Смяна на двигател.Възможно ли е който знае да каже.
Модератор: Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Смяна на двигател.Възможно ли е който знае да каже.
Върти ми се една идея незнам до колко е умна но реших да я споделя с вас и да чуя мнения.Имам е34 520 24В без ванос и както на повечето от вас след време искаме нещо по мощно мога ли да заменя този мотор с 2.5 и какво още ще трябва да смея покрай него става въпрос за ECU,скорости,инжекция,смукатели,дроселова клапа,инсталация-трябва ли да се сменят и те защото тогава става една.
Благодаря предварително !
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
Re: Смяна на двигател.Възможно ли е който знае да каже.
смукатели-изпускателни тръби гърнета ЕКУ дюзи дебитомер дросел диф-а ти стаа къс.Тва не е ли достатъчноlittlerock написа:Върти ми се една идея незнам до колко е умна но реших да я споделя с вас и да чуя мнения.Имам е34 520 24В без ванос и както на повечето от вас след време искаме нещо по мощно мога ли да заменя този мотор с 2.5 и какво още ще трябва да смея покрай него става въпрос за ECU,скорости,инжекция,смукатели,дроселова клапа,инсталация-трябва ли да се сменят и те защото тогава става една.

- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Re: Смяна на двигател.Възможно ли е който знае да каже.
bmwfena написа:смукатели-изпускателни тръби гърнета ЕКУ дюзи дебитомер дросел диф-а ти стаа къс.Тва не е ли достатъчноlittlerock написа:Върти ми се една идея незнам до колко е умна но реших да я споделя с вас и да чуя мнения.Имам е34 520 24В без ванос и както на повечето от вас след време искаме нещо по мощно мога ли да заменя този мотор с 2.5 и какво още ще трябва да смея покрай него става въпрос за ECU,скорости,инжекция,смукатели,дроселова клапа,инсталация-трябва ли да се сменят и те защото тогава става една.
Цялата генерация не само изпускателните тръби...Генерацията на М50В25 е двойна до края...Наща е единична след предната още дори...
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Скоростна кутия, кардан ,който е с различно захващане отпред към скоростите и отзад е с каре като на полуоска към дифа, диференциал, полуоски,мост
всичко това ,което изброих е коренно ралично от 2-та литра
Смятам ,че това е направо безмислено
Георги Пенчев

Георги Пенчев
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Става да се сложи 2,5 литра на 2 литровата трансмисия ,но тогава един по-дълъг диф за да може да се ползва потенциала на мощния мотор
Георги Пенчев
Георги Пенчев
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
Сонка-то е така ама извънградско разхода е убийствен---таа интервенция е малииии.Иначе че има изненади -верно еsonny написа:Абе да ви кажа става си и с М20ковата кутия и диф 4.45 с мотор М50 Ванус, резултата е поразяващ, макс спиид 200+ , а на чертата останалите 20ки просто нямат шансове. Така, че просто е въпрос на желание, а не на голословни коментари

bmwfena написа:Сонка-то е така ама извънградско разхода е убийствен---таа интервенция е малииии.Иначе че има изненади -верно еsonny написа:Абе да ви кажа става си и с М20ковата кутия и диф 4.45 с мотор М50 Ванус, резултата е поразяващ, макс спиид 200+ , а на чертата останалите 20ки просто нямат шансове. Така, че просто е въпрос на желание, а не на голословни коментари![]()
и то големи
Еба го 8/10 ако е разход за парох, кво ли е за вас икономиика? Никой не си дава сметка, че тоя диф си е сметнта за тая кутия, а с новия мотор получава повече въртящ момент и сила. Това важи са трансфер както от М20 на М50, така и от М50Б20 на М50Б25

sonny написа:Абе да ви кажа става си и с М20ковата кутия и диф 4.45 с мотор М50 Ванус, резултата е поразяващ, макс спиид 200+ , а на чертата останалите 20ки просто нямат шансове. Така, че просто е въпрос на желание, а не на голословни коментари
sonny най-добре знае как се сменя М20 на М50, а аз мога да ви кажа освен че ускорението е поразително (доста по добро от 320-ката ми която пак е с М50Б20), макс скороста е 215км/ч, горенето мога да ви кажа че на дълго ми дава под 8л. (зависи с колко карам), а градско 12-14л. пак в зависимост колко дрифтвам

Поздрави.
ПС: който не вярва че парахода ми е по пъргав на старта от 3-ка със същия мотор, може да ми се обади да пробваме

Питанка
Имам намерение да си сменя Аудито си с БМВ 520 със сменен двигател с 2,5 и газова уредба искам вашето мнение като спецове какъв ще ми е разхода на гориво дали газ или бензин няма значение а също така ако има някой да ме светне и за проблемите на това БМВ като модел мерака ми е голям за БМВ, но нямам никаква информация. Моля помогнете 

29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2