Хайде всички ...

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Хайде всички ...

Мнение от Penchev » 30 Яну 2008, 16:35

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Ей ,направо полудявам :help:
Този каталог ме кара да се връщам назад до към 90-сте години на миналия век,когато само чаках да излезе новият брой на Авто Билд и на вестник Беда и треперех по новите модели Баварци :twisted: :twisted: :twisted:

Обърнете внимание на техниката, спирачки,всеки един елемент, изработка, краен качествен контрол от специалистите на Моторшпорт :bowdown: Това са последните автомобили сголбявани изцяло на ръка и с пълен краен контрол :!: :!: :!:
Вижте излъчването на интериора, каква ергономия блика от всеки един детайл, колко сполучливи са съчетанията на интериор и екстериор :angel:

Годините отминават, но аз все още обичам тези автомобили от тази епоха ,повече от всички други :!: Аз съм наясно със себе си,че паднат ли акцизите от 2009 година ,както дочух ,че се говори в един от БМВ дилърите в страната ,просто се качвам в един туринг 1995 година с 6 скорости и няма да има такова щастие :!: :!: :!:

Тези автомобили няма да загубят тазо особенна очарователност и магнетизъм дори след 50 години според мен.В тях всичко е крайно предвидимо, брилянтно подредено, пропорцийте са съвършенни ...

Колеги, реших малко да внеса колорит в подфорум е34 ,няма само за проблеми да се приказва тука ,я :mhihi: Ако ви хареса темата ,обещавам да си кача още някой каталог и да приказваме относно това ,което виждаме ;)

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 30 Яну 2008, 16:44

Уффффффффффф как можа да го качиш това..Още ми виси чейнето... То няма такава красота просто... Някой ден ще направя следното... Ако ще да ми излезе колкото ново Е60 ще си поръчам едно Е34 М5 на части.. Ще го сглобя и ще му се радвам АДСКИ много...Просто това е уникална кола...Страшно излъчване,чар, обаяние...Абе всичко накуп...Просто са го направили съвършенно...Като се върна мислено назад когато е излязло М5 все си мисля че това е била просто извънземна кола...Топ технология за времето си...А и като им знам практиката на БМВ как 5та серия им е експерименталното зайче и в нея вграждат ТОП постиженията си просто не ми се мисли...

Пенчев ти си съдист... Как можа... :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Satanans4o » 30 Яну 2008, 17:13

:mhihi: :mhihi: :lol: :lol: :lol: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Мнение от Pavlinius » 30 Яну 2008, 17:18

Аааа фак.. . Като го гледам тва и си давам сметка къв кошник карам :confused: .

Ужасс . Това на снимките е нечовешко просто. Запазено М5 Е34 е нещо невероятно. Айде и едно 540, също бих казал, че е доста добра машина.
Изображение

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 30 Яну 2008, 17:21

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Обърнете внимание на 9-та и 10 страница - ръчната сглобка, контрола по качеството от господина клекнал и оглеждащ външно автомобила за луфтове над опуска и неправилно нанасяне на боя/лак :bowdown:
Всички бутала трябва да са с равна маса ,като допусковото поле е едва 1/100 грама :shock: :shock: След окончателната сглобка всеки един автомобил е минавал поне 25 км ,по вътрешно правило, в което са следени абсолютно всички възли и агрегати по автомобила.
Всеки един двигател е бил подлаган на продължителна проверка на стенд на пълна газ.сами виждате от каталога светещите изпускателни тръби :twisted:

Един от двамата легендарни пилота Johny Cecotto , след тестово изминаване на легендарната северна отсечка на Нюрбургринг - 20,832 метра и съответно сензационно ниското време за началото на 90-те години за порядъка от 8'45:3 за лимузина с тези габарити беше изпаднал в екстаз от невероятното управление и лекота на автомобила на меката на моторните спортове :twisted: :twisted: :twisted:

Забелязахте ли двукомпонентните спирачки на последните М5-ци с 18 цоловите култови джанти М Паралел 2 :twisted: Главината аз лично мога да си я сложа на десктопа ...

Георги Пенчев
Изображение

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 30 Яну 2008, 17:34

:shock: :shock: :shock: :drinking: :drinking: :drinking: :shock: :shock: :shock:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 30 Яну 2008, 17:54

ае стига ве. тъкмо си мислех че съм щастлив....има една в мовиле .бг в момента много ми се иска но пустия разум казва -не.. Пенчев ...то ти бъркаш право в раната. за тея джанти знам ,че си много мераклия :D
Последна промяна klintan66 на 30 Яну 2008, 17:58, променена общо 1 път

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 30 Яну 2008, 17:55

До времето , за което говоря Е28 ///М5 и Е34 ///М5 са били изцяло ръчно сглобявани. Легендата на моторните спортове Е30 ///М3 е сглобявана на същите монтажни линии, на които са сглобявани останалите Е30 автомобили.

Втора генерация М5 е била основана на нормалната серия 535i. В M GMBH ,град Garching са пристигали неокомплектовани каросерии от 3,5 литровата версия, иззети директно от производствената линия.
Главното окомплектоване на автомобила е извършвано или от едно оторизирано лице или от екип ,в зависимост от тяхно решение.Общия брой техници са били 72 души, супер високо квалифицирани,тренирани за целта често, освен работата по автомобилите :shock: За пълната сглобка на всеки един автомобил са били нужни около 7 работни дни ,след което всичко е било проверявано от специалния отдел за краен контрол.Следващият етап са били множеството тестове от по 4 - 5 часа ...

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exigo » 30 Яну 2008, 18:01

Хайде мераклии има ли? :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Как мислите дали това ще си завари за асфалта :bowdown: :bowdown:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 30 Яну 2008, 20:51

е тая тема направо ме изпълни отвътре
просто си представих каква би била физиономията ми зад волана на това чудо - :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: те такава
а това последното 550и е няма такава кола
изобщо от завода излизала ли е такава кола или това е преправяно?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i

Мнение от zlobicar » 30 Яну 2008, 21:01

Е това е класика,много кефи.А като чета Пенчев с каква наслада пише за нея направо ми пълни душата.
обичам BMW

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 30 Яну 2008, 21:20

Абе тея джанти, в които сме влюбени с Пенчев, са BMW LIGHT ALLOY WHL, M PARALLEL SPOKE 37 18" и си имат каталожен номер ЕТО ТОЗИ Е :) M5 може никога да не си взема ама такива джантури ще сложа на колата пък после да ми викат, че съм луд и си давам парите за глупости.

А ако някой ден се замогна е34 M5 touring си вземам и товаря жената, децата, зарзаватите от село и с 250 по магистралата и всички с S-класи и А8 дето си мислят, че карат бързо (с 200 км/ч) ще виждат само едни ксенони в задното огледало как примигват и после задницата на която ще сложа 518i :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Последна промяна Zubcho на 30 Яну 2008, 21:43, променена общо 2 пъти
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 30 Яну 2008, 21:21

има едно за части :mhihi:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M52B20

Мнение от Timeto » 30 Яну 2008, 21:22

:bowdown:
За сега имам само предна броня ( така се оказа :shock: ), но някой ден... дано... как ми се ще да подкарам Е34 М5... ееееехххххххххх... мечтииииииииии.....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 30 Яну 2008, 22:24

аз пък съм карал с такова обурудване и с 2.5 и мотор. :mhihi: а джантите 670 $ бройката ли е :shock:

Следваща

Назад към E34