам някакъв съвет
нафта в кръвта ...

Weißwurst-Fresser
Аватар

Мнение от CheGevara » 18 Апр 2004, 19:39

пичове, гледам, че не ми отговаряте за веригата ами чакай да ви питам друго нещо....
значи днес забелязах, че ел. огледалата не работят .... отварям онова чудо с бушончетата и гледам номер 12 дало фира :) смених го и хоп - пак не бачкат .... поглеждам пак новото бушонче - изгоряло :shock:
значи тука дава някъде на късо ... ако някой е имал същия проблем с огледалата нека сподели къде да търса повредата ... примерно дали е по лесно да се разглоби огледалото и там да се види ... или по-лесно да се разглоби шофиорската врата и да се види ключа да не е повреден ...
айде дайте съвет де ... иначе съм приятно изненадан от колата :roll: днеска я покарах с 205 км/ч ... повъртях малко гуми на един чакъл 8) да ви питам пак: значи ли това, че няма шпер диференциал? щото иначе как ще върти гуми !?!?
пък ако пак нищо не казвате ще се наказваме :mha: примерно с една Е39 Touring дето ми е взела погледа :bowdown:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E34 520i » 18 Апр 2004, 19:49

Mara brat da ti e 4estita BEGA4KATA za radiatora nemoq da ti pomogna i za ogledalata :cry: :cry: za6to ne se obarne6 kam otoriziran serviz ili po to4na na BOSH ili dr......a za diferencqla go ima tva ne6to 6tot i moita go ima ama ako si zabelqzal nemoi da vratne6 s malko gaz i ako varti vartqt i dvete gumi.....are Ti JIV,Tq ZDRAVA i da q kara6 s kef :lol:
BMW Мноооо Яки.............
Не карайте BMW-тата си бавно ЗА ДА НЕ ЗАЦАПАТ СВЕЩИТЕ!!!!!!!!!!

кавалер-монтьор
кавалер-монтьор
Аватар
Кара: леки BMW-та :):):)
Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta

Мнение от gazzzar » 18 Апр 2004, 22:53

CheGevara написа:или по-лесно да се разглоби шофиорската врата и да се види ключа да не е повреден ...

Не е нужно да разглобяваш цялата врата, можеш да извадиш само ключа! Аз съм го имал същия проблем и се оказа всичко, че е било от ключа... :wink:
ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3.... 8) 8) 8)
Изображение
"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

Weißwurst-Fresser
Аватар

Мнение от CheGevara » 19 Апр 2004, 7:54

E34 520i написа:Mara brat da ti e 4estita BEGA4KATA za radiatora nemoq da ti pomogna i za ogledalata :cry: :cry: za6to ne se obarne6 kam otoriziran serviz ili po to4na na BOSH ili dr......a za diferencqla go ima tva ne6to 6tot i moita go ima ama ako si zabelqzal nemoi da vratne6 s malko gaz i ako varti vartqt i dvete gumi.....are Ti JIV,Tq ZDRAVA i da q kara6 s kef :lol:

ако отида на сервиz zнам Че Ще я гледат гледат и Ще кажат "требва да и проверим електриката" и Ще ми вzемат повеЧе пари отколкото колата струва ...

Относно съвета на guzzzar:
как се маха това клуЧе ? Просто напъвам с отверката ли?

кавалер-монтьор
кавалер-монтьор
Аватар
Кара: леки BMW-та :):):)
Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta

Мнение от gazzzar » 19 Апр 2004, 9:21

CheGevara написа:Относно съвета на gаzzzar:
как се маха това клуЧе ? Просто напъвам с отверката ли?

Да то е на щипки от двете страни...е внимавай все пак да не го потрошиш! След това ако ти се наложи да отваряш копчето бъди много внимателен да не се разхвърчат съчмите отвътре :lol: ... при мен така и стана и след това трябваше да го побългарявам :D :!:
ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3.... 8) 8) 8)
Изображение
"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E34 520i » 19 Апр 2004, 16:07

Брат верно че ша ти одерат кожата ама нали знеш кат не разбираме...... :lol: :tong: :<:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAVARIA » 19 Апр 2004, 17:35

BMW 525tds-SUPER автомобил/бегачка

Weißwurst-Fresser
Аватар

Мнение от CheGevara » 19 Апр 2004, 19:17

Значи следното:
Откачих управлението на огледалото и нали съм си умен опитах да видя дали ще изгори бушончето ако сложа ново .... и то взе, че изгоря! От тука следва, че проблемчето е някъде другадеееее ....
нали жена ми е добричка и не ме оставя да ходя никъде сам :smoke: случайно забеляза, че светлините за задна скорост са пресветнали ... поглеждам аз и установявам, че те са вързани (заедно с тези за мъгла) на същото бушончееее ... ибочвам аз задната врата и слагам поредното бушонче. Почвам да слагам крушка след крушка докато на едната от тях бушончето изгоря!!! :yes:
смачках я зверски с крак и проблема се оказа решен !!!

благодаря на GAZZZAR за съвета :bowdown:
кат се видим някога ми напомни да те :drink: и каквото сабя покаже :puke:
E34 520i написа:Брат верно че ша ти одерат кожата ама нали знеш кат не разбираме...... :lol: :tong: :<:

брат така си е ... вече се замислям да права "сервиз" ... само ще свалям и слагам гуми :mha: :mha: вчера платих по 15 EUR на гума на същите сърби дето се смятат за ефтини! :maad:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E34 520i » 20 Апр 2004, 7:14

Брат направо си е е......ло майката.Всичко е за пари па кат искаш да се ортачим ти ша сменяш гуми аз амортисиьори :lol: :lol: щот в плевен ми искаха 300лв за единия и аз си ги сминих сам :lol: :uzi: ю :uzi: :<:

Weißwurst-Fresser
Аватар

Мнение от CheGevara » 20 Апр 2004, 7:49

E34 520i написа:Брат направо си е е......ло майката.Всичко е за пари па кат искаш да се ортачим ти ша сменяш гуми аз амортисиьори :lol: :lol: щот в плевен ми искаха 300лв за единия и аз си ги сминих сам :lol: :uzi: ю :uzi: :<:

ти от плевен ли си? zначи може лятото да се видим като си дойда :bchug: там ми е корена ..... :angel:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E34 520i » 20 Апр 2004, 21:03

Ауе не сам баш от тука ама......уча тук ама може да се видим кат си казал :D :bchug: :bchug: :drink: А пробва ли колко вари(моргата)бегачката де :D :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er

Мнение от aero » 20 Апр 2004, 21:18

иначе съм приятно изненадан от колата днеска я покарах с 205 км/ч ... повъртях малко гуми на един чакъл

човека си призна без бой :lol:
Изображение

Изображение

Потребител
Аватар

525 tds

Мнение от nikola » 06 Май 2004, 22:56

stra6na si e koli4kata brat ama mnogo gi kradat az imam su6tata ama avtomatik i predi mesec se opitaha da q zadignat ama ne uspqha a SHPER ima 100 procenta.da ti e jiva i zdrava

Назад към E34